Prosím počkejte chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav konzervace potravin
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => 
    [indexace] => 1
    [ga_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => 
    [ga_domain] => 
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [iduzel] => 6998
    [platne_od] => 01.12.2015 14:27:00
    [zmeneno_cas] => 01.12.2015 14:30:41.741307
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Antonín Mareš
    [canonical_url] => //ukp.vscht.cz
    [idvazba] => 7874
    [cms_time] => 1508692040
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 
            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/pages/%C3%9Astav-konzervace-potravin/163089423730756
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
[paticka_budova_a_popis] => Rektorát
oddělení komunikace
Vchod do budovy A
[paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Ústav konzervace potravin
Nezávislá obalová laboratoř
[paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Vchod do budovy C
[paticka_budova_1_nadpis] => Národní technická knihovna
[paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => Vchod k nám do budovy B [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Lukas.Vapenka@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook ústavu [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP [autor] => Autor [aktualizovano] => Aktualizováno [zobrazit_kalendar] => zobrazit kalendář [more_info] => více informací [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [adresa_url] => [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [navaznosti] => Navazující studium v oborech [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [fakulta_FPBT] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [studijni_program] => Studijní program: [obory] => Obory: [archiv_novinek] => Archiv novinek [submenu_novinky_rok_title] => Zobrazit novinky na daný rok [paticka_mapa_alt] => [den_kratky_4] => čt [den_kratky_5] => pá [den_kratky_2] => út [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [novinky_archiv] => Archiv novinek [den_kratky_3] => st [den_kratky_1] => po [den_kratky_6] => so [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [fakulta_FPBT_odkaz] => http://fpbt.vscht.cz/ [paticka_mapa_odkaz] => [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Prosím počkejte chvíli... [odpocet_dny] => dny [odpocet_hodiny] => hodiny [odpocet_minuty] => minuty [odpocet_vteriny] => vteřiny [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google ) [poduzel] => stdClass Object ( [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [22178] => stdClass Object ( [nazev] => Detaily oboru [seo_title] => Detaily oboru [seo_desc] => [autor] => Pedagogické oddělení [autor_email] => studium@vscht.cz [obsah] => [iduzel] => 22178 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/obory [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/obory [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [39581] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-staff.vscht.cz/studijni-plan/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 39581 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system-plan-pdf [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system-plan-pdf [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [30344] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/obory/U/sitemap/lang/en/foreigner [urlwildcard] => [iduzel] => 30344 [canonical_url] => //study.vscht.cz/obory_sitemap_foreigner.xml [skupina_www] => Array ( ) [url] => /obory_sitemap_foreigner.xml [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [30128] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30128 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30124] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/context/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30124 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30011] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30011 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [28344] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/obory/U/sitemap/lang/cs [urlwildcard] => [iduzel] => 28344 [canonical_url] => //study.vscht.cz/obory_sitemap_cs.xml [skupina_www] => Array ( ) [url] => /obory_sitemap_cs.xml [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25054] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => http://cis-test1.vscht.cz:8001/prace/seznam/druh/I/fakulta/FCHI/index/schovat/obor,ustav/seskupit/ustav,obor/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 25054 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [25057] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => http://cis-test1.vscht.cz/prace/seznam/ [iduzel] => 25057 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22180] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web.vscht.cz/obory/S/predmet/ [iduzel] => 22180 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/predmet [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/predmet [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22177] => stdClass Object ( [nazev] => Studijní plán [seo_title] => Studijní plán [seo_desc] => [autor] => Pedagogické oddělení [autor_email] => studium@vscht.cz [obsah] => [iduzel] => 22177 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/studijni-plan [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/studijni-plan [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22005] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web.vscht.cz/obory/U/obory/obor/FCHI-CHEMIE,FCHT-T,FCHT-V,FCHI-ANFYCH [iduzel] => 22005 [canonical_url] => //study.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [7010] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7014] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7014 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-main] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7015] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7015 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-top] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7016] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7016 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-jazyky] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7010 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/7010 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/7010 [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7011] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7093] => stdClass Object ( [nazev] => O ústavu [seo_title] => O ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7093 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/o-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /o-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7099] => stdClass Object ( [nazev] => Poradenství a servis [seo_title] => Poradenství a servis [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7099 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/poradenstvi [skupina_www] => Array ( ) [url] => /poradenstvi [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7017] => stdClass Object ( [nazev] => Ústav konzervace potravin [seo_title] => Ústav konzervace potravin [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Vítáme Vás na internetových stránkách Ústavu konzervace potravin, který je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

[iduzel] => 7017 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/home [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7096] => stdClass Object ( [nazev] => Studium [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7096 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7097] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7097 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7351] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečnost a ochrana zdraví při práci [seo_title] => Bezpečnost a ochrana zdraví při práci [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Pravidla pro nakládání s nebezpečnými chemickými látkami a přípravky

Požární poplachové směrnice pro VŠCHT budovu B

Požární evakuační řád VŠCHT

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana - vstupní školení pro zaměstnance

Požární ochrana - vstupní školení pro zaměstnance

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana - vstupní školení pro studenty - ČJ

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana - vstupní školení pro studenty - AJ

[iduzel] => 7351 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/bozp [skupina_www] => Array ( ) [url] => /bozp [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7252] => stdClass Object ( [nazev] => Lidé [seo_title] => Lidé [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7252 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/lide [skupina_www] => Array ( ) [url] => /lide [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [8229] => stdClass Object ( [nazev] => Archiv aktualit [seo_title] => Archiv aktualit [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 8229 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/8229 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/8229 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Požadovaná stránka se na webu již nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7011 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav konzervace potravin
    [seo_title] => Ústav konzervace potravin
    [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Vítáme Vás na internetových stránkách Ústavu konzervace potravin, který je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

[submenuno] => [iduzel] => 7017 [platne_od] => 12.11.2014 16:23:00 [zmeneno_cas] => 12.11.2014 16:23:40.733726 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Lukáš Vápenka [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/home [idvazba] => 7897 [cms_time] => 1508692040 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [7018] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7019] => stdClass Object ( [nadpis] => [popis] => [platne_od] => [platne_do] => [odkaz] => [text_odkazu] => [obrazek_pozadi] => banner3.jpg [barva_textu] => [iduzel] => 7019 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => slider [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 7018 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => slider [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [7120] => stdClass Object ( [nazev] => Odkazy [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => true [text] => [poduzel] => stdClass Object ( [22067] => stdClass Object ( [akce] => Kurzy a semináře [objekt] => [odkaz] => /poradenstvi/kurzy [iduzel] => 22067 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [7723] => stdClass Object ( [akce] => Kontakty na zaměstnance [objekt] => [odkaz] => /lide/zamestnanci [iduzel] => 7723 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [8347] => stdClass Object ( [akce] => Předměty Bc studia [objekt] => [odkaz] => /studium/bcstudium [iduzel] => 8347 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [8348] => stdClass Object ( [akce] => Předměty Mgr studia [objekt] => [odkaz] => /studium/mgrstudium [iduzel] => 8348 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [8195] => stdClass Object ( [akce] => Archiv aktualit [objekt] => [odkaz] => http:////ukp.vscht.cz/7011/8229 [iduzel] => 8195 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [7121] => stdClass Object ( [akce] => Bezpečnost práce [objekt] => [odkaz] => http://old.vscht.cz/homepage/intr/index/dokumenty/vnitro [iduzel] => 7121 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 7120 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [7363] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [29534] => stdClass Object ( [nazev] => Studentská vědecká konference 2017 [datum] => 20.11.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 21.11.2017 [kategorie] => 1 [obrazek_velky] => [ikona] => atom [youtube] => [obsah] => V pondělí 20. 11. 2017 se na VŠCHT Praha bude konat Studentská vědecká konference. [odkaz] => [detail] =>

V pondělí 20. 11. 2017 se na VŠCHT bude konat Studentská vědecká konference. Nejpozději do 22. 10. 2017 se přihlašte do soutěže pomocí elektronického přihlašovacího systému http://svk.vscht.cz

Další informace zde.

[autor] => [iduzel] => 29534 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [29870] => stdClass Object ( [nazev] => Informace studentům 1. ročníku MSP Technologie potravin [datum] => 18.11.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 19.11.2017 [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => odemceno [youtube] => [obsah] => Závazný výběr technologií - náplně předmětů [odkaz] => [detail] =>

Závazný výběr technologií - náplně předmětů:

N352013 Techn.potravin oboru I – letní semestr a.r.2016/2017

N352016 Techn.potravin oboru II – zimní semestr a.r.2017/2018 

Formulář přihlášky stáhnete zde.

Vyplněnou přihlášku odevzdejte nejpozději do 16.11.2017 na sekretariát ústavu 322 Ing. Fialové.

[autor] => [iduzel] => 29870 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [23605] => stdClass Object ( [nazev] => Exkurze do Zařízení na energetické využití odpadu [datum] => 31.10.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 01.11.2017 [kategorie] => 1 [obrazek] => ZEVO.png [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Exkurze do Zařízení na energetické využití odpadu (ZEVO) se koná dne 31. 10. 2017 (úterý) v 9:00 [odkaz] => [detail] =>

Exkurze v rámci předmětu „Využití a likvidace odpadů v zemědělsko-potravinářském komplexu“ do Zařízení na energetické využití odpadu (ZEVO)

Spalovna Malešice

se koná dne 31. 10. 2017 (úterý) v 9:00

Adresa: Průmyslová 615/32, 10800 Praha 10, Malešice (autobusem do zastávky Spalovna Malešice linky 181, 182, 183)

Prosíme zájemce o exkurzi, aby se zapsali na nástěnce ústavu Konzervace potravin.

 

Účastníci jsou povinni mít na sobě bezpečnou obuv (s rovnou podrážkou).

Účast není vhodná pro osoby, kterým dělá problémy chůze po roštech ve vysokých patrech (průhled dolů) a po točitých vysokých schodištích. 

Při vstupu do ZEVO všichni účastníci budou seznámeni s bezpečnostními pravidly a vstupují do ZEVO na vlastní nebezpečí. 
V prostorách ZEVO je zakázáno fotografování a natáčení.

Doba trvání exkurze je zhruba 2 hodiny.

 

Prosíme účastníky exkurze, aby se shromáždili na vrátnici nejpozději do 8:50. (Průmyslová ul. 615/32, 108 00 Praha 10)

[autor] => [iduzel] => 23605 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [17497] => stdClass Object ( [nazev] => Kurzy a semináře [datum] => 30.10.2017 [priorita] => [platne_od] => 06.10.2017 [platne_do] => 31.01.2018 [kategorie] => 1 [obrazek] => Prednaska%2001.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => promoce [youtube] => [obsah] => Školící a konzultační středisko MZe pro zavádění HACCP při FPBT VŠCHT pořádá v roce 2017/18 následující kurzy. [odkaz] => http://ukp.vscht.cz/poradenstvi/kurzy [detail] => [autor] => [iduzel] => 17497 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [23035] => stdClass Object ( [nazev] => Exkurze do Sběrných dvorů hl. m. Prahy [datum] => 18.10.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 19.10.2017 [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => radiace [youtube] => [obsah] => Dne 18. 10. 2017 (středa) v 9:30 se koná exkurze do Sběrných dvorů hl. m. Prahy. [odkaz] => [detail] =>

Exkurze v rámci předmětu „Využití a likvidace odpadů v zemědělsko-potravinářském komplexu“ do Sběrných dvorů hl. m. Prahy

Třídírna odpadu Chrášťany

se koná dne 18. 10. 2017 (středa) v 9:30.

Adresa: Sobínská 221, Chrášťany u Rudné (metrem na Zličín, autobusem do zastávky Chrášťany, Scania –Label)

Prosíme zájemce o exkurzi, aby se zapsali na nástěnce ústavu Konzervace potravin.

[autor] => [iduzel] => 23035 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [40527] => stdClass Object ( [nazev] => Pozvánka na seminář [datum] => 16.10.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 17.10.2017 [kategorie] => 1 [obrazek] => 0002~~Cw7zVjAyMDQBAA.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Zveme vás na Seminář ke Světovému dni výživy s podtitulem: Ryba - součást zdravého jídelníčku. [odkaz] => [detail] =>
Zveme vás na Seminář ke Světovému dni výživy s podtitulem: Ryba - součást zdravého jídelníčku
Datum: 16. 10. 2017 (registrace 9:00-9:30)
Místo: MZe ČR (Těšnov 17, Praha 1) ve velké zasedací místnosti č. 400
Pozvánka ke stažení zde.
[autor] => [iduzel] => 40527 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [40901] => stdClass Object ( [nazev] => Dvojí kvalita privátních výrobků obchodních řetězců [datum] => 21.11.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => megafon [youtube] => [obsah] => Testovali jsme pro Ministerstvo zemědělství dvojí kvalitu privátních výrobků obchodních řetězců. [odkaz] => [detail] =>

Špagety pod privátní značkou stejného řetězce vyrobené pro rakouský trh z kvalitní tvrdé pšenice a pro český trh z obyčejné, německý kečup s vyšším obsahem rajčat než maďarský nebo dvě pomerančové limonády, z nichž jedna místo cukru obsahuje umělá sladidla a pomerančovou šťávu v ní nahrazuje jablečná. Takové jsou výsledky testu kvality privátních výrobků z pěti evropských zemí.

Test pro Ministerstvo zemědělství vypracovala Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Odborníci otestovali celkem 21 produktů, a to dětské výživy, krmivo pro domácí zvířata a privátní výrobky obchodních řetězců z České republiky, Německa, Rakouska, Slovenska a Maďarska. Jedenáct výrobků bylo odlišných, tři mírně odlišné a sedm vyhodnotila komise jako stejné.

Tisková zpráva

Prezentace

Článek na IDNES

[autor] => [iduzel] => 40901 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [40525] => stdClass Object ( [nazev] => Pozvánka na odbornou akci [datum] => 26.09.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 27.09.2017 [kategorie] => 1 [obrazek] => 0001~~CyhKTclLLM5OVDAwAgA.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Zveme vás na na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 26. září 2017. [odkaz] => [detail] =>
Zveme vás na na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 26. září 2017 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
Konzervanty v potravinách - výhody a omezení
Pozvánka ke stažení zde.
[autor] => [iduzel] => 40525 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22065] => stdClass Object ( [nazev] => Technologický projekt [datum] => 26.09.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 18.12.2017 [kategorie] => 1 [obrazek] => Technologick%C3%BD%20projekt.png [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => V úterý 26.9. 2017 začíná výuka předmětu Technologický projekt (N352015) pro 2. ročník magisterského studia. [odkaz] => http://ukp.vscht.cz/studium/mgrstudium/druhy-rocnik/technologicky-projekt [detail] => [autor] => [iduzel] => 22065 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [40558] => stdClass Object ( [nazev] => Host spotřebitelské poradny ČRo Dvojka [datum] => 22.09.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => radio [youtube] => [obsah] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka. [odkaz] => [detail] =>

Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde hovořil na téma "Konzervace potravin".

Záznam pořadu

[autor] => [iduzel] => 40558 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22176] => stdClass Object ( [nazev] => Odborný projekt [datum] => 20.09.2017 [priorita] => [platne_od] => 20.09.2017 [platne_do] => 21.12.2017 [kategorie] => 1 [obrazek] => Poslucha%C4%8Dsk%C3%A1%20laborato%C5%99%2002.png [obrazek_velky] => [ikona] => kahan [youtube] => [obsah] => Seznam témat a informace o Odborném projektu programu Technologie potravin 2017/2018. [odkaz] => http://ukp.vscht.cz/studium/mgrstudium/prvni-rocnik/odborny-projekt [detail] =>

Seznam témat a informace pro předmět Odborný projekt programu technologie potravin 2016/2017.

[autor] => [iduzel] => 22176 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [40308] => stdClass Object ( [nazev] => Host pořadu ČRo Dvojka [datum] => 04.09.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => radio [youtube] => [obsah] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. byl hostem pořadu Káva o čtvrté, kde hovořil na téma skladování potravin. [odkaz] => http://www.rozhlas.cz/zaznamy/dvojka/#/2017-08-29/16 [detail] => [autor] => [iduzel] => 40308 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [40327] => stdClass Object ( [nazev] => Festival vědy 2017 [datum] => 07.09.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => banka [youtube] => [obsah] => Prezentaci vybraných činností našeho ústavu jste mohli navštívit v rámci Festivalu vědy 2017. [odkaz] => [detail] =>

V rámci Festivalu vědy 2017 jste s námi mohli pohovořit nejen o problematice konzervace potravin.

WP_20170906_001 (šířka 450px)

WP_20170906_002 (šířka 450px)

WP_20170906_003 (šířka 450px)

[autor] => [iduzel] => 40327 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [40180] => stdClass Object ( [nazev] => Host rozhlasové poradny ČRo Dvojka [datum] => 17.08.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => radio [youtube] => [obsah] => Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. z našeho ústavu navštívil rozhlasovou poradnu ČRo Dvojka. [odkaz] => [detail] =>

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. z našeho ústavu navštívil Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde hovořil na téma "Kvalita potravin".

Záznam pořadu

[autor] => [iduzel] => 40180 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [39896] => stdClass Object ( [nazev] => Boj za lepší kvalitu potravin [datum] => 18.07.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => 0001~~C8gsyz_akZ2oUKbgUZmSGpBYlF2qoOEcYmSiCQA.png [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. pohovořil v pořadu ČT 24 90' na téma Boj za lepší kvalitu potravin. [odkaz] => http://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/217411058130717/ [detail] => [autor] => [iduzel] => 39896 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [40082] => stdClass Object ( [nazev] => Nejlepší posterové sdělení [datum] => 15.07.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => 0004~~c0xJzE3OLzu8ML4gv7gktSj-SG9iVnxwdmLO4YXZ8UYGhuYK-UdnplYpGAEA.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Ocenění pro Nejlepší posterové sdělení bylo uděleno naší kolegyni Ing. Markétě Adamcové s kolektivem. [odkaz] => [detail] =>

Ocenění pro Nejlepší posterové sdělení bylo uděleno naší kolegyni Ing. Markétě Adamcové s kolektivem. Poster s názvem Využití čajového extraktu v masných výrobcích se zabýval hodnocením vlivu přídavku vodných extraktů zeleného čaje na technologické a organoleptické vlastnosti homogenních tepelně opracovaných masných výrobků.

Poster k nahlédnutí zde.

Ocenění k nahlédnutí zde.

[autor] => [iduzel] => 40082 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [39883] => stdClass Object ( [nazev] => Dvojí kvalita [datum] => 12.07.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => megafon [youtube] => [obsah] => Potraviny prodávané ve stejném obalu a pod stejným názvem se v různých zemích EU mohou lišit. Potvrdil to průzkum provedený na VŠCHT v Praze. [odkaz] => [detail] =>

Tisková zpráva

Video z tiskové konference s ministrem zemědělství

[autor] => [iduzel] => 39883 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [38717] => stdClass Object ( [nazev] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. v pořadu ČT [datum] => 07.03.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => 0001~~c8xJPbpQoUzhSE9qUd7hvckZCvllyYfXJmcAAA.png [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. pohovořil v pořadu ČT Černé ovce o zmražené zelenině. [odkaz] => [detail] =>

Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu zhodnotil testy zmrazené zeleniny, které byly provedeny na našem ústavu, v pořadu České televize Černé ovce.

Záznam pořadu

[autor] => [iduzel] => 38717 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [38587] => stdClass Object ( [nazev] => Témata doktorských prací [datum] => 02.03.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => kniha [youtube] => [obsah] => Jsou vypsána nová témata doktorských prací pro rok 2017/2018. [odkaz] => http://ukp.vscht.cz/studium/doktorske/temata-disertacnich-praci [detail] => [autor] => [iduzel] => 38587 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [38588] => stdClass Object ( [nazev] => Vedoucí ústavu [datum] => 01.03.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => uzivatel [youtube] => [obsah] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. byl jmenován vedoucím Ústavu konzervace potravin. [odkaz] => http://ukp.vscht.cz/lide/vedeni [detail] => [autor] => [iduzel] => 38588 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [38590] => stdClass Object ( [nazev] => Pozvánka na konferenci [datum] => 28.02.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => 0001~~CyhKTclLLM5OVDAwBAA.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Zveme Vás na konferenci pořádanou společností pro výživu „Potraviny zdraví a výživa“. [odkaz] => http://www.vyzivaspol.cz/wp-content/uploads/2016/02/vyziva-potraviny-zdravi-2016.pdf [detail] => [autor] => [iduzel] => 38590 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [38591] => stdClass Object ( [nazev] => Pozvánka na cyklus seminářů [datum] => 27.02.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => 0001~~CyhKTclLLM5OVDAwAgA.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Zveme Vás na cyklus seminářů pořádaných PK „Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování“. [odkaz] => http://www.foodnet.cz/polozka/?jmeno=PK+%C4%8CR+uspo%C5%99%C3%A1d%C3%A1+cyklus+semin%C3%A1%C5%99%C5%AF+na+t%C3%A9ma+Trendy+v+autenticit%C4%9B++potravin+a+v+p%C5%99%C3%ADstupech++k+detekci+fal%C5%A1ov%C3%A1n%C3%AD&id=38144 [detail] => [autor] => [iduzel] => 38591 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [37633] => stdClass Object ( [nazev] => Změna termínu konání kurzu [datum] => 1.2.2017 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 2.2.2017 [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => obnovit [youtube] => [obsah] => Kurz Legislativa v potravinářství se bude konat 1.2.2017. Na kurzu zbývají poslední volná místa. [odkaz] => http://ukp.vscht.cz/poradenstvi/kurzy [detail] => [autor] => [iduzel] => 37633 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30326] => stdClass Object ( [nazev] => Ohlédnutí za dnem otevřených dveří 2016 [datum] => 30.11.2016 [priorita] => [platne_od] => 30.11.2016 [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => c8l3AQA.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Od 25. do 26. listopadu 2016 proběhli na VŠCHT Praha Dny otevřených dveří. [odkaz] => [detail] =>

V pátek 25. listopadu a v sobotu 26. listopadu 2016 proběhl na VŠCHT Praha Den otevřených dveří. Zástupce Ústavu konzervace potravin jste mohli potkat v respiriu a taktéž jste se mohli zúčastnit exkurze po našem ústavu a nahlédnout tak do zázemí našich pracovišť a laboratoří.

šířka 450px

 

šířka 450px

[autor] => [iduzel] => 30326 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [29938] => stdClass Object ( [nazev] => Potravinářský úterek [datum] => 29.11.2016 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 30.11.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => projektor [youtube] => [obsah] => Přijďte si poslechnout přednášku doc. Ing. Heleny Čížkové, Ph.D. na téma: Nealkoholické nápoje - jak poznáme kvalitu? [odkaz] => [detail] =>

Přijďte si poslechnout přednášku doc. Ing. Heleny Čížkové, Ph.D. na téma: Nealkoholické nápoje - jak poznáme kvalitu?, která proběhne v rámci dalšího potravinářského úterku dne 29.listopadu.

originál

[autor] => [iduzel] => 29938 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30145] => stdClass Object ( [nazev] => Gratulace účastníkům Studentské vědecké konference [datum] => 25.11.2016 [priorita] => [platne_od] => 25.11.2016 [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => palec [youtube] => [obsah] => Děkujeme všem soutěžícím, kteří se účastnili SVK 2016. Všem umístěným soutěžícím gratulujeme. [odkaz] => [detail] =>

Studentské vědecké konference se v pondělí 21. 11. 2016 ve třech přednáškových sekcích Technologie potravin I až III zúčastnilo celkem 20 studentů, kteří odbornou komisi seznámili se svojí vědeckou činností. Konkurence tedy byla velká. Odborná komise po pečlivém rozhodování vyhlásila výsledky konference a vybrané studenty v každé sekci odměnila celkovou částkou 9 000 Kč.

Děkujeme všem soutěžícím, kteří se účastnili SVK 2016. Všem umístěným soutěžícím gratulujeme!

ořez 215*215px      výška 215px

[autor] => [iduzel] => 30145 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [23744] => stdClass Object ( [nazev] => Dny otevřených dveří [datum] => 25.11.2016 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 27.11.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => respirium.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => V pátek 25. a v sobotu 26. 11. 2016 budou probíhat Dny otevřených dveří. [odkaz] => [detail] =>

V pátek 25. 11. 2016 a v sobotu 26. 11. 2016  budou probíhat Dny otevřených dveří, kterých se bude aktivně účastnit i Ústav konzervace potravin.

Co nabízíme a co u nás můžete studovat?

Náhled do našich laboratoři

Nové přístroje a vybavení

Prezentace ústavu

Celé přístrojové vybavení

Více informací o Dni otevřených dveří na VŠCHT Praha

Jsme i na facebooku

[autor] => [iduzel] => 23744 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [29975] => stdClass Object ( [nazev] => SVK 2016 už brzy [datum] => 21.11.2016 [priorita] => [platne_od] => 14.11.2016 [platne_do] => 22.11.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => CyhKTclLLM5OVDAwAgA.jpg [ikona] => [youtube] => [obsah] => SVK 2016 se nezadržitelně blíží, pro zobrazení sborníku v rámci našeho ústavu stačí kliknout. [odkaz] => /files/uzel/0029975/Cw7zjjcyMDSLz87PzSxOjU_Myy9JTE6NNzYyAQA.pdf [detail] => [autor] => [iduzel] => 29975 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [29615] => stdClass Object ( [nazev] => Konzervace potravin v rozhlasové poradně ČRo 2 [datum] => 20.10.2016 [priorita] => [platne_od] => 20.10.2016 [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => radio [youtube] => [obsah] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil rozhlasovou poradnu ČRo 2. [odkaz] => [detail] =>

Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde hovořil na téma "Metody konzervace potravin".

Záznam pořadu

[autor] => [iduzel] => 29615 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [28494] => stdClass Object ( [nazev] => Host rozhlasové poradny ČRo 2 [datum] => 18.08.2016 [priorita] => [platne_od] => 23.08.2016 [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => radio [youtube] => [obsah] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil rozhlasovou poradnu ČRo 2. [odkaz] => [detail] =>

Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde hovořil na téma "Kvalita vajec".

Záznam pořadu

[autor] => [iduzel] => 28494 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [26897] => stdClass Object ( [nazev] => Změna termínu konání kurzu [datum] => 06.05.2016 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 07.05.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => kniha [youtube] => [obsah] => Upozorňujeme na změnu termínu konání kurzu Udržování a audit systému jakosti podle IFS, BRC. Původní termín byl 27.4.2016, nový termín je 6.5.2016. [odkaz] => http://ukp.vscht.cz/poradenstvi/kurzy [detail] => [autor] => [iduzel] => 26897 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [27082] => stdClass Object ( [nazev] => Spotřebitelská poradna [datum] => 20.04.2016 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => wi-fi [youtube] => [obsah] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil spotřebitelskou poradnu ČRo Dvojka. [odkaz] => [detail] =>

Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde hovořil na téma "mikrovlnný ohřev a jeho vliv na potraviny".

Záznam pořadu

[autor] => [iduzel] => 27082 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [26530] => stdClass Object ( [nazev] => Test želatinových bonbónů [datum] => 13.04.2016 [priorita] => [platne_od] => 13.04.2016 [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => C0ktLlE4ui81J7EkMy-_7PDe5AyFpPy8pMOb846uBwA.png [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Pro MF dnes jsme testovali želatinové bonbóny. Výsledky testu byly zveřejněny v pořadu ČT - Černé ovce. [odkaz] => http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/216452801080412/ [detail] => [autor] => [iduzel] => 26530 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [14318] => stdClass Object ( [nazev] => Témata bakalářských prací pro akademický rok 2016/17 [datum] => 23.02.2016 [priorita] => [platne_od] => 23.02.2016 [platne_do] => 20.09.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => P1080629.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => [odkaz] => [detail] =>

Témata bakalářských prací vypsaných Ústavem konzervace potravin na akademický rok 2016/17 jsou uvedena zde.

Studenti se na vybrané téma přihlásí u vedoucího příslušné práce (osobně, mailem nebo telefonicky). Vedoucí práce následně zapíše vybraného studenta na zvolené  téma do Studentského informačního systému.

[autor] => [iduzel] => 14318 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [13564] => stdClass Object ( [nazev] => Laboratoře oboru [datum] => 16.02.2016 [priorita] => [platne_od] => 08.02.2016 [platne_do] => 20.09.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => Laborato%C5%99e+oboru.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => V úterý 16. 2. 2016 začíná výuka předmětu Laboratoře oboru (N352014) pro 1. ročník magisterského studia [odkaz] => http://ukp.vscht.cz/studium/mgrstudium/prvni-rocnik/laboratore-oboru [detail] => [autor] => [iduzel] => 13564 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [24969] => stdClass Object ( [nazev] => Host rozhlasové poradny ČRo 2 [datum] => 20.01.2016 [priorita] => [platne_od] => 20.01.2016 [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek_velky] => [ikona] => radio [youtube] => [obsah] => Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil rozhlasovou poradnu ČRo 2. [odkaz] => [detail] =>

Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z našeho ústavu navštívil Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde hovořil na téma "vitamin C v potravinách".

Záznam pořadu

[autor] => [iduzel] => 24969 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [24966] => stdClass Object ( [nazev] => Test kyselých okurek [datum] => 20.01.2016 [priorita] => [platne_od] => 20.01.2016 [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => C0ktLlHIrixOzTm8NzlDIT-7tCg1GwA.png [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Pro MF DNES jsme testovali kyselé okurky. [odkaz] => http://ekonomika.idnes.cz/test-nakladanych-okurek-0w3-/test.aspx?c=A160119_133359_test_rts [detail] => [autor] => [iduzel] => 24966 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [24968] => stdClass Object ( [nazev] => Test kakaových nápojů [datum] => 19.01.2016 [priorita] => [platne_od] => 19.01.2016 [platne_do] => [kategorie] => 1 [obrazek] => C0ktLlHITsxOzC87vDc5QyHv8MKC_Kyj6wE.png [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Pro MF dnes jsme testovali kakaové nápoje. Výsledky testu byly zveřejněny v pořadu ČT - Černé ovce. [odkaz] => http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097429889-cerne-ovce [detail] => [autor] => [iduzel] => 24968 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [24353] => stdClass Object ( [nazev] => Výsledky Studentské vědecké konference 2015 [datum] => 27.11.2015 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 20.09.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => P1120004-o%C5%99ez%2C%20zmen%C5%A1en%C3%A1%2C%20jas.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => SVK 2015 se s sekci Technologie potravin I zúčastnilo 9 studentů. [odkaz] => [detail] =>

Studentské vědecké konference se dne 20. 11. 2015 v přednáškové sekci Technologie potravin I zúčastnilo celkem 9 studentů, kteří odbornou komisi seznámili se svojí vědeckou činností. Konkurence tedy byla velká. Odborná komise po pečlivém rozhodování vyhlásila výsledky konference.

 ořez 215*215px                     výška 215px

Sekce: Technologie potravin I (přednášková)

1. místo: Bc. Veronika Palowská  

                  Téma: Změny při tepelném ošetření kozího mleziva

2. místo: Bc. Markéta Adamcová

                  Téma: Vliv snížení obsahu sodných iontů na údržnost a vlastnosti masných výrobků

3. místo: Bc. Lenka Zdeňková

                   Téma: Charakteristika a identifikace bakterií Asaia spp. izolovaných z nealkoholických nápojů

 

Cena sponzorů HPST s. r. o. a Merck s. r. o. byla předána:

Bc. Markétě Adamcové

Bc. Veronice Palowské

Bc. Lence Zdeňkové

Bc. Veronice Radovské

Bc. Barboře Stránské

 

Speciální cena sponzora od firmy HPST s.r.o byla předána:

Bc. Markétě Adamcové

Bc. Anastasiya Mykhaylenko

Bc. Lence Zdeňkové

  

Všem oceněným a účastníkům SVK 2015 gratulujeme a přejeme mnoho štěstí v jejich další vědecké činnosti!

 

 

šířka 450px

1. místo - prezentace Bc. Veroniky Palowské na téma: Změny při tepelném ošetření kozího mleziva.

 

šířka 450px

2. místo - prezentace Bc. Markéty Adamcové na téma: Vliv snížení obsahu sodných iontů na údržnost a vlastnosti masných výrobků.

 

šířka 450px

3. místo - prezentace Bc. Lenky Zdeňkové na téma: Charakteristika a identifikace bakterií Asaia spp. izolovaných z nealkoholických nápojů.

[autor] => [iduzel] => 24353 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [24352] => stdClass Object ( [nazev] => Ohlédnutí za Dnem otevřených dveří 2015 [datum] => 27.11.2015 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 10.1.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => DoD.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Ve pátek 20. 11. a v sobotu 21. 11. proběhl na VŠCHT Praha Den otevřených dveří. [odkaz] => [detail] =>

V pátek 20. listopadu a v sobotu 21. listopadu proběhl na VŠCHT Praha Den otevřených dveří. Zástupce Ústavu konzervace potravin jste mohli potkat v respiriu a taktéž jste se mohli zúčastnit exkurze po našem ústavu a nahlédnout tak do zázemí našich pracovišť a laboratoří.

originál

originál

originál

originál

[autor] => [iduzel] => 24352 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [23743] => stdClass Object ( [nazev] => Studentská vědecká konference 2015 [datum] => 20.11.2015 [priorita] => [platne_od] => [platne_do] => 21.11.2015 [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => projektor [youtube] => [obsah] => V pátek 20.11.2015 se bude na půdě VŠCHT konat Studentská vědecká konference. [odkaz] => [detail] =>

V pátek 20.11.2015 se bude na půdě VŠCHT konat Studentská vědecká konference.

Informace k přednáškové sekci Technologie potravin I - Ústav Konzervace potravin

Leták k SVK na Ústavu Konzervace potravin

[autor] => [iduzel] => 23743 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [24526] => stdClass Object ( [nazev] => Habilitace [datum] => 12.11.2015 [priorita] => [platne_od] => 12.11.2015 [platne_do] => 10.2.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => [obrazek_velky] => [ikona] => promoce [youtube] => [obsah] => Dne 12. 11. 2015 Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. prezentoval svoji habilitační přednášku na téma: Posuzování kvality rajčatových výrobků. [odkaz] => [detail] =>

Dne 12. 11. 2015 Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. prezentoval svoji habilitační přednášku na téma: Posuzování kvality rajčatových výrobků.

šířka 450px

[autor] => [iduzel] => 24526 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22292] => stdClass Object ( [nazev] => Spotřebitelská poradna [datum] => 16.09.2015 [priorita] => [platne_od] => 18.09.2015 [platne_do] => 10.2.2016 [kategorie] => 1 [obrazek] => Pivonka.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Na téma porovnání kvality českých a německých potravin hovořil ve spotřebitelské poradně Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. [odkaz] => [detail] =>

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. z našeho ústavu navštívil ve středu 16. 9. 2015 Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojka, kde hovořil o kvalitě potravin u nás a v Německu a shrnul tak výsledky testování, které bylo provedeno na našem ústavu, kde jsme podrobili senzorické a chemické analýze 24 různých výrobků nejznámějších značek, prodávaných v obou zemích.

[autor] => [iduzel] => 22292 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22000] => stdClass Object ( [nazev] => Den vědy 2015 [datum] => 09.09.2015 [priorita] => [platne_od] => 09.09.2015 [platne_do] => 24.12.2015 [kategorie] => 1 [obrazek] => Kakaovy_prasek_a_sacharosa.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Náš ústav se aktivně účastnil Dne vědy 2015. [odkaz] => [detail] =>

S přispěním Ústavu konzervace potravin se konal Den vědy 2015, který proběhl dne 9.9.2015 v prostorách nové budovy ČVUT na Praze 6.

Pro makroskopické a mikroskopické pozorování presentovaných objektů byly připraveny různé vzorky potravinových přídatných látek a výrobků (např. chlorid sodný, sacharosa, kakaový prášek, jednodruhová koření, bílé pečivo, rajčatové pyré) ve vztahu k presentaci porušení autenticity výrobků, a dále texturních a senzorických defektů a mikrobiální kontaminace. Presentované fotografie byly pořízeny na Ústavu konzervace potravin za pomoci digitálních mikroskopů Dino-Lite (modely: AM4115ZTL a AM4815ZT), a také optického USB videomikroskopu (model DMBA 310 PC) s digitální kamerou.

šířka 450px

šířka 450px

šířka 450px

šířka 450px

šířka 450px

[autor] => [iduzel] => 22000 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [20671] => stdClass Object ( [nazev] => Test jahodových sirupů [datum] => 11.08.2015 [priorita] => [platne_od] => 11.08.2015 [platne_do] => 12.11.2015 [kategorie] => 1 [obrazek] => Ba%C5%88ky%20s%20jahodouvou%20%C5%A1%C5%A5%C3%A1vou.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Testovali jsme jahodové sirupy pro MF Dnes. [odkaz] => http://ekonomika.idnes.cz/sirupy-bez-ovoce-v-testu-propadly-deti-kritizovaly-preslazenost-stav-1mq-/test.aspx?c=A150810_150715_test_rts [detail] => [autor] => [iduzel] => 20671 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [20071] => stdClass Object ( [nazev] => O zavařování [datum] => 15.07.2015 [priorita] => [platne_od] => 16.07.2015 [platne_do] => 12.11.2015 [kategorie] => 1 [obrazek] => Cerovsky.jpg [obrazek_velky] => [ikona] => [youtube] => [obsah] => Dr. Ing. Miroslav Čeřovský z našeho ústavu byl hostem Spotřebitelské poradny Českého rozhlasu Dvojka [odkaz] => [detail] =>

Dr. Ing. Miroslav Čeřovský  z našeho ústavu byl dne 15. 7. hostem Spotřebitelské poradny Českého rozhlasu Dvojka, kde pohovořil o problematice domácího zavařování. V jaké zralosti ovoce zavařovat, jaký postup a jaké obaly použít, na co si dát při zavařování pozor a jak poznat správně zavařenou sklenici? Odpovídal také na telefonické a elektronické dotazy posluchačů týkající se možností zavařování v mikrovlné troubě, dodatečného obarvování marmelád, hnědnutí meruněk v kompotu, zavařování meruňěk se sirným knotem, zavařování švestek s menším přídavkem cukru a soli.

Záznam pořadu

originál

[autor] => [iduzel] => 20071 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 7363 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/home/novinky [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home/novinky [sablona] => stdClass Object ( [class] => novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )


Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi