|
Kontakty |
místnost: |
B262 |
telefon: |
+420 220 44 3064 |
e-mail: |
Vzdělání a zkušenosti:
1997–2005 | Gymnázium Brno-Řečkovice |
2005–2008 | Bakalářské studium na VUT Brno Obor: Biotechnologie |
2005–2009 | Bakalářské studium na MU Brno Obor: Mediální studia a žurnalistika; Mezinárodní vztahy |
2008–2010 | Magisterské studium na VUT Brno Obor: Potravinářská chemie a biotechnologie |
2010–2015 | Doktorské studium na VŠCHT Praha Obor: Technologie potravin |
červen 2015 | Obhajoba disertační práce: Posouzení autenticity kvasného octa a konzervárenských výrobků s octem |
2013 do současnosti | Odborný vědecký pracovník na VŠCHT Praha Ústav konzervace potravin |
Pedagogické aktivity:
Bakalářský studijní program | |
N963014 | Konzultace bakalářských prací |
Magisterský studijní program | |
N324029 | Autenticita a detekce falšování potravin |
N352004 | Odborný projekt programu technologie potravin |
N352015 | Technologický projekt |
S324029 | Food Traceability and Authenticity |
N963008 | Konzultace diplomových prací |
Oblasti výzkumu:
Posuzování autenticity a falšování potravin; spolupráce s CTL Praha |
Hodnocení senzoricky a nutričně významných látek během výroby a skladování potravinářských produktů |
Posuzování kvality a defektů potravin; spolupráce s potravinářským průmyslem |
Další činnosti:
2012–2013 | Pracovní a studijní stáž v akreditované laboratoři CTL Praha |
2013 | Členka Akademického senátu FPBT VŠCHT Praha (zástupce studentů) |
Nejvýznamnější publikace:
Grégrová A., Kružík V., Vrácovská E., Rajchl A., Čížková H.: Evaluation of factors affecting crystallization of disparate set of multi-flower honey samples. Agron. Res. Přijat 10/2015.
Grégrová A., Neradová E., Kružík V., Mazáč J., Havelec P., Čížková H.: Determining adulteration of canned products using SNIF-NMR and IRMS: detection of undeclared addition of synthetic acetic acid. Eur. Food Res. Tech. 239, 169-174 (2014). IF 1,387.
Al-Balaa D., Rajchl A., Grégrová A., Ševčík R., Čížková H.: DART mass spectrometry for rapid screening and quantitative determination of cholesterol in egg pasta. J. Mass Spectrom. 49, 911-917 (2014). IF 2,709.
Grégrová A., Čížková H., Rajchl A., Šnebergrová J., Voldřich M.: Průzkum obsahu benzenu v nealkoholických nápojích. Kvasný průmysl, 60 (1), 8-14 (2014). Recenzovaný časopis.
Rajchl A., Drgová L., Grégrová A., Čížková H., Ševčík R., Voldřich M.: Rapid determination of 5-hydroxymethylfurfural by DART ionization with time-of flight mass spectrometry, Analytical and Bioanalytical Chemistry, 405 (14), 4737-4745 (2013). IF 3,659.
Grégrová A., Čížková H., Bulantová I., Rajchl A., Voldřich M.: Characteristics of Garlic of the Czech origin. Czech Journal of Food Sciences, 31, 581-588 (2013). IF 0,685.
Čížková H., Grégrová A., Balaa D., Voldřich M.: Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec. Výživa a potraviny, 68 (6), 158-160 (2013). Recenzovaný časopis.
Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Voldřich M.: Authenticity and quality of spirit vinegar: Methods for detection of synthetic acetic acid addition, Journal of Food and Nutrition Research, 51 (3), 123-131 (2012). IF 0,600.
Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Voldřich M.: Hodnocení autenticity kvasného lihového octa (část I): způsoby výroby a metody analýzy. Kvasný průmysl. 58, 309-312 (2012). Recenzovaný časopis.
Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Voldřich M.: Hodnocení autenticity kvasného lihového octa (část II): analýza vzorků z tržní sítě. Kvasný průmysl. 58, 350-354 (2012). Recenzovaný časopis.
Technická a realizační činnost:
Certifikovaná metodika: Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Havelec P., Voldřich M.: Stanovení izotopových poměrů kyseliny octové v kvasných lihových octech, v octových nálevech a v nálevech z konzervované zeleniny s obsahem kvasného lihového octa pomocí 2H-NMR a IRMS spektrometrie, osvědčení o uznání SZPI z 11.11.2013.