Prosím počkejte chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav konzervace potravin
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => 
    [indexace] => 1
    [ga_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => 
    [ga_domain] => 
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [iduzel] => 6998
    [platne_od] => 01.12.2015 14:27:00
    [zmeneno_cas] => 01.12.2015 14:30:41.741307
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Antonín Mareš
    [canonical_url] => //ukp.vscht.cz
    [idvazba] => 7874
    [cms_time] => 1511257949
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 
            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/pages/%C3%9Astav-konzervace-potravin/163089423730756
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
[paticka_budova_a_popis] => Rektorát
oddělení komunikace
Vchod do budovy A
[paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Ústav konzervace potravin
Nezávislá obalová laboratoř
[paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Vchod do budovy C
[paticka_budova_1_nadpis] => Národní technická knihovna
[paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => Vchod k nám do budovy B [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Lukas.Vapenka@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook ústavu [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP [autor] => Autor [aktualizovano] => Aktualizováno [zobrazit_kalendar] => zobrazit kalendář [more_info] => více informací [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [adresa_url] => [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [navaznosti] => Navazující studium v oborech [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [fakulta_FPBT] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [studijni_program] => Studijní program: [obory] => Obory: [archiv_novinek] => Archiv novinek [submenu_novinky_rok_title] => Zobrazit novinky na daný rok [paticka_mapa_alt] => [den_kratky_4] => čt [den_kratky_5] => pá [den_kratky_2] => út [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [novinky_archiv] => Archiv novinek [den_kratky_3] => st [den_kratky_1] => po [den_kratky_6] => so [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [fakulta_FPBT_odkaz] => http://fpbt.vscht.cz/ [paticka_mapa_odkaz] => [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Prosím počkejte chvíli... [odpocet_dny] => dny [odpocet_hodiny] => hodiny [odpocet_minuty] => minuty [odpocet_vteriny] => vteřiny [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google ) [poduzel] => stdClass Object ( [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [22178] => stdClass Object ( [nazev] => Detaily oboru [seo_title] => Detaily oboru [seo_desc] => [autor] => Pedagogické oddělení [autor_email] => studium@vscht.cz [obsah] => [iduzel] => 22178 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/obory [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/obory [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [39581] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-staff.vscht.cz/studijni-plan/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 39581 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system-plan-pdf [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system-plan-pdf [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [30344] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/obory/U/sitemap/lang/en/foreigner [urlwildcard] => [iduzel] => 30344 [canonical_url] => //study.vscht.cz/obory_sitemap_foreigner.xml [skupina_www] => Array ( ) [url] => /obory_sitemap_foreigner.xml [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [30128] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30128 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30124] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/context/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30124 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30011] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30011 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [28344] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/obory/U/sitemap/lang/cs [urlwildcard] => [iduzel] => 28344 [canonical_url] => //study.vscht.cz/obory_sitemap_cs.xml [skupina_www] => Array ( ) [url] => /obory_sitemap_cs.xml [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25054] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => http://cis-test1.vscht.cz:8001/prace/seznam/druh/I/fakulta/FCHI/index/schovat/obor,ustav/seskupit/ustav,obor/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 25054 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [25057] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => http://cis-test1.vscht.cz/prace/seznam/ [iduzel] => 25057 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22180] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web.vscht.cz/obory/S/predmet/ [iduzel] => 22180 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/predmet [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/predmet [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22177] => stdClass Object ( [nazev] => Studijní plán [seo_title] => Studijní plán [seo_desc] => [autor] => Pedagogické oddělení [autor_email] => studium@vscht.cz [obsah] => [iduzel] => 22177 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/studijni-plan [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/studijni-plan [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22005] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web.vscht.cz/obory/U/obory/obor/FCHI-CHEMIE,FCHT-T,FCHT-V,FCHI-ANFYCH [iduzel] => 22005 [canonical_url] => //study.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [7010] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7014] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7014 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-main] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7015] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7015 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-top] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7016] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7016 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-jazyky] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7010 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/7010 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/7010 [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7011] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7093] => stdClass Object ( [nazev] => O ústavu [seo_title] => O ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7093 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/o-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /o-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7099] => stdClass Object ( [nazev] => Poradenství a servis [seo_title] => Poradenství a servis [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7099 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/poradenstvi [skupina_www] => Array ( ) [url] => /poradenstvi [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7017] => stdClass Object ( [nazev] => Ústav konzervace potravin [seo_title] => Ústav konzervace potravin [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Vítáme Vás na internetových stránkách Ústavu konzervace potravin, který je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

[iduzel] => 7017 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/home [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7096] => stdClass Object ( [nazev] => Studium [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7096 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7097] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7097 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7351] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečnost a ochrana zdraví při práci [seo_title] => Bezpečnost a ochrana zdraví při práci [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Pravidla pro nakládání s nebezpečnými chemickými látkami a přípravky

Požární poplachové směrnice pro VŠCHT budovu B

Požární evakuační řád VŠCHT

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana - vstupní školení pro zaměstnance

Požární ochrana - vstupní školení pro zaměstnance

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana - vstupní školení pro studenty - ČJ

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana - vstupní školení pro studenty - AJ

[iduzel] => 7351 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/bozp [skupina_www] => Array ( ) [url] => /bozp [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7252] => stdClass Object ( [nazev] => Lidé [seo_title] => Lidé [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7252 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/lide [skupina_www] => Array ( ) [url] => /lide [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [8229] => stdClass Object ( [nazev] => Archiv aktualit [seo_title] => Archiv aktualit [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 8229 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/8229 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/8229 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Požadovaná stránka se na webu již nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7011 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => Věda a výzkum
    [seo_title] => Věda a výzkum
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 
    [submenuno] => 
    [iduzel] => 7097
    [platne_od] => 06.10.2014 21:53:00
    [zmeneno_cas] => 06.10.2014 21:53:00.809892
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Lukáš Vápenka
    [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum
    [idvazba] => 7977
    [cms_time] => 1511254423
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => Array
        (
        )

    [poduzel] => stdClass Object
        (
            [7115] => stdClass Object
                (
                    [nazev] => Výzkum
                    [seo_title] => Výzkum
                    [seo_desc] => 
                    [autor] => 
                    [autor_email] => 
                    [obsah] => 

Vybrané projekty

  • Analytické metody pro řešení možnosti průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit, vývoj metod k posouzení autenticity potravinářských výrobků s podílem vajec.
  • Studium přípravy a vlastností susceptorů (Obaly pro mikrovlnný ohřev).
  • Vliv vysokého hydrostatického tlaku na složky potravin, mikroorganismy, enzymy.
  • Hygienické aspekty potravinářských obalů.
  • Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel na obalový materiál.
  • Využití elektromigračních metod v analýze potravin.
  • Dekontaminace povrchu masa a zeleniny.
  • Vliv technologie zpracování na antioxidační vlastnosti výrobků z ovoce a zeleniny.
  • Využití prediktivní mikrobiologie při analýze rizik.
  • Metody zajištění stability kyselých potravin.
  • Minimální ošetření ovoce a zeleniny.
  • Biodegradovatelné obaly.
[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 7115 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7108] => stdClass Object ( [nazev] => Granty a projekty jichž je ústav hlavním řešitelem nebo spoluřešitelem [seo_title] => Granty a projekty [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Identifikace zdravotních rizik z potravinářských obalů na bázi papíru a lepenek

(Projekt MZ IGA č. NT14375, doba řešení 2013 - 2015) 

 

Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu 

(Projekt TAČR, č. TA04011188, doba řešení: 2014-2017)

 

Poloprovozy/Ověřené technologie

 

Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin

(Projekt programu Výzkum v agrárním komplexu, VAK, Ministerstva Zemědělství, doba řešení: 2009-2013)

 

Vliv technologického zpracování na osud nutričně významných látek a kontaminantů v dětské a kojenecké výživě

(Projekt MŠMT NPV II. č. 2B06118, doba řešení: 2006-2011)

[poduzel] => stdClass Object ( [7348] => stdClass Object ( [nazev] => Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin [seo_title] => Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Cíl projektu: Vymezit aktuální potřeby a doplnit nové postupy hodnocení autenticity v jednotlivých komoditách. Ověřit, doplnit a udržovat databáze pro interpretaci chemometrických dat.


Dílčí cíle projektu


Zhodnocení možností průkazu sofistikovaných postupů falšování medu, jako je přídavek cizí amylázy k zamaskování snížené hodnoty aktivity diastasy v důsledku falšování a přídavků hydrolyzátů škrobů z C3 rostlin.

Vytvoření postupu pro ověřování vracení aroma do ovocných šťáv vyrobených z koncentrátů

Aktualizovat a rozšířit dostupné databáze a používané regresní vztahy pro interpretaci výsledků analýz

Doplnění markerů a příslušných metod pro stanovení podílu ovoce ve složitých matricích (ovocné výrobky z více druhů ovoce, jogurty a mléčné výrobky)

Výběr markerů a metod stanovení pro průkaz kvasného procesu, návrhy markerů pro identifikaci přídavku lihu např. do vína na základě stanovení poměru glycerolu a dalších vícesytných alkoholů ku etanolu.

Ověření možnosti využití stanovení „fingerprint“ oligosacharidů pro detekci nedeklarovaného nebo nepovoleného přídavku škrobových hydrolyzátů, invertního sirupu, glukózy a dalších látek do potravin obecně.

Odhalování nových možností falšování v jednotlivých komoditách, návrhy postupů detekce, rozpracování nových dílčích cílů a odpovídajících aktivit pro aktualizaci programu řešení projektu


Výsledky řešení (výstupy realizované v jednotlivých etapách)


Rozšíření znalostí o složení a obsahu charakteristických markerů vybraných autenticitých potravin a faktorech ovlivňujících jejich variabilitu a změny.

Nové analytické postupy a metody interpretace pro spolehlivé posuzování autenticity potravin.

Akreditace vybraných metod na pracovišti žadatele a využití kontrolnímy orgány státní správy.


Odborné publikace a prezentace


Grégrová A., Čížková H., Mazáč J., Voldřich M.: Authenticity and quality of spirit vinegar: Methods for detection of synthetic acetic acid addition. Journal of Food and Nutrition Research. 51, 123-131 (2012)

Šnebergrová J., Čížková H., Rajchl A., Ševčík R., Voldřich M.: Evaluation of aroma restoration of apple and orange juices from concentrates in the Czech Republic. Journal of Food and Nutrition Research, 51 (3), 156-163 (2012).

Čížková H., Ševčík R., Rajchl A., Pivoňka J., Voldřich, M.: Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování. Chemické listy, 106, 903-910 (2012).

Grégrová A., Čížková H., Bulantová I., Rajchl A., Voldřich M.: Characteristics of Garlic of the Czech origin. Czech Journal of Food Sciences, 31, 581-588 (2013).

Rajchl A., Drgová L., Grégrová A., Čížková H., Ševčík R., Voldřich M.: Rapid determination of 5-hydroxymethylfurfural by DART ionization with time-of-flight mass spectrometry. Analytical and Bioanalytical chemistry, 405, 4737-4745 (2013).

Rajchl A., Čížková H., Ševčík R., Jodasová A., Voldřich M.: Analytical data for plum paste as a tool for evaluation of plum paste authenticity. Journal of Food and Nutrition Research, 52, 71-77 (2013).

Kapci B., Neradová E., Čížková H., Voldřich M., Rajchl A., Capanoglu E.: Investigating the antioxidant potential of chokeberry (Aronia melanocarpa) products. Journal of Food and Nutrition Research, 52, 219–229 (2013). IF 0,600


Výsledky populární formou


Seminář (workshop) Metody a kriteria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin konaný dne 30. 9. 2011 v Ballingově sálu Národní technické knihovny, Studentská 13, Praha 6

Odborná kniha: Čížková H. (editor): Metody a kriteria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin, 127 stran, ISBN 978-80-7418-124-5. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2011).

Čížková H., Šnebergrová J., Horsáková I., Rajchl A., Voldřich M.: Laické metody průkazu autenticity potravin seminář Metody a kriteria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin, pořádaný Ústavem konzervace potravin a technologie masa VŠCHT Praha ve spolupráci se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí Praha, Státním veterinárním ústavem Praha a Celně technickými laboratořemi Praha, Praha, 30.9. 2011

Seminář (workshop) Metody a kriteria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin konaný dne 7.10.2013 v Konferenční centru VŠCHT, Praha 4

[iduzel] => 7348 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/7348 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/7348 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25138] => stdClass Object ( [nazev] => Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu [seo_title] => Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Seznam funkčních vzorků

 

[iduzel] => 25138 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/25138 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/25138 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7349] => stdClass Object ( [nazev] => Vliv technologického zpracování na osud nutričně významných látek a kontaminantů v dětské a kojenecké výživě [seo_title] => Vliv technologického zpracování na osud nutričně významných látek a kontaminantů v dětské a kojenecké výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Projekt MŠMT NPV II. č. 2B06118 řešený na VŠCHT Praha ve spolupráci Ústavu konzervace potravin a technologie masa, Ústavu chemie a analýzy potravin a společnosti Hamé a.s.
Období: 2006-2011
Řešitel: Doc. Ing. Michal Voldřich. CSc.


Cíl projektu: definovat a posoudit faktory vztahující se k zajištění bezpečnosti ovocných a zeleninových dětských a kojeneckých výživ a faktory ovlivňující zvýšení retence nutričně významných složek v těchto produktech během celého procesu zpracování tj. od výběru a produkce surovin po distribuci a skladování finální dětské výživy.


Dílčí cíle projektu

  1. Vymezení skupin nutričně, senzoricky a technologicky významných složek výrobků určených pro dětskou a kojeneckou výživu, zhodnocení faktorů ovlivňujících kvalitu výrobků.
  2. Vymezení skupiny látek podílejících se na celkové antioxidační kapacitě surovin a výrobků určených pro dětskou a kojeneckou výživu. Výběr a ověření metody ke kvantifikaci obsahu antioxidantů a celkové antioxidační kapacity výrobků.
  3. Výběr a ověření vhodné analytické postupy pro sledování obsahu lykopenu v relevantních materiálech, provést posouzení faktorů ovlivňujících retenci lykopenu v polotovarech a ve výrobcích pro dětskou a kojeneckou výživu.
  4. Zhodnocení vlivu podmínek výroby a skladování na celkovou antioxidační kapacitu výrobků pro dětskou a kojeneckou výživu. Formulace prakticky použitelných podkladů ke zvýšení antioxidační kapacity výrobků pro dětskou a kojeneckou výživu.
  5. Rozšíření současných znalostí o faktorech ovlivňujících obsah mykotoxinu patulinu, získání podkladů pro analýzu rizik při výrobě polotovarů a výrobků pro dětskou a kojeneckou výživu.
  6. Zavedení progresivních multireziduálních metod pro sledování hladin pesticidních přípravků v různých matricích u kterých hrozí riziko průniku do dětské výživy na bázi ovoce, zeleniny a cereálií.
  7. Sledování osudu pesticidních přípravků v procesu výroby dětské výživy, identifikace kritických bodů, návrhy opatření pro minimalizaci reziduí.
  8. Zavedení multireziduální metody pro kontrolu nízkých hladin širokého spektra Fusariových mykotoxinů (trichothecenů nově navržených k regulaci) a ochratoxinu A v různých cereálních surovinách a dětské výživě s přídavkem cereálií.
  9. Zhodnocení charakteru kontaminace cereálních surovin Fusariovými mykotoxiny a ochratoxinem A a sledování jejich osudu v procesu výroby dětské výživy.
  10. Zhodnocení a finalizace výsledků projektu.


Výsledky řešení (výstupy realizované v jednotlivých etapách)

  • Rozšíření znalostí o faktorech ovlivňujících nutričně významné složky a surovin a produktů používaných pro kojeneckou a dětskou výživu.
  • Shrnutí informací o skupinách nutričně a technologicky významných složek surovin a výrobků a jejich změnách v průběhu technologického zpracování od výběru odrůd surovin po distribuci a skladování výrobků.
  • Shrnutí informací o významných skupinách kontaminujících látek - reziduí pesticidů - a mykotoxinů a o jejich změnách v průběhu technologického zpracování od výběru odrůd surovin po distribuci a skladování výrobků.
  • Vývoj a validace nových analytických metod vhodných pro spolehlivou detekci a kvantifikaci reziduí pesticidů a mykotoxinů odpovídající nárokům evropských právních předpisů na kontrolu výrobků pro děti a kojence.

Odborné publikace a prezentace

Výsledky populární formou

(Čížková H., Rajchl A., Ševčík R., Voldřich M.: Změny senzorických a nutričních vlastností ovocných dětských výživ, stanovení doby trvanlivosti. Výživa a potraviny 65, 159-162 (2010). ISBN 1211-846X)

[iduzel] => 7349 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/7349 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/7349 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [8204] => stdClass Object ( [nazev] => Poloprovozy/Ověřené technologie [seo_title] => Poloprovozy/Ověřené technologie [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

ŠEVČÍK R., VOLDŘICH M., HORSÁKOVÁ I., PIVOŇKA J., URBANČÍKOVÁ Z., POHŮNEK V. HANUŠOVÁ K., RAJCHL, A., VOTAVOVÁ L.: “Optimalizace výroby tepelně opracovaných masných výrobků“. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Masokombinát Plzeň s.r.o. (2011 - 2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby tepelně opracovaných masných výrobků. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 11/012/11320/232/000506 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.


ŠEVČÍK R., VOLDŘICH M., PIVOŇKA J., URBANČÍKOVÁ Z., POHŮNEK V HORSÁKOVÁ I. RAJCHL, A., KVASNIČKA F., DOBIÁŠ J., HANUŠOVÁ K., ČÍŽKOVÁ H.: “Vývoj celosvalových masných výrobků se sníženým obsahem procesních a exogenních kontaminantů“. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností ZŘUD-MASOKOMBINÁT PÍSEK CZ, a.s. (2011 - 2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby celosvalových masných výrobků. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 11/012/11320/231/000410 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.


PIVOŇKA J., VOLDŘICH M., RAJCHL A., ŠEVČÍK R., URBANČÍKOVÁ Z.: “Optimalizace technologického postupu s cílem zvýšení kvality produkovaného masa“. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností RABBIT Trhový Štěpánov a.s. (2010-2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci svozu a porážení drůbeže. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 10/011/11320/120/005261. Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.


ŠTĚTINA J., VOLDŘICH M., ČURDA L., PIVOŇKA J., RAJCHL A., ŠEVČÍK R., ČÍŽKOVÁ H., URBANČÍKOVÁ Z.: “Inovace výroby tekutých mléčných výrobků sterilovaných v obalu”. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Mlékárna Hlinsko, s.r.o. (2010-2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující výrobu sterilovaných mléčných výrobků. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo
projektu: 10/011/11320/453/003373. Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení výrobků na trh.


ŠEVČÍK R., VOLDŘICH M., HORSÁKOVÁ I., PIVOŇKA J., URBANČÍKOVÁ Z., RAJCHL A., DUCHOVÁ, I.,VACLAVÍKOVÁ, E., PRAŽÁKOVÁ, Š.: „Spolupráce při vývoji a zavedení nové technologie zrání a balení fermentovaných masných výrobků“. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností PEJSKAR & spol. spol. s r.o.. (2010-2012). Výsledkem projektu byla instalace nové inovované technologie umožňující optimalizaci výroby trvanlivých fermentovaných masných výrobků. Realizace projektu umožnila optimalizací celého výrobního procesu, především optimalizaci sušících parametrů (teplota, vlhkost a proudění vzduchu). Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 10/010/11320/452/002411. Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení výrobků na trh.


DOBIÁŠ J., ČEŘOVSKÝ M., PŘÍHODA J., RAJCHL A., VOLDŘICH M., PIVOŇKA J, ŠEVČÍK R., URBANČÍKOVÁ Z., ČÍŽKOVÁ H., MELZOCH K.: „Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek“, Lady Marmelade s.r.o., vývojová část projektu Mze (Podpora rozvoje venkova). Výsledkem projektu byl vývoj a uvedení na trh řady nových typů pekařských náplní s minimalizovaným tepelným opracováním, s vyšší standardností a spolehlivějším stability a zdravotní nezávadnosti. Smlouva o řešení, Závěrečná zpráva, doklady o instalaci zařízení, uvedení do provozu, inovativní zavedení nových receptur, podpora exportu.


VOLDŘICH M., PIVOŇKA J., ŠEVČÍK R., URBANČÍKOVÁ Z., ČÍŽKOVÁ H., RAJCHL A.:, Inovace technologie výroby masných výrobků se sníženým obsahem nutričně nepříznivých látek, Projekt Inovace řešený ve spolupráci s RAVY CZ, a.s., Liberec, 9.8.2010 – 6.4.2011, Výsledkem projektu byly úpravy technologických postupů výroby zejména u sekaných a příbuzných produktů.


VOLDŘICH M., PIVOŇKA J., ŠEVČÍK R., URBANČÍKOVÁ Z., ČÍŽKOVÁ H., RAJCHL A.: Funkční potraviny na bázi mléčně kysané a sterilované zeleniny, Projekt Inovace řešený ve spolupráci se Slováckou Frutou, a.s., Kunovice, 21.9.2010 – 21.7.2011, výsledkem řešení bylo zavedení nové technologie výroby sterilovaných výrobků na bázi kysaného zelí a zeleniny, Závěrečná zpráva, uvedení výrobků na trh


VOLDŘICH M., PIVOŇKA J., ŠEVČÍK R., URBANČÍKOVÁ Z., RAJCHL A., ČÍŽKOVÁ H., VOTAVOVÁ L.: Zavedení nové technologie pro zlepšení jakosti, nutriční hodnoty a bezpečnosti masných výrobků,, Projekt Inovace řešený ve spolupráci s Hamé s.r.o., Babice, 21.9.2010 – 23.9.2011, výsledkem projektu byl přechod ze stávající technologie výroby masných sterilovaných výrobků v několika krocích na efektivní zpracování s využitím varných kutrů, byly optimalizovány postupy a receptury s ohledem na omezení tvorby antinutričních látek a zvýšení retence nutrietů i smyslově významných složek. Závěrečná zpráva, uvedení výrobků na trh.


VOLDŘICH M., ŠEVČÍK R., PIVOŇKA J., POTŮČEK T., URBANČÍKOVÁ Z., ČÍŽKOVÁ H., RAJCHL A.: Spolupráce při vývoji masných výrobků, ve kterých jsou nahrazeny přídatné látky přírodními, Projekt Inovace řešený ve spolupráci se Z.O.P. a.s., 27.8.2010 – 15.3.2011, Výsledkem projektu byla optimalizace technologických postupů, vývoj receptur masných výrobků se sníženým obsahem aditivních látek. Závěrečná zpráva, uvedení výrobků na trh.


ŠEVČÍK R., VOLDŘICH M., PIVOŇKA J., URBANČÍKOVÁ Z., POHŮNEK V., HORSÁKOVÁ I., RAJCHL A., KVASNIČKA F., DOBIÁŠ J., VOTAVOVÁ L., KOVAŘÍK F., ČÍŽKOVÁ H., VÁCLAVÍKOVÁ E., DUCHOVÁ I.: “ Inovace ve výrobě chlazených paštik“ Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Slovácká Fruta, a.s. (2011 - 2013). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby chlazených paštik. Nové technologie umožnily vývoj nových výrobků s efektivním využitím všech složek surovin. U nových výrobků došlo ke zlepšení podílu nutričně a senzoricky významných látek ve finálním produktu. Celý výrobní proces se výrazně zkrátil, především došlo ke zkrácení tepelného namáhání suroviny a finálních produktů. Zavedení nové technologie bylo klíčové pro vývoj receptur paštik a obdobných masných výrobků s lepšími nutričními a senzorickými vlastnostmi pro spotřebitele. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 11/012/11320/672/000385 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.


VOLDŘICH,M., ŠEVČÍK R., URBANČÍKOVÁ Z., POHŮNEK V., RAJCHL A., KVASNIČKA F. PIVOŇKA J., DOBIÁŠ J., DUCHOVÁ I., ČÍŽKOVÁ H., VÁCLAVÍKOVÁ E., KOVAŘÍK F.: „Zvýšení bezpečnosti výroby a optimalizace technologických postupů u masných výrobků“. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Slovácká Fruta, a.s. v průběhu roku 2012 (března) až září 2013. Výsledkem projektu je optimalizace nové technologie,
která umožňuje zpracování čerstvých surovin ve formě jakostních masných výrobků. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny parametry zpracování a navrženy nové receptury. Nové nastavení jednotlivých technologických operací umožnilo zkrátit celý technologický proces a na druhé straně investice do technologie vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků. Masné výrobky jsou obecně málo údržné potraviny, proto byl během projektu kladen patřičný důraz na dodržení správných hygienických a provozních podmínek výroby, tak aby si finální produkty po celou dobu distribuce a prodeje (během doby použitelnosti a trvanlivosti) udrželi vysoké jakostní parametry. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 11/013/11320/672/002526 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.


ŠEVČÍK R., VOLDŘICH M., PIVOŇKA J.,URBANČÍKOVÁ Z., POHŮNEK V., HRÁDKOVÁ I., ŠMIDRKAL J., FILIP V., RAJCHL A., ČURDA L, KVASNIČKA F., ČÍŽKOVÁ H., VÁCLAVÍKOVÁ E., BAČINOVÁ R., TESAŘOVÁ M., POLÁKOVÁ V., KYSELKA J., MÁTLOVÁ V.: „Vývoj ochucených olejů a octů se zdravotním benefitem“ Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Delimax, a.s. (2010 – 2013). Výsledkem projektu byla instalace nové inovované technologie umožňující výrobu ochucených olejů a octů se zdravotním benefitem. Realizace projektu umožnila vývoj nových výrobků a nastavení výrobních postupů a postupů kontroly ochucených olejů a octů (kontrola vstupních surovin, kontrola stability finálních produktů během skladování včetně metod hodnocení jakosti a zdravotního benefitu finálních produkt). Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 10/010/11320/564/002577 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.

[iduzel] => 8204 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/poloprovoz-overene-technologie [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty/poloprovoz-overene-technologie [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7108 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/granty [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7234] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7235] => stdClass Object ( [nadpis] => Výzkum [odkaz] => /veda-a-vyzkum/vyzkum [text_odkazu] => Výzkum [perex] => [ikona] => zarovka [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => modra [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 7235 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [7236] => stdClass Object ( [nadpis] => Granty a projekty [odkaz] => /veda-a-vyzkum/granty [text_odkazu] => Granty a projekty [perex] => [ikona] => oko [velikost] => 1 [pozice_x] => 2 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => zelena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 7236 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [7237] => stdClass Object ( [nadpis] => Přístrojové vybavení [odkaz] => /veda-a-vyzkum/pristroje [text_odkazu] => Přístrojové vybavení [perex] => [ikona] => kalkulacka [velikost] => 1 [pozice_x] => 3 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => fialova [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 7237 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [7238] => stdClass Object ( [nadpis] => Publikace [odkaz] => /veda-a-vyzkum/publikace [text_odkazu] => Publikace [perex] => [ikona] => kniha [velikost] => 1 [pozice_x] => 4 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => zluta [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 7238 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 7234 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/7234 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/7234 [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7110] => stdClass Object ( [nazev] => Přístrojové vybavení [seo_title] => Přístrojové vybavení [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [27069] => stdClass Object ( [nazev] => Atomová absorpční spektrometrie [seo_title] => Atomová absorpční spektrometrie [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
  • Atomový absorpční spektrometr - Agilent Technologies 200 Series AA, 240FS AA
[iduzel] => 27069 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/27069 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/27069 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7239] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7239 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/7239 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/7239 [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [14169] => stdClass Object ( [nazev] => Elektromigrační metody [seo_title] => Elektromigrační metody [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
  • Kapilární elektroforéza E 101 (Villa Labeco)

  • Kapilární elektroforéza HP3D (Agilent Technologies)

  • Kapilární elektroforéza  IONOSEP 2003 (Recman)

  • Kapilární elektroforéza (dvě kapiláry) IONOSEP 2005 (Recman)
[iduzel] => 14169 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/elektromigracni-metody [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/elektromigracni-metody [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7762] => stdClass Object ( [nazev] => DART/TOF-MS [seo_title] => DART/TOF-MS [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

DART/TOF-MS (Direct Analysis in Real Time/Time of Flight Mass Spectrometry) Přímá analýza v reálném čase ve spojení s průletovým hmotnostním analyzátorem.

[iduzel] => 7762 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/dart [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/dart [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [8262] => stdClass Object ( [nazev] => Provozní analýza potravin [seo_title] => Provozní analýza potravin [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
  • 3 UV/VIS spektrofotometry s proměnlivou vlnovou délkou a možností snímání spekter

  • Automatický titrátor (Mettler Toledo, typ DL22 F&B)

  • Automatický extraktor tuku Soxtec Systém 2043, FOSS

  • aw metr AquaLab Série 3 a 4

  • Destilační jednotka BÜCHI K-355

  • Laboratorní lis a trhací zařízení Instron 5544 (Instron Ltd.)

  • Refraktometry digitální a Abbeho

  • Sítový analyzátor – Retsch AS 200 s normalizovanou sadou sít

  • Spektrofotometr Minolta 2600d a Minolta CM-5 pro objektivní hodnocení barvy nejen potravin, ale i obalových materiálů

[iduzel] => 8262 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/provozni-analyza [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/provozni-analyza [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7246] => stdClass Object ( [nazev] => Kapalinová chromatografie [seo_title] => Kapalinová chromatografie [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
  • Vysokoúčinný kapalinový chromatograf s DAD detektorem

  • Kapalinový chromatograf se třemi detektory: DAD, fluorescenčním, refraktometrickým

  • Vysokoúčinný iontovýměnný chromatograf se dvěma detektory, PAD – pulsně amperometrický, ICS 3000 – vodivostní detektor (vědecký)

  • Vysokoúčinný kapalinový chromatograf s DAD, FLD, RI detektorem
[iduzel] => 7246 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/lc [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/lc [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [14115] => stdClass Object ( [nazev] => Plynová chromatografie [seo_title] => Plynová chromatografie [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
  • 2 plynové chromatografy s palmenově-ionizačními detektory FID (kapalné nástřiky)

  • 2 plynové chromatografy s hmotnostními spektrometry (kapalný nástřik, nástřik z vlákna po SPME = Solid Phase Microextraction)

  • 1 plynový chromatograf s olfaktometrickým detektorem a hmotnostním spektrometrem
[iduzel] => 14115 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/gc [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/gc [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [14116] => stdClass Object ( [nazev] => Technologická hala [seo_title] => Technologická hala [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
  • Konvektomat

  • Kutr Mainca

  • Laboratorní autokláv Paniny

  • Laboratorní robot na hnětání a šlehání

  • Laboratorní udírna

  • Multifunkční mixér s možností záhřevu během rotace nástavce

  • Pístová narážečka Mainca

  • Řezačka na maso

  • Řezačka na zeleninu

  • Výrobník ledu

  • Zařízení pro sledování a záznam teploty Ellab

[iduzel] => 14116 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/technologicka-hala [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/technologicka-hala [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [14120] => stdClass Object ( [nazev] => Testování obalů [seo_title] => Testování obalů [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
  • Klimakomora KKS 240 TOP+

  • Mikrometr L&W typ 051 (AB Lorentzen & Wettre)

  • Vakuová balička s možností balení výrobků do modifikované atmosféry S-100 DGT (Tecnovac) se směšovačem plynů MAP Mix 9000 (PBI Dansenzor)

  • Zařízení pro kontrolu integrity obalů Leak Pointer (PBI Dansenzor)

  • Zařízení pro stanovení obsahu kyslíku a oxidu uhličitého v atmosféře uvnitř obalu Check Mate 9900 (PBI Dansenzor)

  • Zařízení pro měření propustnosti obalových materiálů pro plyny Lyssy L100-5000 (PBI Dansenzor)

  • Zařízení pro stanovení propustnosti obalových materiálů pro kyslík Ox-Tran 2/20 MH (Mocon Inc.) a PermMate (PBI Dansenzor)

[iduzel] => 14120 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje/obaly [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje/obaly [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7110 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/pristroje [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/pristroje [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7109] => stdClass Object ( [nazev] => Publikace [seo_title] => Publikace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Nejnovější publikace

[poduzel] => stdClass Object ( [38728] => stdClass Object ( [nazev] => 2016 [seo_title] => 2016 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Vápenka L., Vavrouš A., Votavová L., Kejlová K., Dobiáš J., Sosnovcová J.: Contaminants in the paper-based food packaging materials used in the Czech Republic. Journal of Food and Nutrition Research. 55, 361-373 (2016). IF 1,676. ISSN 1336-8672

[iduzel] => 38728 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/38728 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/38728 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [24977] => stdClass Object ( [nazev] => 2015 [seo_title] => 2015 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

[iduzel] => 24977 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/24977 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/24977 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7316] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7316 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/7316 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/7316 [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7332] => stdClass Object ( [nazev] => 2014 [seo_title] => 2014 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

  

  • Škorpilová T., Pipek P., Rajchl A.: Nové možnosti sledování čerstvosti masa. Chemické listy – přijato do tisku 27.8.2014, IF 0,453
[iduzel] => 7332 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2014 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2014 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7333] => stdClass Object ( [nazev] => 2013 [seo_title] => 2013 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

[iduzel] => 7333 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2013 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2013 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7334] => stdClass Object ( [nazev] => 2012 [seo_title] => 2012 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Pipek, P., Rohlík, B. A., Potůček, T. The effect of maturation time on technological properties of ham. Fleischwirtschaft. 3, 78–80 (2012). IF 0.127.

[iduzel] => 7334 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2012 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2012 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7335] => stdClass Object ( [nazev] => 2011 [seo_title] => 2011 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

[iduzel] => 7335 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2011 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2011 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7336] => stdClass Object ( [nazev] => 2010 [seo_title] => 2010 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Synytsya A., Lhotáková E., Čopíková J., Kvasnička F.: Enzymová fluorescenční analýza polysacharidů izolovaných z ječmenu: Vliv plísňové infekce a rozdíly odrůd. Chem. listy 104, 684-691 (2010). ISSN 1213-7103, IF 0,717
[iduzel] => 7336 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2010 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2010 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7337] => stdClass Object ( [nazev] => 2009 [seo_title] => 2009 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Budakova L, Brozmanova H, Kvasnicka F, et al.: Determination of Lamotrigine by Isotachophoresis - Capillary Zone Electrophoresis, CHEMICKE LISTY Volume: 103 Issue: 2 Pages: 166-171

  • Kondrashov A., Ševčík R., Benáková H., Koštířovác M., and Štípek S.: The key role of grape variety for antioxidant capacity of red wines, e-SPEN, The European e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism, 2009, Volume 4, Issue 1, Pages e41-e46, ISSN: 1751-4991, IF 3,203

[iduzel] => 7337 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2009 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2009 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7338] => stdClass Object ( [nazev] => 2008 [seo_title] => 2008 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Kvasnicka F, Jockovic N, Drager B, et al.: Electrophoretic determination of calystegines A(3) and B-2 in potato, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A Volume: 1181 Issue: 1-2 Pages: 137-144

  • Kvasnicka F, Copikova J, Sevcik R, et al.: Determination of phenolic acids by capillary zone electrophoresis and HPLC, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF CHEMISTRY Volume: 6 Issue: 3 Pages: 410-418

  • Cizkova H, Voldrich M, Mlejnecka J, et al.: Authenticity evaluation of tea-based products, CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES Volume: 26 Issue: 4 Pages: 259-267

  • Jelenikova J, Pipek P, Miyahara M: The effects of breed, sex, intramuscular fat and ultimate pH on pork tenderness, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY Volume: 227 Issue: 4 Pages: 989-994

  • Jelenikova J, Pipek P, Staruch L: The influence of ante-mortem treatment on relationship between pH and tenderness of beef, MEAT SCIENCE Volume: 80 Issue: 3 Pages: 870-874

  • Pipek P, Staruch L, Izumimoto M: Stabilization of Minced Meat Colour by Carbon Monoxide, CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES Volume: 26 Issue: 5 Pages: 333-338
[iduzel] => 7338 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2008 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2008 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7339] => stdClass Object ( [nazev] => 2007 [seo_title] => 2007 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

 

  • Macchi-Tejeda H, Opatova H, Guilpart J: Contribution to the gas chromatographic analysis for both refrigerants composition and cell gas in insulating foams - Part II: Aging of insulating foams, INTERNATIONAL JOURNAL OF REFRIGERATION-REVUE INTERNATIONALE DU FROID Volume: 30 Issue: 2 Pages: 338-344

  • Macchi-Tejeda H, Opatova H, Leducq D: Contribution to the gas chromatographic analysis for both refrigerants composition and cell gas in insulating foams - Part I: Method, INTERNATIONAL JOURNAL OF REFRIGERATION-REVUE INTERNATIONALE DU FROID Volume: 30 Issue: 2 Pages: 329-337

  • Blazek J, Opatova H, Golias J, et al.: Ideotype of apples with resistance to storage diseases, HORTICULTURAL SCIENCE Volume: 34 Issue: 3 Pages: 107-113

  • Pipek P, Jelenikova J, Schleusener H: The effect of additives on kinetics of microbial growth in nitrite free meat products, FLEISCHWIRTSCHAFT Volume: 87 Issue: 4 Pages: 211-212

  • Cizkova H, Soukupova V, Voldrich M: Differentiation of coffee varieties according to their sterolic profile, JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH Volume: 46 Issue: 1 Pages: 28-34

  • Kvasnicka F: Application of CE in hydrodynamically closed system for analysis of bioactive compounds in food, ELECTROPHORESIS Volume: 28 Issue: 20 Pages: 3581-3589

  • Kvasnika F, Voldrich M, Vyhnalek J: Determination of glycyrrhizin in liqueurs by on-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A Volume: 1169 Issue: 1-2 Pages: 239-242
[iduzel] => 7339 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2007 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2007 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7340] => stdClass Object ( [nazev] => 2006 [seo_title] => 2006 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Pipek P, Houska M, Hoke K, et al.: Decontamination of pork carcasses by steam and lactic acid, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING Volume: 74 Issue: 2 Pages: 224-231

  • Kvasnicka F, Kratka J: Isotachophoretic determination of theanine, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF CHEMISTRY Volume: 4 Issue: 2 Pages: 216-222

  • Kvasnicka F, Voldrich M: Determination of biogenic amines by capillary zone electrophoresis with conductometric detection, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A Volume: 1103 Issue: 1 Pages: 145-149

  • Kvasnicka F, Sevcik R, Voldrich M: Determination of domoic acid by on-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A Volume: 1113, Issue: 1-2 Pages: 255-258

  • Dobias J, Voldrich M, Curda D: Heating of canned fruits and vegetables: Deaeration and texture changes, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING Volume: 77 Issue: 3 Pages: 421-425

  • Macchi-Tejeda H, Opatova H, Guilpart J: Contribution to the gas chromatographic analysis for both refrigerants composition and cell gas in insulating foams - Part II: Aging of insulating foams , INTERNATIONAL JOURNAL OF REFRIGERATION-REVUE INTERNATIONALE DU FROID Volume: 30 Issue: 2 Pages: 338-344
[iduzel] => 7340 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2006 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2006 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7341] => stdClass Object ( [nazev] => 2005 [seo_title] => 2005 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Pipek, P., Houška, M., Jeleníková, J., Kýhos, K., Hoke, K, Šikulová, M.: Microbial decontamination of beef carcasses by combination of steaming and lactic acid spray, J. Food Eng., 67, 309 – 314 (2005).
[iduzel] => 7341 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2005 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2005 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7342] => stdClass Object ( [nazev] => 2004 [seo_title] => 2004 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Čížková H., Voldřich M., Prokorátová V., Šurkovská, M., Soukupová, V. and Kvasnička, F.: Determination of egg yolk content in egg liqueurs, Czech J. Food Sci., 22, 9 – 16 (2004).

  • Dobiáš J., Voldřich M., Marek M., Chudáčková K.: Changes of properties of polymer packaging films during high pressure treatment, J. Food Eng., 61, 545-549 (2004).

  • Marek M., Králová E., Šťastníková V., Dobiáš J., Voldřich M.: Způsob přípravy bioaktivních obalových prostředků, CZ Pat. č. 293987, udělen 12. 7. 2004.

  • Marek M., Šafner K., Koza V., Voldřich M.: Způsob čištění vzduchu kontaminovaného organickými polutanty pomocí biofiltru, CZ Pat. č. 293988, udělen 12.7.2004.

  • Pipek, P., Izumimoto, M., Jeleníková, J.: Colour changes caused by surface decontamination of meat by lactic acid, Fleischwirtschaft-international, 20, 99 – 102 (2004).

  • Poustková, I., Dobiáš, J., Steiner, I., Poustka, J., Voldřich, M.: Stability of bisphenol A diglycidyl ether and bisphenol F diglycidyl etehr in water-based food simulants, European Food Research and Technology, 219, 534 – 539 (2004).

  • Voldřich M., Dobiáš, J., Tichá L., Čeřovský M., Krátká J.: Resistance of vegetative cells and ascospores of heat resistant mould Talaromyces avellaneus to the high pressure treatment in apple juice, J. Food Eng., 61, 541-543 (2004).
[iduzel] => 7342 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2004 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2004 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7343] => stdClass Object ( [nazev] => 2003 [seo_title] => 2003 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Dušek, M., Kvasnička, F., Lukášková, L., Krátká, J.: Isotachophoretic determination of added phosphate in meat products, Meat Science, 65, 765 – 769 (2003).

  • Kvasnička, F., Dobiáš, J., Klaudisová-Chudáčková, K.: Determination of Imazalil by on-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis (CITP-CZE), CEJC (Central European Journal of Chemistry), 1, 95 – 101 (2003). (ISSN 1644-3624)

  • Marek M., Králová E., Šťastníková V., Dobiáš J., Voldřich M.: Method of preparation of bioactive packaging materials, PCT (Patent Cooperation Treaty) CZ03/00072 (Int. fil. date 15.12.2003).

  • Pipek, P. - Izumimoto, M - Jeleníková, J.: Colour changes caused by surface decontamination of meat by lactic acid, Fleischwirtschaft International, 18 (4), 864 – 866 (2003).

  • Pipek, P., Haberl, A., Jeleníková, J.: Influence of the slaughterhouse treatment on the quality of beef carcasses, Czech J. Anim. Sci., 48(9), 371 –379 (2003).
[iduzel] => 7343 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2003 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2003 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7344] => stdClass Object ( [nazev] => 2002 [seo_title] => 2002 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Kvasnička F., Voldřich, M., Pyš, P., Vinš, I.: Determination of isocitric acid content in fruit juices – detection of authenticity. J. Food Composition and Analysis, 15(6), 685-691 (2002)

  • Kvasnička F., Míková, K.: Isotachophoretic determination of sulphite in mustard. J. Food Composition and Analysis, 15 585 – 591 (2002)
[iduzel] => 7344 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2002 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2002 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7346] => stdClass Object ( [nazev] => 2000 [seo_title] => 2000 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Kvasnička F., Voldřich M.: Isotachophoretic determination of creatinine in meat and meat products, Electrophoresis, 21, 2848 – 2850 (2000)

  • Kvasnička F.: Application of Capillary Isotachophoresis in Food Analysis, Electrophoresis, 21, 2780 – 2787 (2000)
[iduzel] => 7346 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2000 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/2000 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7347] => stdClass Object ( [nazev] => 1999 [seo_title] => 1999 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 

  • Pipek, P. Beneš, P. Kvasnička,F. Wilming, M.: Mechanisch entbeintes Geflügelfleisch und dessen Haltbarkeit, Fleischerei-technik, 15, 1999, č. 11/12, s. 41-42. ISSN 0176-9502
[iduzel] => 7347 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/1999 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace/1999 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7109 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum/publikace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi