Implementace projektového přístupu do vyučování
(MŠMT ČR projekt CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002374 „Zkvalitnění vzděláváni – priorita VŠCHT Praha) na projektu participují doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. a Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků
(Program: QK - Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025 ZEMĚ)
Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami
(Program: QK - Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025 ZEMĚ)
Identifikace zdravotních rizik z potravinářských obalů na bázi papíru a lepenek
(Projekt MZ IGA č. NT14375, doba řešení 2013 - 2015)
Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu
(Projekt TAČR, č. TA04011188, doba řešení: 2014-2017)
Poloprovozy/Ověřené technologie
Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin
(Projekt programu Výzkum v agrárním komplexu, VAK, Ministerstva Zemědělství, doba řešení: 2009-2013)
Vliv technologického zpracování na osud nutričně významných látek a kontaminantů v dětské a kojenecké výživě
(Projekt MŠMT NPV II. č. 2B06118, doba řešení: 2006-2011)