Prosím počkejte chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav konzervace potravin
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => 
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-6
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => 
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'ukp.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/6996/6998
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 6998
    [platne_od] => 11.07.2019 13:00:00
    [zmeneno_cas] => 11.07.2019 13:00:34.601386
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Antonín Mareš
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 7874
    [cms_time] => 1713849515
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 
            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/pages/%C3%9Astav-konzervace-potravin/163089423730756
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
[paticka_budova_a_popis] => Rektorát
oddělení komunikace
Vchod do budovy A
[paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Ústav konzervace potravin
Nezávislá obalová laboratoř
[paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Vchod do budovy C
[paticka_budova_1_nadpis] => Národní technická knihovna
[paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => Vchod k nám do budovy B [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Lukas.Vapenka@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook ústavu [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP [autor] => Autor [aktualizovano] => Aktualizováno [zobrazit_kalendar] => zobrazit kalendář [more_info] => více informací [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [adresa_url] => [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [navaznosti] => Navazující studium v oborech [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [fakulta_FPBT] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [studijni_program] => Studijní program: [obory] => Obory: [archiv_novinek] => Archiv novinek [submenu_novinky_rok_title] => Zobrazit novinky na daný rok [paticka_mapa_alt] => [den_kratky_4] => čt [den_kratky_5] => pá [den_kratky_2] => út [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [novinky_archiv] => Archiv novinek [den_kratky_3] => st [den_kratky_1] => po [den_kratky_6] => so [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [fakulta_FPBT_odkaz] => http://fpbt.vscht.cz/ [paticka_mapa_odkaz] => [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Prosím počkejte chvíli... [odpocet_dny] => dny [odpocet_hodiny] => hodiny [odpocet_minuty] => minuty [odpocet_vteriny] => vteřiny [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_in_odkaz] => [stahnout] => [social_li_odkaz] => [den_kratky_0] => ) [poduzel] => stdClass Object ( [7010] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7014] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7014 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-main] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7015] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7015 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-top] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7016] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 7016 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[menu-jazyky] [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7010 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/7010 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/7010 [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7011] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [7093] => stdClass Object ( [nazev] => O ústavu [seo_title] => O ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7093 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/o-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /o-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [48250] => stdClass Object ( [nazev] => Food technology, food quality [seo_title] => Food technology, food quality [seo_desc] => úchova potravin, nové trendy, food quality, food technology [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => atom [obrazek] => 0002~~88hJLMs7vFYhOz8vLbUoNe9IL4hXfHhhDgA.jpg [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nové trendy v úchově potravin

     08. 02. 2024 09:00-17:00

/    Národní konference

=    Sborník příspěvků s ISBN

-    Vídeňská 1083, 142 20 Praha 4

n    Ústav konzervace potravin

     Vložné: 3 900 Kč bez DPH 

r    Student: 3 000 Kč bez DPH

Přihlášení

Přihlašujte se prosím v elektronickém systému

 

Program

      Food technology, food quality: Nové trendy v úchově potravin

Konference Food technology, food quality navazuje na tradici Konzervárensko-potravinářských dnů, na jejichž odborném zajištění se Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha pravidelně podílel. Původní obsah věnovaný zejména problematice úchovy potravin jsme obohatili i o témata kvality potravin v širším kontextu. Vývoj nových technologií a produktů je pro potravinářský průmysl otázkou konkurenceschopnosti a role výzkumných týmů je v této oblasti nezanedbatelná. Proto je konference určena nejen vědeckým pracovníkům, ale i pracovníkům potravinářského průmyslu, odborným zaměstnancům státní správy a dalším zájemcům o danou problematiku. Věříme, že společná konference vytvoří příležitost nejen pro rozšíření povědomí o aktuálních tématech potravinářského výzkumu, ale pomůže i posílit spolupráci mezi výzkumnou a aplikační sférou. Můžete se těšit na vybrané přednášky konference:

09:00 – 09:30

Registrace, káva a drobné občerstvení

09:30 – 10:00

Úvodní blok

09:30 – 09:40

Úvodní slovo

doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., VŠCHT Praha

09:40 – 09:50

Spolupráce Ministerstva zemědělství s Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA)

Ing. Ondřej Horák, Ministerstvo zemědělství České republiky

09:50 – 10:00

Aktuální dění v potravinářském průmyslu

Ing. Jan Pivoňka, Potravinářská komora České republiky

10:00 – 10:50

Dopolední blok I

10:00 – 10:20

Cirkulární Česko 2040 – implementace v potravinářském a obalovém průmyslu

Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D., Ministerstvo životního prostředí

10:20 – 10:40

Implementace průmyslu 4.0 do potravinářského průmyslu

Prof. Ing. Tomáš Jirout, Ph.D./doc. Ing. Jan Skočilas, Ph.D., ČVUT Praha

10:40 – 10:50

Diskuze k bloku

10:50 – 11:20

Přestávka na kávu a občerstvení

11:20 – 12:30

Dopolední blok II: Bezpečnost obalových materiálů

11:20 – 11:40

Environmentální aspekty obalů z pohledu LCA

prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D., MBA, VŠCHT Praha

11:40 – 12:00

Zdravotní bezpečnost materiálů používaných jako alternativy

k plastovým výrobkům

Ing. Jitka Sosnovcová, SZÚ Praha

12:00 – 12:20

Možnosti recyklace plastů pro jejich opětovné použití při kontaktu

s potravinami

Ing. Lukáš Vápenka, Ph.D., VŠCHT Praha

12:20 – 12:30

Diskuze k bloku

12:30 – 13:30

Oběd

13:30 – 14:50

Odpolední blok I: Novinky v potravinářském oboru

13:30 – 13:50

MOSH/MOAH Testing and Evaluation

Ruben Thomaes, Eurofins

13:50 – 14:10

Plýtvání potravinami a kdo za něj může: maloobchodníci, nebo spotřebitelé?

Ing. Jiří Zeman, Ph.D., VŠE Praha

14:10 – 14:30

Novinky v oblasti potravinářské legislativy

Mgr. Adéla Paďourková, Potravinářská komora ČR

14:30 – 14:40

Revízia "raňajkových" smerníc

Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Trnavská univerzita v Trnave

14:40 – 14:50

Diskuze k bloku

14:50 – 15:20

Přestávka na kávu a občerstvení

15:20 – 16:30

Odpolední blok II: Rizika kontaminace v potravinářství

15:20 – 15:40

Organické kontaminanty v potravinách: aktuální témata a výzvy

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., VŠCHT Praha

15:40 – 15:50

Možnosti a limitujúce faktory odstraňovania karcinogénnych látok z potravín

prof. Ing. Peter Šimko, DrSc., Slovenská Technická Univerzita v Bratislave

15:50 – 16:00

Mikrobiota mletého masa v modifikované atmosféře

doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA, Veterinární univerzita Brno

16:00 – 16:20

Rizika hnojení kaly pro potravní řetězec

Dr. Ing. Jaroslav Moško, Ph.D., Ústav chemických procesů AV ČR

16:20 – 16:30

Diskuze k bloku

16:30 – 19:00

Mini banket

Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství ČR a prezidentky Potravinářské komory ČR.

Mediálními partnery jsou:

 ◳ Časopis Maso (jpg) → (šířka 215px)    ◳ Potravinářská Revue (jpg) → (šířka 215px)

 ◳ Potravinářskáý zpravodaj (jpg) → (šířka 215px)

 ◳ Společnost pro Výživu (jpg) → (šířka 215px)

 

Aktivní účast

Máte zájem na konferenci prezentovat Vaši práci? Podívejte se na informace o aktivní účasti.

Pro firmy

Chcete se stát partnerem konference? Podívejte se na informace pro firmy.

Vědecký a organizační výbor

Předsedou vědeckého výboru je prof. Ing. František Kvasnička, CSc. z VŠCHT Praha. Členové vědeckého výboru budou posuzovat zaslané příspěvky.

Kudy k nám

Konference se koná v budově Ústavu molekulární genetiky AV ČR, Vídeňská 1083, Praha 4.

Parkování je možné v areálu Ústavu molekulární genetiky AV ČR , při vjezdu je nutné nahlásit na vrátnici účel vjezdu nebo vstupu, tedy účast na konferenci Food technology, food quality.

GPS souřadnice

Loc: 50.017854, 14.466685 (vjezd do areálu)

Loc: 50.014703, 14.465250 (budova ústavu)

Metro a autobus

Metrem do stanice „Kačerov“ (linka C), dále autobusem č. 138 ve směru „Ústavy Akademie věd“ na konečnou stanici.

Metrem do stanice „Budějovická“, dále autobusem č. 193 ve směru „Šeberák“ na zastávku „Zelené domky“, pak 150 m pěšky zpět, odbočit vlevo a dalších 100 m k vrátnici areálu.

Foto budovy (originál)

Mapka 1 (originál)

Mapka 2 (originál)

Kontakt

V případě dotazů, prosím, kontaktujte:

Ing. Tereza Škorpilová, Ph.D.

e     +420 220 44 3003

b      foodtechqual@vscht.cz

[submenuno] => 1 [urlnadstranka] => [iduzel] => 48250 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /konference [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_obrazek [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7099] => stdClass Object ( [nazev] => Analýzy a servis [seo_title] => Analýzy a servis [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [iduzel] => 7099 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /analyzy [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7017] => stdClass Object ( [nazev] => Ústav konzervace potravin [seo_title] => Ústav konzervace potravin [seo_desc] => Ústav konzervace potravin; VŠCHT Praha; ukp; technologie zpracování; ovoce zelenina; technologie masa; falšování potravin [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Vítáme Vás na internetových stránkách Ústavu konzervace potravin, který je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

 

[iduzel] => 7017 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7096] => stdClass Object ( [nazev] => Studium [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7096 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7097] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7097 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [7351] => stdClass Object ( [odkaz] => https://intranet.vscht.cz/bozp [iduzel] => 7351 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /bozp [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7252] => stdClass Object ( [nazev] => Lidé [seo_title] => Lidé [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 7252 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/lide [skupina_www] => Array ( ) [url] => /lide [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [47971] => stdClass Object ( [nazev] => Kurzy a poradenství [seo_title] => Kurzy a poradenství [seo_desc] => Kurzy a poradenství; HACCP [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [iduzel] => 47971 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /kurzy [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [8229] => stdClass Object ( [nazev] => Archiv aktualit [seo_title] => Archiv aktualit [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 8229 [canonical_url] => //ukp.vscht.cz/8229 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/8229 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 7011 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D.
    [seo_title] => doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D.
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

originál

 

Kontakty 

místnost:

B266

telefon:

+420 220 44 3013                                                                                    

e-mail:

rudolf.sevcik@vscht.cz

Vzdělání a zkušenosti:

 1987–1991   Gymnázium J.A. Komenského Uherský Brod
 1992–1998  Inženýrské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Konzervace potravin a technologie masa
 1998–2007  Doktorské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie potravin
 2001–2017  Odborný asistent na VŠCHT Praha
 Ústav konzervace potravin a technologie masa
 Ústav konzervace potravin
 2017 do současnosti  Docent na VŠCHT Praha
 Ústav konzervace potravin

 Zahraniční stáže a studijní pobyty:

 2000 Tříměsíční studijní pobyt 
Escola Superior de Biotecnologia
Universidade Católica Portuguesa
Porto, Portugalsko

Pedagogické aktivity:

  Bakalářský studijní program
 N324023  Technologie potravin
 N963014  Vedení bakalářských prací
  Magisterský studijní program
 N352013  Technologie potravin oboru I
 N352016  Technologie potravin oboru II
 N324027  Systémy řízení jakosti a zdravotní nezávadnosti
 N352014  Laboratoř oboru
 N352015  Technologický projekt
 N352004  Odborný projekt programu technologie potravin
 N963008  Vedení diplomových prací
  Doktorský studijní program
 D324010  Systémy řízení jakosti a zdravotní nezávadnosti
   Vedení doktorských disertačních prací

 

Oblasti výzkumu:

 Vliv technologického zpracování na zdravotní nezávadnost potravin.
 Vliv technologického zpracování na antioxidační a pro-oxidační vlastnosti potravin.
 Optimalizace výroby minimálně opracovaných výrobků z ovoce a zeleniny
 

 

Další činnosti:

 Participace na projektech rozvoje venkova: 
 Firma: Název projektu
 Hamé Babice Zavedení nové technologie pro zlepšení jakosti, nutriční hodnoty a bezpečnosti masných výrobků
 Slovácká Fruta Funkční potraviny na bázi mléčné kysané a sterilované zeleniny
 MADE (Pejskar) Spolupráce při vývoji a zavedení nové technologie zrání a balení fermentovaných masných výrobků
 Euroex (Bilbo) Spolupráce při vývoji masných výrobků, ve kterých jsou nahrazeny přídatné látky přírodními
 Ravy Liberec Inovace technologie výroby masných výrobků se sníženým obsahem nutričně nepříznivých látek
 Delimax Vývoj ochucených olejů a octů se zdravotním benefitem
 Masokombinát Písek Vývoj celosvalových masných výrobků se sníženým obsahem procesních a exogenních kontaminantů
 Masokombinát  Polička Optimalizace výroby uzených mas s použitím technologie nástřiku masa do masa
 Masokombinát Plzeň Optimalizace výroby tepelně opracovaných masných výrobků
 Madeta Zvýšení efektivity zrání sýrů pod mazem a vývoj nového typu sýra
 Mlékárna Hlinsko Inovace výroby tekutých mléčných výrobků sterilovaných v obalu

 

Nejvýznamnější publikace:

Rajchl A., Prchalova J., Kružík V., Ševčík R., Čížková H.: Evaluation of ice-tea quality by DART-TOF/MS. J. Mass Spectrom. 50, 1214-1221 (2015). IF 2,379.

Pohunek, V., Hrubý, P., Ševčík, R., Smolka B.: Assessment of the processing of frozen meat in the production of meat products Maso International, 2014, vol. 4, no. 2, p. 125 -130. MASO INTERNATIONAL 2/2014 ISSN 1805-5281 (printed), ISSN 1805-529X (online)

Ševčík, R., Pohunek, V., Rajchl, A., Pivoňka, J. Calculation of the meat content in meat products. Maso International, 2014, vol. 4, no. 1, p. 63–69., MASO INTERNATIONAL 1/2014 ISSN 1805-5281, ISSN 1805-529X (online)

Prchalová J., Kovařík F., Ševčík R., Čížková H., Rajchl A.: Characterization of mustard seeds and paste by DART ionization with time-of-flight mass spectrometry. J. Mass Spectrom. 49, 811-818 (2014). IF 2,709

Al-Balaa D., Rajchl A., Grégrová A., Ševčík R., Čížková H.: Determination of Cholesterol by Direct Analysis in Real Time-Mass Spectrometry for Rapid Quantitative Screening of Egg Pasta. J. Mass Spectrom. 49, 811-818 (2014). IF 2,709

Ševčík R., Pohůnek V., Rajchl A., Pivoňka J.: Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků, Maso. 25, 50-53, (2014).

Ševčík R., Rajchl A, Voldřich M.: Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, hořčice, str. 182 – 192. V: Potravinářské zbožíznalství, Dostálová J, Kadlec P. (ed.), ISBN: 978-80-7418-208-2, KEY Publishing s.r.o., Ostrava, ČR (2013).

Ševčík R., Rajchl A, Voldřich M.: Brambory a výrobky z nich, houby, str. 212 – 224. V: Potravinářské zbožíznalství, Dostálová J, Kadlec P. (ed.), ISBN: 978-80-7418-208-2, KEY Publishing s.r.o., Ostrava, ČR (2013).

Rajchl A, Ševčík R., Opatová H.: Zmrazené potraviny, str. 347 – 351. V: Potravinářské zbožíznalství, Dostálová J, Kadlec P. (ed.), ISBN: 978-80-7418-208-2, KEY Publishing s.r.o., Ostrava, ČR (2013). 

Rajchl A., Drgová L., Grégrová A., Čížková H., Ševčík R., Voldřich M.: Rapid determination of 5-hydroxymethylfurfural by DART ionization with time-of-flight mass spectrometry. Analytical and Bioanalytical chemistry, 405, 4737-4745 (2013). IF 3,659.

Rajchl A., Čížková H., Ševčík R., Jodasová A., Voldřich M.: Analytical data for plum paste as a tool for evaluation of plum paste authenticity. Journal of Food and Nutrition Research, 52, 71-77 (2013). IF 0,600.

Mukařovská V., Pivoňka J., Ševčík R.: Hodnocení kvality loveckých salámů na českém trhu. Výživa a potraviny 68 (3), 63-66 (2013).

Koza V., Voldřich M., Ševčík R.: Blanšírování, str. 335-339. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).

Voldřich M., Koza V., Votavová L., Štětina J., Ševčík R.: Pasterace a tepelná sterilace, str. 340-355. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).

Voldřich M., Votavová L., Koza V., Ševčík R., Pipek P.: Chlazení a uchovávání v chladu, str. 421-431. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).

Voldřich M., Votavová L., Ševčík R.: Zmrazování a mrazírenské skladování, str. 432-441. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).

Kvasnička, F; Čopíková, J., Ševčík, R; Václavíková, E. ; Synytsya, A ; Vaculová, K, ; Voldřich, M Determination of phytic acid and inositolphosphates in barely, ELECTROPHORESIS  32 (9), 1090-1093, 2011. IF 3,569.

Pivoňka J., Čížková H., Ševčík R., Devátá I., Voldřich M.: Metody průkazu čerstvosti potravin, str. 119-124. V knize: Metody a kriteria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin, Čížková H. (ed), ISBN 978-80-7418-124-5. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2011).

Rajchl A., Čížková H., Ševčík R., Jodasová A., Voldřich M.: Autenticita švestkových povidel, str. 94-98. V knize: Metody a kriteria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin, Čížková H. (ed), ISBN 978-80-7418-124-5. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2011).

Rajchl A., Voldřich M., Čížková H., Ševčík R., Pražáková Š.: Kvalita a autenticita rybích filet, str. 66-70. V knize: Metody a kriteria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin, Čížková H. (ed), ISBN 978-80-7418-124-5. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2011). není citován VZ

Ševčík R., Pivoňka J., Voldřich M., Čížková H., Rajchl A., Vítková J.: Posuzování obsahu masa v masných výrobcích, str. 61-65. V knize: Metody a kriteria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin, Čížková H. (ed), ISBN 978-80-7418-124-5. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2011).

Rajchl A., Voldřich M., Čížková H., Hronová M., Ševčík R., Dobiáš J, Pivoňka J.: Stability of nutritionally important compounds and shelf life prediction of tomato ketchup, Journal of Food Eingineering, 99(4): 465-470, 2010. IF 2,313.

Ševčík R., Kondrašov A., Kvasnička F., Vacek J., Hamouz K., Jirušková M., Voldřich M. And Čížková H.: The impact of cooking procedures on antioxidant capacity of potato and tomato, Journal of Food and Nutrition Research, 48(4), 171 -177, 2009. IF 0,655.

Votavová L.,Voldřich M., Ševčík R., Čížková H., Mlejnecká J., Stolař M., Fleišman T.: Changes of antioxidant capacity of robusta coffee during roasting, Czech Journal of Food Sciences, 27(Sp.Iss.Sl), S49-S52, 2009. IF 0,602

Ověřené technologie:

Ševčík R., Rajchl A., Pohůnek V., Pivoňka J., Urbančíková Z., Čížková H., Duchová I., Voldřich M., Kvasnička F.: “Vývoj a optimalizace výroby masných výrobků se sníženým obsahem sodíku“ Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností M.U.S.P., a.s. (2013 - 2014). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výrobu masných výrobků se sníženým obsahem sodíku, potažmo soli. U nových výrobků došlo ke snížení obsahu sodíku a tím ke snížení dopadu na zdraví konzumentů. Zavedení nové technologie bylo klíčové pro vývoj nových receptur se sníženým obsahem sodíku. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 13/018/11320/671/000020. Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.

Rajchl A., Kovařík F., Ševčík R., Čížková H., Pivoňka J., Hrubá M., Šviráková E., Urbančíková Z., Voldřich M., Kvasnička F.: „Spolupráce při zavádění a optimalizaci nové technologie výroby minimálně opracovaného ovoce“. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Ekofrukt Slaný, spol. s r.o. (2011 – 2014). Výsledkem projektu byla instalace nové inovované technologie umožňující výrobu minimálně opracovaného ovoce. Realizace projektu umožnila vývoj nových výrobků, nastavení výrobních postupů, kontrolu jakosti nových produktů apod. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 0/011/11320/120/005362 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvádění inovovaných výrobků na trh.

Rajchl A., Pivoňka J., Ševčík R., Pohůnek V., Urbančíková Z., Dobiáš J., Kružík V., Čížková H., Václavíková E., Voldřich M., Kvasnička F.: Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností BOHUMIL KRATOCHVÍL - IBK TRADE (2011 - 2014). Výsledkem projektu byla instalace nové inovované technologie umožňující výrobu výrobků z pražených suchých plodů a děleného sušeného ovoce. Realizace projektu umožnila vývoj nových výrobků a nastavení výrobních postupů a postupů kontroly suchých skořápkových plodů a děleného sušeného ovoce (kontrola vstupních surovin, kontrola stability finálních produktů během skladování včetně metod hodnocení jakosti a zdravotního benefitu finálních produkt). Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 11/012/11320/563/000499 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.

Ševčík R., Voldřich M., Pivoňka J., Urbančíková Z., Pohůnek V., Horsáková I., Rajchl A., Kvasnička F., Dobiáš J., Votavová L., Kovařík F., Čížková H., Václavíková E., Duchová I.: “ Inovace ve výrobě chlazených paštik“ Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Slovácká Fruta, a.s. (2011 - 2013). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby chlazených paštik. Nové technologie umožnily vývoj nových výrobků s efektivním využitím všech složek surovin. U nových výrobků došlo ke zlepšení podílu nutričně a senzoricky významných látek ve finálním produktu. Celý výrobní proces se výrazně zkrátil, především došlo ke zkrácení tepelného namáhání suroviny a finálních produktů. Zavedení nové technologie bylo klíčové pro vývoj receptur paštik a obdobných masných výrobků s lepšími nutričními a senzorickými vlastnostmi pro spotřebitele. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 11/012/11320/672/000385 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.

Voldřich,M., Ševčík R., Urbančíková Z., Pohůnek V., Rajchl A., Kvasnička F. Pivoňka J., Dobiáš J., Duchová I., Čížková H., Václavíková E., Kovařík F.: „Zvýšení bezpečnosti výroby a optimalizace technologických postupů u masných výrobků“. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Slovácká Fruta, a.s. v průběhu roku 2012 (března) až září 2013. Výsledkem projektu je optimalizace nové technologie, která umožňuje zpracování čerstvých surovin ve formě jakostních masných výrobků. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny parametry zpracování a navrženy nové receptury. Nové nastavení jednotlivých technologických operací umožnilo zkrátit celý technologický proces a na druhé straně investice do technologie vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků. Masné výrobky jsou obecně málo údržné potraviny, proto byl během projektu kladen patřičný důraz na dodržení správných hygienických a provozních podmínek výroby, tak aby si finální produkty po celou dobu distribuce a prodeje (během doby použitelnosti a trvanlivosti) udrželi vysoké jakostní parametry. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 11/013/11320/672/002526 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.

Ševčík R., Voldřich M., Pivoňka J.,Urbančíková Z., Pohůnek V., Hrádková I., Šmidrkal J., Filip V., Rajchl A., Čurda L, Kvasnička F., Čížková H., Václavíková E., Bačinová R., Tesařová M., Poláková V., Kyselka J., Mátlová V.: „Vývoj ochucených olejů a octů se zdravotním benefitem“ Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Delimax, a.s. (2010 – 2013). Výsledkem projektu byla instalace nové inovované technologie umožňující výrobu ochucených olejů a octů se zdravotním benefitem. Realizace projektu umožnila vývoj nových výrobků a nastavení výrobních postupů a postupů kontroly ochucených olejů a octů (kontrola vstupních surovin, kontrola stability finálních produktů během skladování včetně metod hodnocení jakosti a zdravotního benefitu finálních produkt). Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 10/010/11320/564/002577 Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.

 

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'ukp.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/lide/zamestnanci/sevcik' [newurl_iduzel] => 9477 [newurl_path] => 8548/6996/6998/7011/7252/7101/9477 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 9477 [platne_od] => 23.02.2018 12:04:00 [zmeneno_cas] => 23.02.2018 12:06:44.26568 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Lukáš Vápenka [canonical_url] => [idvazba] => 11055 [cms_time] => 1713853067 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => Array ( ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi