Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Lidé → Zaměstnanci ústavu → Ing. Eliška Václavíková, Ph.D.

Ing. Eliška Václavíková, Ph.D.

originál

 

Kontakty 

místnost:

B264B

telefon:

+420 220 44 3015                                                                                    

e-mail:

eliska.vaclavikova@vscht.cz

Vzdělání a zkušenosti:

 2002  Gymnázium a Sportovní Gymnázium Jilemnice
2002–2008  Magisterské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Kvasná chemie a bioinženýrství
 2008 do současnosti   Doktorské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie potravin
 2012 do současnosti  Odborný asistent na VŠCHT Praha
 Ústav konzervace potravin

 

Pedagogické aktivity:

  Bakalářský studijní program
 N963014  Vedení bakalářských prací
  Magisterský studijní program
 N352004  Odborný projekt programu technologie potravin
 N352014  Laboratoř oboru
N323053  Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin

 

Oblasti výzkumu:

 Funkční vlastnosti obalů potravin
 Testování zdravotní nezávadnosti obalů potravin
 Elektromigrační metody v analýze potravin
 Vývoj metod posuzování autenticity doplňků stravy

 

Další činnosti:

 2014 do současnosti Odborný pracovník - Nezávislá obalová laboratoř VŠCHT Praha – zkušební laboratoř č. 1316 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025

 

Nejvýznamnější publikace:

Václavíková, E., Kvasnička F.: Quality Control of Chondroitin Sulphate used in Dietary Supplements. Czech Journal of Food Sciences, 33(2015), 165-173. IF 0,675.

Kvasnička F., Čopíková J., Ševčík R., Václavíková E., Vaculová K., Voldřich M.: Determination of phytic acid and inositolphosphates in barley. Electrophoresis, 32(2011), 1090–1093.

Václavíková E., Kvasnička F.: Isotachophoretic determination of glucosamine and chondroitin sulphate in dietary supplements. Czech.Journal of Food Sciences, 31(2013), 55-65.

Václavíková E., Kvasnička F., Synytsya A.: Doplňky stravy na klouby – obsahují deklarované látky? XL. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem. 3. - 5. 5. 2010, Edit.: Holasová M., Fiedlerová V., Špicner J., VÚPP, Praha 2010, 346-349, ISSN 1802-1433 (CD-ROM)

Horsáková I., Duchová I., Ambrozková H., Čížková H., Václavíková E., Grégrová A., Rohlík Bo-A., Voldřich M.: Využití probiotických kultur k přípravě kysaného zelí. XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem. 21. - 23. 5. 2012. Praha 2012, 195 – 198, ISSN 1802-1433 (CD-ROM)

Vůjtová J., Václavíková E., Kvasnička F.: Chondroitin sulphate in dietary supplements. 8th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, Praha 28. - 30. 11.2012, ISBN 978-80-86238-28-9.

Kvasnička F., Čopíková J., Ševčík R., Václavíková E., Synytsya A., Voldřich M.: Determination of phytic acid and inositolphosphates in barley. 17th International Symposium on Electro- and Liquid Phase Separation Techniques. Baltimore 29. 8. 2010

Horsáková I., Gűlseren G., Krestýnová J., Václavíková E., Rajchl A., Rohlík B., Grégrová A.: The Application of probiotic cultures in sauerkraut. 5th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2011), November 1 - 4 2011, Prague, Czech Republic

Duchová I., Horsáková I., Čížková H., Slavíková B., Václavíková E., Voldřich M.: Factors influencing changes of flavor of fruit flavored soft drink. Chemical Reactions in Foods VII, Prague 14. – 16. 11.2012.

Václavíková E., Kvasnička F., Synytsya A.: Doplňky stravy na klouby – obsahují deklarované látky? XL. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem. 3. - 5. 5. 2010.

Václavíková E.: Bezpečnost a autenticita doplňků stravy. Klub techniků na Novotného lávce, Praha 27. 3. 2012.

Aktualizováno: 26.5.2016 18:19, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi