|
Kontakty |
místnost: |
B264B |
telefon: |
+420 220 44 3015 |
e-mail: |
Vzdělání a zkušenosti:
1975 -1979 | Gymnázium U Libeňského zámku, Praha 8 |
1979 - 1983 | Inženýrské studium na VŠCHT Praha Obor: Konzervace potravin a technologie masa |
1992 - 1999 | Doktorské studium na VŠCHT Praha Obor: Technologie potravin |
1983 do současnosti | Odborný asistent na VŠCHT Praha Katedra konzervace potravin Ústav konzervace potravin a technologie masa Ústav konzervace potravin |
Pedagogické aktivity:
Bakalářský studijní program | |
N324001 | Principy úchovy a balení potravin |
Vedení bakalářských prací | |
Magisterský studijní program | |
N324028 | Principy úchovy potravin |
N352004 | Odborný projekt programu technologie potravin |
N352014 | Laboratoř oboru |
Vedení diplomových prací | |
Doktorský studijní program | |
D324001 | Principy úchovy potravin |
Oblasti výzkumu:
Funkční vlastnosti obalů potravin |
Testování zdravotní nezávadnosti obalů potravin |
Chemické analýzy obalových materiálů |
Posuzování vhodnosti obalových materiálů pro balení potravin |
Další činnosti:
1995 do současnosti | Odborný pracovník Nezávislá obalová laboratoř VŠCHT Praha – zkušební laboratoř č. 1316 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025 |
2001 do současnosti | Správce výpočetní techniky Ústav konzervace potravin a technologie masa Ústav konzervace potravin |
2012 do současnosti | Manažer kvality Nezávislá obalová laboratoř VŠCHT Praha – zkušební laboratoř č. 1316 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025 |
Nejvýznamnější publikace:
Votavová L., Hanušová K., Vápenka L., Dobiáš J., Kvasnička F.: Occurrence of 2-phenylphenol in food paper packages. Central European Journal of Chemistry, 12(11), 1162-1168 (2014).ISSN 1895-1066. IF 1,17.
Voldřich M., Koza V., Votavová L., Štětina J., Ševčík R.: Pasterace a tepelná sterilace, str. 340-355. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).
Voldřich M., Votavová L., Koza V., Ševčík R., Pipek P.: Chlazení a uchovávání v chladu, str. 421-431. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).
Voldřich M., Votavová L., Ševčík R.: Zmrazování a mrazírenské skladování, str. 432-441. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).
Dobiáš J., Čížková H., Hanušová K., Votavová L., Voldřich M.: Occurrence of dipropylene and tripropylene glycol diacrylates in packaging materials and packaged sugar. Book of Abstracts 5th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, str. 321. Praha, 1.–4.11.2011. ISBN 978-80-7080-795-8.
Hanušová K., Šťastná M., Votavová L., Klaudisová K., Dobiáš J., Voldřich M., Marek M.: Polymer films releasing nisin and/or natamycin from polyvinyldichloride lacquer coating: Nisin and natamycin migration, efficiency in cheese packaging. J. Food Eng. 99, 491-496 (2010). ISSN 0260-8774, IF 2,313
Votavová L., Voldřich M., Ševčík R., Čížková H., Mlejnecká J., Stolař M., Fleišman T..: Changes of Antioxidant Capacity of Robusta Coffee during Roasting. Czech J. Food Sci. 27, S49–S52 (2009) ISSN 1212-1800, IF 0,472
Votavová L., Dobiáš J.,Voldřich M., Čížková H.: Migration of Nonylphenols from Polymer Packaging Materials into Food Simulants. Czech J. Food Sci. 27, 293–299 (2009) ISSN 1212-1800, IF 0,472
Dupáková Z., Dobiáš J., Votavová L., Klaudisová K., Voldřich M. Occurrence of extractable ink residuals in packaging materials used in the Czech Republic. Food Additives &Contaminants: Part A, (2009) doi: 10.1080/02652030903225765 ISSN 0265-203X print/ISSN 1464-5122 online
Votavová L.: Measurement of Water Activity and Moisture Sorption Isotherms in Foods. Conference "Institute of Food Technologists" (IFT), New Orleans, Los Angeles, USA. 11. - 13. 6. 2011. Vědecká soutěž firmy Decagon v oboru vodní aktivity
Votavová L., Čížková H., Voldřich M., Ševčík R., Mlejnecká J., Stolař M.: Changes of antioxidant capacity of Robusta and Arabica coffee during roasting and storage. Conference Euroanalysis 2009, Insbruck, Rakousko, 6. – 10. 9. 2009