Prosím počkejte chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav konzervace potravin
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => 
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-6
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => 
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'ukp.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/6996/6998
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 6998
    [platne_od] => 11.07.2019 13:00:00
    [zmeneno_cas] => 11.07.2019 13:00:34.601386
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Antonín Mareš
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 7874
    [cms_time] => 1713535445
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 
            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/pages/%C3%9Astav-konzervace-potravin/163089423730756
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
[paticka_budova_a_popis] => Rektorát
oddělení komunikace
Vchod do budovy A
[paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Ústav konzervace potravin
Nezávislá obalová laboratoř
[paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Vchod do budovy C
[paticka_budova_1_nadpis] => Národní technická knihovna
[paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => Vchod k nám do budovy B [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Lukas.Vapenka@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook ústavu [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP [autor] => Autor [aktualizovano] => Aktualizováno [zobrazit_kalendar] => zobrazit kalendář [more_info] => více informací [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [adresa_url] => [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [navaznosti] => Navazující studium v oborech [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [fakulta_FPBT] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [studijni_program] => Studijní program: [obory] => Obory: [archiv_novinek] => Archiv novinek [submenu_novinky_rok_title] => Zobrazit novinky na daný rok [paticka_mapa_alt] => [den_kratky_4] => čt [den_kratky_5] => pá [den_kratky_2] => út [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [novinky_archiv] => Archiv novinek [den_kratky_3] => st [den_kratky_1] => po [den_kratky_6] => so [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [fakulta_FPBT_odkaz] => http://fpbt.vscht.cz/ [paticka_mapa_odkaz] => [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Prosím počkejte chvíli... [odpocet_dny] => dny [odpocet_hodiny] => hodiny [odpocet_minuty] => minuty [odpocet_vteriny] => vteřiny [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_in_odkaz] => [stahnout] => [social_li_odkaz] => [den_kratky_0] => ) [poduzel] => stdClass Object ( [7010] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7014] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7014 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-main] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7015] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7015 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-top] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7016] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7016 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-jazyky] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7010 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/7010 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/7010 [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7011] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7093] => stdClass Object ( [nazev] => O ústavu [seo_title] => O ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7093 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/o-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /o-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [48250] => stdClass Object ( [nazev] => Food technology, food quality [seo_title] => Food technology, food quality [seo_desc] => úchova potravin, nové trendy, food quality, food technology [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => atom [obrazek] => 0002~~88hJLMs7vFYhOz8vLbUoNe9IL4hXfHhhDgA.jpg [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nové trendy v úchově potravin

     08. 02. 2024 09:00-17:00

/    Národní konference

=    Sborník příspěvků s ISBN

-    Vídeňská 1083, 142 20 Praha 4

n    Ústav konzervace potravin

     Vložné: 3 900 Kč bez DPH 

r    Student: 3 000 Kč bez DPH

Přihlášení

Přihlašujte se prosím v elektronickém systému

 

Program

      Food technology, food quality: Nové trendy v úchově potravin

Konference Food technology, food quality navazuje na tradici Konzervárensko-potravinářských dnů, na jejichž odborném zajištění se Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha pravidelně podílel. Původní obsah věnovaný zejména problematice úchovy potravin jsme obohatili i o témata kvality potravin v širším kontextu. Vývoj nových technologií a produktů je pro potravinářský průmysl otázkou konkurenceschopnosti a role výzkumných týmů je v této oblasti nezanedbatelná. Proto je konference určena nejen vědeckým pracovníkům, ale i pracovníkům potravinářského průmyslu, odborným zaměstnancům státní správy a dalším zájemcům o danou problematiku. Věříme, že společná konference vytvoří příležitost nejen pro rozšíření povědomí o aktuálních tématech potravinářského výzkumu, ale pomůže i posílit spolupráci mezi výzkumnou a aplikační sférou. Můžete se těšit na vybrané přednášky konference:

09:00 – 09:30

Registrace, káva a drobné občerstvení

09:30 – 10:00

Úvodní blok

09:30 – 09:40

Úvodní slovo

doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., VŠCHT Praha

09:40 – 09:50

Spolupráce Ministerstva zemědělství s Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA)

Ing. Ondřej Horák, Ministerstvo zemědělství České republiky

09:50 – 10:00

Aktuální dění v potravinářském průmyslu

Ing. Jan Pivoňka, Potravinářská komora České republiky

10:00 – 10:50

Dopolední blok I

10:00 – 10:20

Cirkulární Česko 2040 – implementace v potravinářském a obalovém průmyslu

Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D., Ministerstvo životního prostředí

10:20 – 10:40

Implementace průmyslu 4.0 do potravinářského průmyslu

Prof. Ing. Tomáš Jirout, Ph.D./doc. Ing. Jan Skočilas, Ph.D., ČVUT Praha

10:40 – 10:50

Diskuze k bloku

10:50 – 11:20

Přestávka na kávu a občerstvení

11:20 – 12:30

Dopolední blok II: Bezpečnost obalových materiálů

11:20 – 11:40

Environmentální aspekty obalů z pohledu LCA

prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D., MBA, VŠCHT Praha

11:40 – 12:00

Zdravotní bezpečnost materiálů používaných jako alternativy

k plastovým výrobkům

Ing. Jitka Sosnovcová, SZÚ Praha

12:00 – 12:20

Možnosti recyklace plastů pro jejich opětovné použití při kontaktu

s potravinami

Ing. Lukáš Vápenka, Ph.D., VŠCHT Praha

12:20 – 12:30

Diskuze k bloku

12:30 – 13:30

Oběd

13:30 – 14:50

Odpolední blok I: Novinky v potravinářském oboru

13:30 – 13:50

MOSH/MOAH Testing and Evaluation

Ruben Thomaes, Eurofins

13:50 – 14:10

Plýtvání potravinami a kdo za něj může: maloobchodníci, nebo spotřebitelé?

Ing. Jiří Zeman, Ph.D., VŠE Praha

14:10 – 14:30

Novinky v oblasti potravinářské legislativy

Mgr. Adéla Paďourková, Potravinářská komora ČR

14:30 – 14:40

Revízia "raňajkových" smerníc

Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Trnavská univerzita v Trnave

14:40 – 14:50

Diskuze k bloku

14:50 – 15:20

Přestávka na kávu a občerstvení

15:20 – 16:30

Odpolední blok II: Rizika kontaminace v potravinářství

15:20 – 15:40

Organické kontaminanty v potravinách: aktuální témata a výzvy

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., VŠCHT Praha

15:40 – 15:50

Možnosti a limitujúce faktory odstraňovania karcinogénnych látok z potravín

prof. Ing. Peter Šimko, DrSc., Slovenská Technická Univerzita v Bratislave

15:50 – 16:00

Mikrobiota mletého masa v modifikované atmosféře

doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA, Veterinární univerzita Brno

16:00 – 16:20

Rizika hnojení kaly pro potravní řetězec

Dr. Ing. Jaroslav Moško, Ph.D., Ústav chemických procesů AV ČR

16:20 – 16:30

Diskuze k bloku

16:30 – 19:00

Mini banket

Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství ČR a prezidentky Potravinářské komory ČR.

Mediálními partnery jsou:

 ◳ Časopis Maso (jpg) → (šířka 215px)    ◳ Potravinářská Revue (jpg) → (šířka 215px)

 ◳ Potravinářskáý zpravodaj (jpg) → (šířka 215px)

 ◳ Společnost pro Výživu (jpg) → (šířka 215px)

 

Aktivní účast

Máte zájem na konferenci prezentovat Vaši práci? Podívejte se na informace o aktivní účasti.

Pro firmy

Chcete se stát partnerem konference? Podívejte se na informace pro firmy.

Vědecký a organizační výbor

Předsedou vědeckého výboru je prof. Ing. František Kvasnička, CSc. z VŠCHT Praha. Členové vědeckého výboru budou posuzovat zaslané příspěvky.

Kudy k nám

Konference se koná v budově Ústavu molekulární genetiky AV ČR, Vídeňská 1083, Praha 4.

Parkování je možné v areálu Ústavu molekulární genetiky AV ČR , při vjezdu je nutné nahlásit na vrátnici účel vjezdu nebo vstupu, tedy účast na konferenci Food technology, food quality.

GPS souřadnice

Loc: 50.017854, 14.466685 (vjezd do areálu)

Loc: 50.014703, 14.465250 (budova ústavu)

Metro a autobus

Metrem do stanice „Kačerov“ (linka C), dále autobusem č. 138 ve směru „Ústavy Akademie věd“ na konečnou stanici.

Metrem do stanice „Budějovická“, dále autobusem č. 193 ve směru „Šeberák“ na zastávku „Zelené domky“, pak 150 m pěšky zpět, odbočit vlevo a dalších 100 m k vrátnici areálu.

Foto budovy (originál)

Mapka 1 (originál)

Mapka 2 (originál)

Kontakt

V případě dotazů, prosím, kontaktujte:

Ing. Tereza Škorpilová, Ph.D.

e     +420 220 44 3003

b      foodtechqual@vscht.cz

[submenuno] => 1 [urlnadstranka] => [iduzel] => 48250 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /konference [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_obrazek [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7099] => stdClass Object ( [nazev] => Analýzy a servis [seo_title] => Analýzy a servis [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [iduzel] => 7099 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /analyzy [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7017] => stdClass Object ( [nazev] => Ústav konzervace potravin [seo_title] => Ústav konzervace potravin [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Vítáme Vás na internetových stránkách Ústavu konzervace potravin, který je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

 

[iduzel] => 7017 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7096] => stdClass Object ( [nazev] => Studium [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7096 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7097] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7097 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7351] => stdClass Object ( [odkaz] => https://intranet.vscht.cz/bozp [iduzel] => 7351 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /bozp [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7252] => stdClass Object ( [nazev] => Lidé [seo_title] => Lidé [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7252 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/lide [skupina_www] => Array ( ) [url] => /lide [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [47971] => stdClass Object ( [nazev] => Kurzy a poradenství [seo_title] => Kurzy a poradenství [seo_desc] => Kurzy a poradenství; HACCP [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [iduzel] => 47971 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /kurzy [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [8229] => stdClass Object ( [nazev] => Archiv aktualit [seo_title] => Archiv aktualit [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 8229 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/8229 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/8229 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7011 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => Ing. Eva Šviráková, Ph.D.
    [seo_title] => Ing. Eva Šviráková, Ph.D.
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

originál

 

Kontakty 

místnost:

B270

telefon:

+420 220 44 3004                                                                                    

e-mail:

eva.svirakova@vscht.cz

Vzdělání a zkušenosti:

 1983–1987  Střední průmyslová škola mlékárenská, Kroměříž
 1987–1992  Inženýrské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie mléka a tuků 
 1992–1999  Doktorské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie potravin
 1994–1995  Okresní hygienická stanice v Jihlavě
 Laboratoř instrumentální analýzy 
 1996–1999  Asistent na VŠCHT Praha
 Ústav technologie mléka a tuků
 1999–2014  Odborný asistent na VŠCHT Praha
 Ústav technologie mléka a tuků
 Ústav mléka, tuků a kosmetiky
2014 do současnosti Odborný asistent na VŠCHT Praha
Ústav konzervace potravin

Zahraniční stáže a studijní pobyty:

 1994  Šestiměsíční studijní pobyt
 Wageningen Agricultural University (WAU)
 Department of Food Bioprocess
 Wageningen, Nizozemí 
 1997  Šestiměsíční studijní pobyt
 Institute of Food Research (IFR) Department of Genetics and Microbiology
 Norwich, Velká Británie 
 2011  Čtrnáctidenní pobyt
 Centro de Referencia para Lactobacilos (CERELA) Tucumán
 San Miguel de Tucumán, Argentina

Pedagogické aktivity:

  Bakalářský studijní program
 N963014  Vedení bakalářských prací
  Magisterský studijní program
 N352004  Odborný projekt programu technologie potravin
 N963008  Vedení diplomových prací
  Doktorský studijní program
   Vedení doktorských disertačních prací

 

Oblasti výzkumu:

Identifikce bakterií z rodu Asaia v nesycených nealkoholických nápojích pomocí klasickýc mikrobiologických a molekulárně-biologických metod.
Identifikace technologicky rizikových MO (Bacillus sp., Pseudomonas sp., Acinetobacter sp.) pomocí klasických mikrobiologických a molekulárně-biologických metod
Vliv BMK a jejich antimikrobiálně aktivních látek na eliminaci stafylokoků aj. (Staphylococcus sp., Escherichia coli) pocházejících z lidských zdrojů (urovaginální trakt). 
Detekce buněčné lýze u BMK a na její význam při zrání fermentovaných výrobků.
Detekce nisinu v nisinových preparátech pro potravinářský průmysl.
Subletální poškození a detekce subletálně poškozených mikroorganismů (grampozitivní a gramnegativní bakterie, kvasinky).
Molekulárně-biologické metody (detekce plasmidové a chromosomální DNA u BMK; genotypická identifikace bakterií na úroveň rodu, druhu a poddruhu pomocí PCR a qPCR; biosyntéza bakteriocinů a jejich regulace u BMK; konjugace u BMK).
Klasické mikrobiologické metody: fenotypická charakteristika bakterií mléčného kvašení (BMK); stanovení účinku, produkce a stimulace produkce bakteriocinů u BMK; aplikace bakteriocinů v potravinářském průmyslu).

 

Členství ve vědeckých sdruženích a organizacích:

 1995 do současnosti  člen Československé společnosti mikrobiologické
 1997 do současnosti  člen České společnosti chemické
 2006 do současnosti  člen Společnosti pro probiotika a prebiotika

 

Nejvýznamnější publikace:

Šviráková E., Purkrtová S., Jebavá I., Hanušová J., Demnerová K.: Identifikace Bacillus sp. izolovaných
z mlékárenských výrobků a výrobních zařízení pomocí PCR a MALDI TOF MS. Mlékařské listy – Zpravodaj, 146, 25-28 (2014).

Curda L., Svirakova E.: Electrical Techniques: Food Spoilage Flora and Total Viable Count (TVC).
In: Encyclopedia of Food Microbiology, 2nd edition, Batt C.A., Tortorello M.L. (eds.), sv. 1., s. 627-629. Elsevier Ltd., Academic Press, Oxford, UK, 2014.

Curda L., Svirakova E.: Electrical Techniques: Lactics and Other Bacteria. In: Encyclopedia of Food Microbiology, 2nd edition. Batt C.A., Tortorello M.L. (eds.), sv. 1., s. 630-636. Elsevier Ltd., Academic Press, Oxford, UK, 2014.

Složilová I., Purkrtová S., Kosová M., Mihulová M., Šviráková E., Demnerová K.: Antilisterial activity
of lactic acid bacteria against Listeria monocytogenes strains originating from different sources. Czech Journal of Food Sciences, 32 (2), 145-151 (2014).

Šviráková E.: Potravinářské technologie a biotechnologie: Technologie mléka a mlékárenských výrobků, kapitola 4; Technologie olejů a tuků, kapitola 5; Technologie detergentů a kosmetiky, kapitola 6.
E-learningový projekt FPBT, VŠCHT Praha, předmět N321001. E-learningový portál VŠCHT Praha: https://e-learning.vscht.cz/ (spuštěno 2014).

Jebavá I., Purkrtová S., Hanušová J., Savická D., Šviráková E., Němečková I., Demnerová K.: Identifikace mikrobiálních původců vad mlékárenských výrobků moderními molekulárně-biologickými metodami. Mlékařské listy – Zpravodaj, 138, 10-14 (2013).

Složilová I., Šviráková E., Demnerová K.: Vliv bakterií mléčného kvašení produkujících bakteriociny
na růst kmenů Listeria monocytogenes na povrchu sýrů zrajících pod mazem. Výživa a potraviny, 1, 22-24 (2013).

Němečková I., Solichová K., Roubal P., Uhrová B., Šviráková E.: Methods for detection of Bacillus sp.,
B. cereus, and B. licheniformis in raw milk. Czech Journal of Food Sciences, 29, Special Issue, S55-S60 (2011).

Kozáková D., Solichová K., Ondráčková I., Šviráková E., Plocková M.: Effect of some environmental factors on the autolysis of lactococci used for cheese production. Journal of Food and Nutrition Research, 49, 1-9 (2010).

Hanušová K., Klaudisová KI., Milatová E., Šviráková E., Dobiáš J., Oldřich M., Koza V., Marek M.: Release of nisin from polyvinyldichloride lacquer coated on a polyethylene film. Journal of Food
and Nutrition Research
, 49, 21 - 29 (2010).

Šviráková E., Složilová I., Tichovský P., Plocková M.: Effect of Lactococcus sp. on the growth of Listeria sp. in the model UHT milk system. Czech Journal of Food Sciences, 27 (Special Issue 2), 8-11 (2009).

Kučerová K., Korbová I., Horáčková Š., Šviráková E., Plocková M.: Influence
on Enterococci and Lactobacilli on Listeria. Czech Journal of Food Sciences, 27 (Special Issue 2), 12-17 (2009).

Šviráková E., Kučerová K., Plocková M.: 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Mlékařské listy – Zpravodaj, 115, 19 - 20 (2009).

Horáčková Š., Šviráková E.: Probiotické mikroorganismy v mlékárenském průmyslu. Mlékařské listy – Zpravodaj, 113/114, 12 - 14 (2009).

Šviráková E., Tichovský P., Vlková H., Plocková M.: Základní charakteristika a výskyt Listeria monocytogenes v mlékárenských výrobcích. Mlékařské listy – Zpravodaj, 111, 38-43 (2008).

Šviráková E., Burdová L., Plocková M.: Výskyt Bacillus sporothermodurans
ve sterilizovaných mlékárenských výrobcích. Mlékařské listy – Zpravodaj, 108, 31-35 (2008).

Šviráková E., Abrlová M., Hlavsová B., Plocková M.: Metody detekce buněčných lyzí
u laktokoků. Mlékařské listy – Zpravodaj, 105, 19 - 24 (2007).

Šviráková E., Bačinová R., Abrlová M., Plocková M.: Lyze mezofilních a termofilních zákysových kultur
v citátovém pufru. Mlékařské listy – Zpravodaj, 102, 15 - 22 (2007).

Šviráková E., Ostapčuk, R., Tichovský, P., Plocková M.: Kombinace lysozymu a laktokoků produkujících nisin na růst Bacillus cereus DMF 2001 v modelovém systému tvarohu. Mlékařské listy – Zpravodaj, 99, 18 - 23 (2006).

Šviráková E., David C., Žáčková P., Plocková M.: Vliv Nis+ a Nis- kmenů Lactococcus lactis subsp. lactis na růst Bacillus cereus DMF 2008 v modelovém systému mléka. Mlékařské listy – Zpravodaj, 93, 15-18 (2005).

Krejčová O., Šviráková E., Dobiáš J., Plocková M.: Inhibition of lactic acid bacteria and Bacillus sp. growth in cheese and meat products due to effect of polymer packaging film with incorporated nisin. Czech Journal of Food Sciences, 22 (Special Issue), 303-305 (2004).

Šviráková E., Plocková M., Horníková L.: Vliv nisinu na kmeny Escherichia coli DMF 7502
a Pseudomonas fluorescens DMF 9010 poškozené působením EDTA nebo směsi organických kyselin. Bulletin potravinárskeho výskumu, 42/1-2, 75-86 (2003).

Šviráková E., Plocková M., Žáčková P.: Konjugace mezi různými kmeny Lactococcus lactis a využití vlastností transkonjugovaných laktokokových kmenů v mlékárenském průmyslu. Mlékařské listy – Zpravodaj, 74, 25-28 (2002).

Chumchalová J., Šviráková E., Giesová M., Plocková M.: Význam fermentovaných mléčných výrobků
ve výživě člověka (2.část). Mlékařské listy – Zpravodaj, 66, 18 - 20 (2001).

Chumchalová J., Šviráková E., Giesová M., Plocková M.: Význam fermentovaných mléčných výrobků
ve výživě člověka (1.část). Mlékařské listy – Zpravodaj, 65, 21-22 (2001).

Chumchalová J., Vlková M., Plocková M., Stiles J., Šviráková E.: Detekce produkce antifungálních látek bakteriemi rodu Lactobacillus. Chemické listy, 94, č. 8, 693 (2000).

Plocková, M., Řiháková, Z., Šviráková, E. The efficacy of nisin and nisin producing strain Lactococcus lactis subsp. lactis in thermisized quarg desserts. Advances in Food Sciences, 20, 17-22 (1998).

Plocková, M., Štěpánek, M., Demnerová, K., Čurda, L., Šviráková, E. Effect of nisin
for improvement in shelf-life and quality of processed cheese. Advances in Food Sciences, 18, 78-83 (1996).

Čurda, L., Plocková, M., Šviráková, E. Growth of Lactococcus lactis in the presence
of nisin evaluated by impedance method. Chemie, Mikrobiologie, Technologie der Lebensmittel, 17, 53-57 (1995).

Vedení výzkumných projektů:

Šviráková E.: řešitel projektu QJ1210300 za VŠCHT Praha. Projekt QJ1210300 - Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi (2012-2016, MZE/QJ), v programu QJ - Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012-2018 „KUS“ (2012-2018). Poskytovatel: Národní agentura pro zemědělský výzkum.

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'ukp.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/lide/zamestnanci/svirakova' [newurl_iduzel] => 8245 [newurl_path] => 8548/6996/6998/7011/7252/7101/8245 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 8245 [platne_od] => 21.11.2014 21:51:00 [zmeneno_cas] => 21.11.2014 21:51:44.676772 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Lenka Votavová [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/lide/zamestnanci/svirakova [idvazba] => 9409 [cms_time] => 1713535918 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => Array ( ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi