iduzel: 7115
idvazba: 7995
šablona: stranka
čas: 26.9.2023 21:37:39
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit |
RAWiduzel: 7115
idvazba: 7995
---Nová url--- (newurl_...)domena: 'ukp.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/veda-a-vyzkum/vyzkum'
iduzel: 7115
path: 8548/6996/6998/7011/7097/7115
CMS:
Odkaz na newurlCMSbranch: trunk
Obnovit |
RAWVýzkum
Vybrané projekty
- Analytické metody pro řešení možnosti průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit, vývoj metod k posouzení autenticity potravinářských výrobků s podílem vajec.
- Hygienické aspekty potravinářských obalů.
- Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel na obalový materiál.
- Využití elektromigračních metod v analýze potravin.
- Dekontaminace povrchu masa.
- Využití pulzního elektrického pole pro konzervaci nealkoholických nápojů.
- Využití biologické ochrany pro ošetření potravinářských surovin a výrobků.
- Metody zajištění zdravotní mikrobiologické bezpečnosti a jakosti nealkoholických nápojů.
- Detekce biofilmů potravinářsky nežádoucích bakterií.
- Minimální ošetření ovoce a zeleniny.
- Biodegradovatelné obaly.
- Aktivní systémy balení.
- Nezáměrně přidávané látky v materiálech pro kontakt s potravinami.
- Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků.
- Studium stability nutričně a senzoricky cenných látek ovoce a zeleniny.
- Využití techniky DART/QTOF v analýze potravin.
- Nové způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin.
Aktualizováno: 12.5.2022 12:13, Autor: Lukáš Vápenka