Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Věda a výzkum → Publikace a patenty
iduzel: 7109
idvazba: 7989
šablona: stranka_submenu
čas: 24.10.2021 23:00:50
verze: 4927
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Publikace a patenty

Nejnovější publikace a patenty

  • Rýdlová, L., Škorpilová, T., Juhászová, G., Rajchl, A.: Assessment of possibilities of strawberry jam reformulations. Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences, 14, 554-561 (2020); OA.

  • Hanková, M., Maturová, K., Čížková, H.: GC-MS/O for the characterization of odours from cheese-production wastewater: A case study. Water Science and Technology, 82 (11): 2482-2490 (2020).

  • Rýdlová, L., Prchalová, J., Škorpilová, T., Rohlík, B-A., Čížková, H., Rajchl, A.: Evaluation of cocoa products quality and authenticity by DART/TOF-MS. International Journal of Mass Spectrometry, 454, 1-8 (2020).

  • Šístková I., Horsáková I., Čeřovský M., Čížková H.: Efficacy of chemical agents and power ultrasound on biofilms formed by Asaia spp. - spoilage bacteria in beverage industries. Czech Journal of Food Sciences, 37 (4), 221 - 225 (2019); IF 0,846; Q4, OA

  • Solichová K., Němečková I., Šviráková E., Horáčková Š.: Novel identification methods including a species-specific PCR for hazardous Bacillus species. Acta Alimentaria, An International Journal of Food Science 48 (4), 415 - 422 (2019); IF 0,456; Q3.

  • Skleničková K., Koloušek D., Růžičková I., Šviráková E.: Využití zeolitů při chovu ryb a jejich vliv na chemické a mikrobiologické aspekty vody. Chemické listy, (2019); IF 0,311; Q4, OA.

  • Škorpilová T., Šístková I., Adamcová M., Pohůnek V., Kružík V., Ševčík R.: Measuring citrate synthase activity as an enzymatic approach to the differentiation of chilled and frozen/thawed meat. Meat Science 158, (2019); IF 3,483; Q1.

  • Pohůnek V., Adamcová M., Kulišanová I., Šístková I., Rohlík B. A., Ševčík R.: Thermal inactivation of Aspergillus lacinosus ascospores as a function of temperature and soluble solids content in fruit jam. Journal of Food and Nutrition Research 58 (3), 275 - 282 (2019); IF 0,927; Q4.

  • Kružík V., Grégrová A., Zíková A., Čížková H.: Rape honey: determination of botanical origin based on volatile compounds profiles. Journal of Food and Nutrition Research, (2019); IF 0,927; Q4.

  • Kvasnička F., Kavková S., Honzlová A.: Electrophoretic determination of histamine. Journal of Chromatography A, 1588 (2019),180-184 (2019); IF 3,858; Q1.

  • Bleha R., Shevtsova T.S., Sinica A., Kružík V., Brindza J.: Morphology, physicochemical properties and antioxidant capacity of bee pollens. Czech Journal of Food Sciences 37 (1), 1 - 8 (2019); IF 0,846; Q4, OA.

  • Bleha R., Shevtsova T.S., Kružík V., Škorpilová T., Saloň I., Erban V., Brindza J., Brovarskyi V., Sinica A.: Bee breads from two regions of Eastern Ukraine: composition, physical properties and biological activities. Czech Journal of Food Sciences 37 (1), 9 - 20 (2019); IF 0,846; Q4, OA.

  • Adamcová M., van Andel V., Strohalm J., Houška M., Ševčík R.: Effect of high-pressure processing and natural antimicrobials on the shelf-life of cooked ham. Czech Journal of Food Sciences, 37 (1), 57 -61 (2019); IF 0,846; Q4, OA.

  • VŠCHT Praha, Zeelandia spol. s.r.o.: Způsob přípravy práškového prebiotického, bezlepkového a bezlaktózového produktu z odpadního ovoce. Původci: Jíšová M., Kovařík F., Kružík V., Kvasnička F., Pivoňka J., Pohůnek V., Prchalová J., Pudil F., Rajchl A., Smrž F., Smrž R., Ševčík R., Urbančíková Z. Česká republika. Patentový spis 307473, uděleno: 10. 1. 2018, PV 2016-404 (01. 07. 2016).

  • VŠCHT Praha, Zeelandia spol. s.r.o.: Způsob přípravy probiotického produktu s vysokým podílem prebiotik na bázi ovocných materiálů. Původci: Jíšová M., Kovařík F., Kružík V., Kvasnička F., Pivoňka J., Pohůnek V., Prchalová J., Pudil F., Rajchl A., Smrž F., Smrž R., Ševčík R., Urbančíková Z. Česká republika. Patentový spis 307474, uděleno 10. 1. 2018, PV 2016-405 (1. 7. 2016).

Aktualizováno: 6.9.2021 12:57, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi