Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Poradenství a servis → Servis a analýzy
iduzel: 7310
idvazba: 8247
šablona: stranka
čas: 22.10.2017 19:04:24
verze: 3865
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Servis a analýzy

Katedra nabízí následující servis a analýzy:

  • Hodnocení sterilačních režimů.
  • Proměření průběhů teplot (záhřevy, sušení, chlazení, zmrazování, transport, apod.), proměření teplotního pole.
  • Měření vodní aktivity.
  • Stanovení konzervačních látek a dalších aditiv.
  • Základní rozbory potravinářských materiálů (obsah a složení cukrů, tuků, složení mastných kyselin, bílkovin, složení a obsah kyselin, dusičnanů, dusitanů, barviv, vitaminu C, cholesterolu atd.).
  • Analýza potravinářských hydrokoloidů.
  • Identifikace příčiny smyslového defektu protravin.
  • Ověření autentičnosti výrobků, surovin (identifikace falšování).
  • Základní mikrobiologické vyšetření potravin.
  • Posouzení skladovatelnosti výrobků (vyjádření k prodloužení skladovacích lhůt).
  • Rozbor a ověření možnosti likvidace odpadů, posouzení jejich využití jako druhotných surovin.
  • Rozbor možností likvidace starých ekologických zátěží.
  • Vývoj analytických metod.
  • Validace analytických metod.
Aktualizováno: 20.10.2014 22:36, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi