Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Lidé → Doktorandi → Ing. Lukáš Vápenka
iduzel: 8257
idvazba: 9421
šablona: stranka
čas: 26.9.2017 18:22:05
verze: 3813
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Ing. Lukáš Vápenka

Kontakty

místnost:

B264

telefon:

+420 220 44 3015

e-mail:

lukas.vapenka@vscht.cz

Vzdělání a zkušenosti:

 2004–2008  Gymnázium Mnichovo Hradiště
2008–2011  Bakalářské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie potravin
 2011–2013  Magisterské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie potravin
 2013 do současnosti  Doktorské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie potravin
 2013 do současnosti  Odborný asistent na VŠCHT Praha
 Ústav konzervace potravin

 

Pedagogické aktivity:

  Bakalářský studijní program
 N963014  Konzultace bakalářských prací
  Magisterský studijní program
 N352004  Odborný projekt programu technologie potravin
 N352014  Laboratoř oboru
 N352015  Technologický projekt
 N963008  Konzultace diplomových prací

 

Oblasti výzkumu:

 Metody stanovení bariérových vlastností obalových prostředků.
 Hodnocení mechanických vlastností obalových prostředků.
 Studium vhodnosti obalových materiálů pro přímý kontakt s potravinami podle legislativy ČR a Evropské unie.
 Posuzování zdravotní nezávadnost obalů potravin. 

 

Další činnosti:

 2014 do současnosti Odborný pracovník
Nezávislá obalová laboratoř VŠCHT Praha – zkušební laboratoř č. 1316 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025

 

Nejvýznamnější publikace:

Vavrouš, A.; Vápenka, L.; Sosnovcová, J.; Kejlová, K.; Vrbík, K.; Jírová, D. Method for analysis of 68 organic contaminants in food contact paper using gas and liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometry. Food Control 2016, 60, 221–229. IF 2,806

Votavová L., Hanušová K., Vápenka L., Dobiáš J., Kvasnička F.: Occurrence of 2-phenylphenol in food paper packages. Central European Journal of Chemistry, 12(11), 1162-1168 (2014).ISSN 1895-1066. IF 1,17.

Vápenka L., Vavrouš A., Votavová L., Dobiáš J.: Kontaminanty v obalových materiálech na bázi papíru. Sborník příspěvků z XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, str. 236-239, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, 26.-28.5. 2014. ISBN 978-80-7080-903-7.

Hanušová K., Vápenka L., Dobiáš J., Mišková L.: Development of antimicrobial packaging materials with immobilized glucose oxidase and lysozyme. Central European Journal of Chemistry, 11 (7), 1066-1078 (2013).ISSN 1895-1066. IF 1,17.

 

Aktualizováno: 18.1.2017 09:26, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi