Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Lidé → Zaměstnanci ústavu → Ing. Adéla Grégrová, Ph.D.
iduzel: 8246
idvazba: 9410
šablona: stranka
čas: 24.6.2017 08:49:11
verze: 3733
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Ing. Adéla Grégrová, Ph.D.

originál

 

Kontakty 

místnost:

B262

telefon:

+420 220 44 3064                                                                                    

e-mail:

adela.gregrova@vscht.cz

Vzdělání a zkušenosti:

 1997–2005  Gymnázium Brno-Řečkovice
 2005–2008  Bakalářské studium na VUT Brno
 Obor: Biotechnologie
 2005–2009  Bakalářské studium na  MU Brno
 Obor: Mediální studia a žurnalistika; Mezinárodní vztahy
 2008–2010  Magisterské studium na VUT Brno
 Obor: Potravinářská chemie a biotechnologie
 2010–2015  Doktorské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie potravin
červen 2015 Obhajoba disertační práce: Posouzení autenticity kvasného octa a konzervárenských výrobků s octem
2013 do současnosti  Odborný vědecký pracovník na VŠCHT Praha
 Ústav konzervace potravin

 

Pedagogické aktivity:

  Bakalářský studijní program
 N963014  Konzultace bakalářských prací
  Magisterský studijní program
 N324029  Autenticita a detekce falšování potravin
 N352004  Odborný projekt programu technologie potravin
 N352015  Technologický projekt
 S324029  Food Traceability and Authenticity
 N963008  Konzultace diplomových prací

 

Oblasti výzkumu:

Posuzování autenticity a falšování potravin; spolupráce s CTL Praha
Hodnocení senzoricky a nutričně významných látek během výroby a skladování potravinářských produktů
Posuzování kvality a defektů potravin; spolupráce s potravinářským průmyslem

 

Další činnosti:

 2012–2013  Pracovní a studijní stáž v akreditované laboratoři CTL Praha
 2013  Členka Akademického senátu FPBT VŠCHT Praha (zástupce studentů)

 

Nejvýznamnější publikace:

Grégrová A., Kružík V., Vrácovská E., Rajchl A., Čížková H.: Evaluation of factors affecting crystallization of disparate set of multi-flower honey samples. Agron. Res. Přijat 10/2015.

Grégrová A., Neradová E., Kružík V., Mazáč J., Havelec P., Čížková H.: Determining adulteration of canned products using SNIF-NMR and IRMS: detection of undeclared addition of synthetic acetic acid. Eur. Food Res. Tech. 239, 169-174 (2014). IF 1,387.

Al-Balaa D., Rajchl A., Grégrová A., Ševčík R., Čížková H.: DART mass spectrometry for rapid screening and quantitative determination of cholesterol in egg pasta. J. Mass Spectrom. 49, 911-917 (2014). IF 2,709.

Grégrová A., Čížková H., Rajchl A., Šnebergrová J., Voldřich M.: Průzkum obsahu benzenu v nealkoholických nápojích. Kvasný průmysl, 60 (1), 8-14 (2014). Recenzovaný časopis.

Rajchl A., Drgová L., Grégrová A., Čížková H., Ševčík R., Voldřich M.: Rapid determination of 5-hydroxymethylfurfural by DART ionization with time-of flight mass spectrometry, Analytical and Bioanalytical Chemistry, 405 (14), 4737-4745 (2013). IF 3,659.

Grégrová A., Čížková H., Bulantová I., Rajchl A., Voldřich M.: Characteristics of Garlic of the Czech origin. Czech Journal of Food Sciences, 31, 581-588 (2013). IF 0,685.

Čížková H., Grégrová A., Balaa D., Voldřich M.: Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec. Výživa a potraviny, 68 (6), 158-160 (2013). Recenzovaný časopis.

Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Voldřich M.: Authenticity and quality of spirit vinegar: Methods for detection of synthetic acetic acid addition, Journal of Food and Nutrition Research, 51 (3), 123-131 (2012). IF 0,600.

Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Voldřich M.: Hodnocení autenticity kvasného lihového octa (část I): způsoby výroby a metody analýzy. Kvasný průmysl. 58, 309-312 (2012). Recenzovaný časopis.

Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Voldřich M.: Hodnocení autenticity kvasného lihového octa (část II): analýza vzorků z tržní sítě. Kvasný průmysl. 58, 350-354 (2012). Recenzovaný časopis.

Technická a realizační činnost:

Certifikovaná metodika: Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Havelec P., Voldřich M.: Stanovení izotopových poměrů kyseliny octové v kvasných lihových octech, v octových nálevech a v nálevech z konzervované zeleniny s obsahem kvasného lihového octa pomocí 2H-NMR a IRMS spektrometrie, osvědčení o uznání SZPI z 11.11.2013.

Aktualizováno: 26.5.2016 18:17, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi