Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Kurzy a poradenství → Kurzy a semináře
iduzel: 47983
idvazba: 53888
šablona: stranka
čas: 9.5.2024 20:59:08
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-prihlasovadlo.vscht.cz/?event-type-group=kurzy-ukp,seminare-ukp
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 47983
idvazba: 53888
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'ukp.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/kurzy/kurzy-a-seminare'
iduzel: 47983
path: 8548/6996/6998/7011/47971/47983
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Kurzy a semináře

Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin

Školící a konzultační středisko Ministerstva zemědělství ČR pro zavádění systému kritických bodů (HACCP) při Fakultě potravinářské a biochemické technologie VŠCHT pořádá v kurzy pro profesionální pracovníky v potravinářství, zástupce podniků i pro zájemce z řad veřejnosti.

Právě otevřené kurzy a semináře se zobrazují níže s možností se na ně přihlásit.

Individuální kurzy a poradenství

Nabízíme také individuální kurzy přímo ve vaší firmě nebo poradenství v oboru naší činnosti.

Nejste zalogován/a (anonym)

Kurzy UKP

Kurz Termín Cena Přihlašování do Detaily Přihlášení
Metrologie při výrobě a distribuci potravin a pokrmů 28.05.2024 3200 Kč 24.05.2024 23:00 Detail Přihlásit

Metrologie při výrobě a distribuci potravin a pokrmů

 
Popis kurzu:

Cyklus přednášek a praktických ukázek, který je věnován metrologii při výrobě a distribuci potravin.  Kurz je určen osobám, které jsou zodpovědné za metrologii, měření, ověřování a vyhodnocování veličin, které jsou významné pro zdravotní nezávadnost a kvalitu potravin a pokrmů. Kurz slouží k získání a rozšíření znalostí z oblasti metrologie, měření důležitých veličin.   

Absolventi kurzu získají základní orientaci v problematice úchovy potravin, potravinářské legislativě, technologií výroby a hodnocení zdravotní nezávadnosti potravinářských výrobků a pokrmů.  Absolventi obdrží certifikát o absolvování kurzu.

Program:

9:00– 11: 00 hod

Aktuální metrologická legislativa. Etalony, stanovená měřidla, pracovní měřidla, referenční materiály

Porovnání kalibrace a ověření měřidel. Metrologická evidence, značení měřidel a kalibrační lhůty

Vyhodnocení výsledků kalibračních listů. Otázky a diskuze.

11:30 -13:30 hod

Požadavky norem GFSI (IFS, BRC, FSSC 22000) na měřící a monitorovací zařízení, požadavky na evidenci a ověřování měřidel. Otázky a diskuze.

13:30 – 15:00 hod

Praktické ukázky měření a hodnocení veličin. Hodnocení tepelných zákroků při výrobě potravin a pokrmů. Otázky a diskuze.

Přednášející:doc. Ing. Rudolf Ševčík Ph.D., Ing. Bohumír Blažek
Datum konání: 28.05.2024
Čas konání: 9:00 – 15:00 (přestávka 11:00 -11:30)
Přihlašování do: 24. května 2024 23:00
Cena kurzu: 3200 Kč
Storno podmínky: Přihláška na kurz je závazná. Zrušení je možné nejpozději do 5 pracovních dní před konáním kurzu. V případě neomluvené neúčasti si vyhrazujeme právo účtovat storno poplatek ve výši 50 % ceny kurzu. Vyplněním přihlášky souhlasíte se storno podmínkami.
Místo konání: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 3, 166 28 Praha
Kontakt - další informace:

Chcete-li se zaregistrovat k tomuto kurzu, vyplňte přihlášku kurzu na odkaze:

https://student.vscht.cz/prijimacky/index.php?do=detail_kurz&cid=229

Dále postupujte podle registračních požadavků Ústavu konzervace potravin. 

Minimální počet účastníků: 5            

Kontakt: Rudolfova Eva (rudolfoe@vscht.cz)

Technolog neúdržných potravin 30.09.2024 18000 Kč 09.09.2024 23:00 Detail Přihlásit

Technolog neúdržných potravin

 
Popis kurzu:

Cyklus přednášek a laboratorních úloh zaměřený na vzdělávání středního managementu (mistrů, vedoucích směn a úseků, manažerů, mistrů kvality) organizací působících jako provozovatel potravinářského podniku.  Ale i živnostníkům a začínajícím výrobcům potravin a  osobám, které jsou odpovědné za kvalitu a zdravotní nezávadnost produkce neúdržných potravin a pokrmů (masné výrobky, výrobky z ovoce a zeleniny nebo hotové pokrmy). Kurz slouží k získání znalostí v oboru výroby potravin se zaměřením zejména na technologie, legislativu, zdravotní nezávadnost a kvalitu vyráběných potravinářských výrobků a pokrmů.

Program:

Vyučované předměty v rámci kurzu:

Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin

Základy potravinářské legislativy

Základy konzervace a mikrobiologie potravin

Vybrané technologie potravin živočišného původu

Vybrané technologie potravin rostlinného původu

Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin

Přednášející:doc. Ing. Rudolf Ševčík Ph.D., doc. Ing. Helena Čížková Ph.D.; Ing. Filip Beňo Ph.D.
Datum konání: 30.09.2024
Čas konání: 3 hodiny týdně
Přihlašování do: 9. září 2024 23:00
Cena kurzu: 18000 Kč
Storno podmínky: Přihláška na kurz je závazná. Zrušení je možné nejpozději do 5 pracovních dní před konáním kurzu. Vyplněním přihlášky souhlasíte se storno podmínkami.
Místo konání: Hybridní výuka - online a VŠCHT Praha
Kontakt - další informace:

Absolventi kurzu se seznámí se základy konzervace potravin, legislativou v oblasti potravin a technologií výroby a hodnocením neúdržných potravin. Budou schopni zhodnotit a navrhnout technologii výroby, vypracovat analýzu nebezpečí a příručku systému kritických kontrolních bodů, správně navrhnout značení a etiketu produktu a zhodnotit základní jakostní a bezpečnostní parametry vyráběných potravin. Své uplatnění absolventi kurzu naleznou jak u stávajících provozovatelů potravinářských podniků, tak u nově vznikajících producentů potravin.

Studijní předpoklady:   Ukončené střední vzdělání (maturitní zkouškou, výučním listem nebo závěrečnou zkouškou)

Režim výuky:  Hybridní - část výuky online, část v prostorách školy (povinné laboratorní cvičení), samostudium

Datum zahájení kurzu:                  30. 9. 2024

Datum ukončení kurzu:                 31. 3. 2025

Minimální počet účastníků:        5

Více informací na: https://student.vscht.cz/prijimacky/index.php?do=detail_kurz_mc&cid=230

Semináře UKP

Semináře jsou jedním z výsledků projektu QK1910100 Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků, který je podpořen z „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025: ZEMĚ“.

 

Semináře jsou pro účastníky zdarma.

 

× Nejsou vyhlášené žádné akce.
Aktualizováno: 10.5.2019 11:50, Autor: Jan Kříž

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi