Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Lidé → Zaměstnanci ústavu → Ing. Lenka Votavová, Ph.D.

Ing. Lenka Votavová, Ph.D.

 

Kontakty 

místnost:

B264B

telefon:

+420 220 44 3015                                                                                    

e-mail:

lenka.votavova@vscht.cz

Vzdělání a zkušenosti:

 1975 -1979  Gymnázium U Libeňského zámku, Praha 8
 1979 - 1983  Inženýrské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Konzervace potravin a technologie masa
 1992 - 1999   Doktorské studium na VŠCHT Praha
 Obor: Technologie potravin
1983 do současnosti  Odborný asistent na VŠCHT Praha
 Katedra konzervace potravin
 Ústav konzervace potravin a technologie masa
 Ústav konzervace potravin

 

Pedagogické aktivity:

  Bakalářský studijní program
 N324001  Principy úchovy a balení potravin
   Vedení bakalářských prací
  Magisterský studijní program
 N324028  Principy úchovy potravin
 N352004  Odborný projekt programu technologie potravin
 N352014  Laboratoř oboru
   Vedení diplomových prací
  Doktorský studijní program
 D324001  Principy úchovy potravin

 

Oblasti výzkumu:

 Funkční vlastnosti obalů potravin
 Testování zdravotní nezávadnosti obalů potravin
 Chemické analýzy obalových materiálů
 Posuzování vhodnosti obalových materiálů pro balení potravin

 

Další činnosti:

 1995 do současnosti Odborný pracovník
Nezávislá obalová laboratoř VŠCHT Praha – zkušební laboratoř č. 1316 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025
 2001 do současnosti Správce výpočetní techniky
Ústav konzervace potravin a technologie masa
Ústav konzervace potravin 
 2012 do současnosti Manažer kvality
Nezávislá obalová laboratoř VŠCHT Praha – zkušební laboratoř č. 1316 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025

 

Nejvýznamnější publikace:

Votavová L., Hanušová K., Vápenka L., Dobiáš J., Kvasnička F.: Occurrence of 2-phenylphenol in food paper packages. Central European Journal of Chemistry, 12(11), 1162-1168 (2014).ISSN 1895-1066. IF 1,17.

Voldřich M., Koza V., Votavová L., Štětina J., Ševčík R.: Pasterace a tepelná sterilace, str. 340-355. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).

Voldřich M., Votavová L., Koza V., Ševčík R., Pipek P.: Chlazení a uchovávání v chladu, str. 421-431. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).

Voldřich M., Votavová L., Ševčík R.: Zmrazování a mrazírenské skladování, str. 432-441. V knize: Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích, Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (ed), ISBN 978-80-7418-163-4. KEY Publishing s.r.o., Ostrava (2013).

Dobiáš J., Čížková H., Hanušová K., Votavová L., Voldřich M.: Occurrence of dipropylene and tripropylene glycol diacrylates in packaging materials and packaged sugar. Book of Abstracts 5th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, str. 321. Praha, 1.–4.11.2011. ISBN 978-80-7080-795-8.

Hanušová K., Šťastná M., Votavová L., Klaudisová K., Dobiáš J., Voldřich M., Marek M.: Polymer films releasing nisin and/or natamycin from polyvinyldichloride lacquer coating: Nisin and natamycin migration, efficiency in cheese packaging. J. Food Eng. 99, 491-496 (2010). ISSN 0260-8774, IF 2,313

Votavová L., Voldřich M., Ševčík R., Čížková H., Mlejnecká J., Stolař M., Fleišman T..: Changes of Antioxidant Capacity of Robusta Coffee during Roasting. Czech J. Food Sci. 27, S49–S52 (2009) ISSN 1212-1800, IF 0,472

Votavová L., Dobiáš J.,Voldřich M., Čížková H.: Migration of Nonylphenols from Polymer Packaging Materials into Food Simulants. Czech J. Food Sci. 27, 293–299 (2009) ISSN 1212-1800, IF 0,472

Dupáková Z., Dobiáš J., Votavová L., Klaudisová K., Voldřich M.  Occurrence of extractable ink residuals in packaging materials used in the Czech Republic. Food Additives &Contaminants: Part A, (2009) doi: 10.1080/02652030903225765 ISSN 0265-203X print/ISSN 1464-5122 online

Votavová L.: Measurement of Water Activity and Moisture Sorption Isotherms in Foods. Conference "Institute of Food Technologists" (IFT), New Orleans, Los Angeles, USA. 11. - 13. 6. 2011. Vědecká soutěž firmy Decagon v oboru vodní aktivity

Votavová L., Čížková H., Voldřich M., Ševčík R., Mlejnecká J., Stolař M.: Changes of antioxidant capacity of Robusta and Arabica coffee during roasting and storage. Conference Euroanalysis 2009, Insbruck, Rakousko, 6. – 10. 9. 2009

Aktualizováno: 26.2.2019 10:22, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi