Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Poradenství a servis → HACCP konzultační středisko
iduzel: 7307
idvazba: 8252
šablona: stranka
čas: 21.11.2017 10:54:19
verze: 3887
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

HACCP konzultační středisko

Při FPBT bylo v roce 1997 na základě dohody s Odborem potravinářské výroby MZe ČR ustaveno Školící a konzultační středisko na podporu zavádění systému kritických bodů v potravinářské výrobě. Středisko je koordinováno pracovníky ústavu. V prvních letech byly pravidelně organizovány základní kurzy zavádění systému kritických bodů, později byly aktivity rozšířeny na speciální kurzy jako příprava pro certifikaci Manažer HACCP, výcvik auditorů pro vnitřní audity HACCP, pravidelně jsou pořádány kurzy Udržování systému kritických bodů. V souvislosti s rozšířením zákonné povinnosti zavádět systém kritických bodů i v provozovnách společného stravování Středisko spolupracuje se členy Poradního sboru Hlavního hygienika ČR a zajišťuje také vzdělávání pracovníků společného stravování a gastronomie. Kromě uvedených činností jsou pracovníci ústavu v orgánech a komisích certifikačních společností, zejména České společnosti pro jakost. Středisko spolupracuje také s Potravinářskou komorou ČR v problematice vzdělávání a při konzultacích v oblastech zajišťování zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin.

Aktualizováno: 13.5.2015 11:53, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit mobilní verzi