Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Věda a výzkum → Výzkum
iduzel: 7115
idvazba: 7995
šablona: stranka
čas: 4.7.2022 14:51:44
verze: 5054
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Výzkum

Vybrané projekty

  • Analytické metody pro řešení možnosti průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit, vývoj metod k posouzení autenticity potravinářských výrobků s podílem vajec.
  • Hygienické aspekty potravinářských obalů.
  • Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel na obalový materiál.
  • Využití elektromigračních metod v analýze potravin.
  • Dekontaminace povrchu masa.
  • Využití pulzního elektrického pole pro konzervaci nealkoholických nápojů.
  • Využití biologické ochrany pro ošetření potravinářských surovin a výrobků.
  • Metody zajištění zdravotní mikrobiologické bezpečnosti a jakosti nealkoholických nápojů.
  • Detekce biofilmů potravinářsky nežádoucích bakterií.
  • Minimální ošetření ovoce a zeleniny.
  • Biodegradovatelné obaly.
  • Aktivní systémy balení.
  • Nezáměrně přidávané látky v materiálech pro kontakt s potravinami.
  • Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků.
  • Studium stability nutričně a senzoricky cenných látek ovoce a zeleniny.
  • Využití techniky DART/QTOF v analýze potravin.
  • Nové způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin.
Aktualizováno: 12.5.2022 12:13, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi