Nejnovější publikace a patenty
- Kružík V., Grégrová A., Čížková H.: Ověření metod stanovení přirozených a cizích amylas v medu. Chemické listy 112, 777 - 783 (2018).
- Rajchl A., Fernández Cusimamani E., Prchalová J., Ševčík R., Čížková H., Žiarovská J., Hrdličková M.: Characterisation of yacon tuberous roots and leaves by DART-TOF/MS. International Journal of Mass Spectrometry 424, 27 - 34 (2018).
- Šístková I., Kružík V., Rajchl A., Čížková H.: Identification of biphenyls – contaminants responsible for off-flavour in soft drinks. Czech Journal of Food Sciences, 36 (1), 16 - 21 (2018).
- Vápenka L., Yavuz H. T., Yucetepe A., Dobiáš J., Ozcelik B.: Migration of dipropylene glycol diacrylate and tripropylene glycol diacrylate from paper packaging. Journal of Food and Nutrition Research 57 (2), 130 - 140 (2018).
- VŠCHT Praha, Zeelandia spol. s.r.o.: Způsob přípravy práškového prebiotického, bezlepkového a bezlaktózového produktu z odpadního ovoce. Původci: Jíšová M., Kovařík F., Kružík V., Kvasnička F., Pivoňka J., Pohůnek V., Prchalová J., Pudil F., Rajchl A., Smrž F., Smrž R., Ševčík R., Urbančíková Z. Česká republika. Patentový spis 307473, uděleno: 10. 1. 2018, PV 2016-404 (01. 07. 2016).
- VŠCHT Praha, Zeelandia spol. s.r.o.: Způsob přípravy probiotického produktu s vysokým podílem prebiotik na bázi ovocných materiálů. Původci: Jíšová M., Kovařík F., Kružík V., Kvasnička F., Pivoňka J., Pohůnek V., Prchalová J., Pudil F., Rajchl A., Smrž F., Smrž R., Ševčík R., Urbančíková Z. Česká republika. Patentový spis 307474, uděleno 10. 1. 2018, PV 2016-405 (1. 7. 2016).
- Kružík V., Grégrová A., Rajchl A., Čížková H.: Study on honey quality evaluation and detection of adulteration by analysis of volatile compounds. J. Apic. Sci. 61 (1), 17-27 (2017).
- Šístková I., Haubeltová A., Pohůnek V., Čížková H.: Identifikace senzoricky aktivních látek minerálních vod s citronovou příchutí pomocí plynové chromatografie s olfaktometrickým detektorem. Chemické listy 111, 343–348 (2017).
- Prchalová J., Kovařík F., Rajchl A.: Evaluation of the quality of herbal teas by DART/TOF-MS. J. Mass Spectrom. 52, 116-126 (2017).
- Průšová P., Kružík V., Seidl J., Čížková H.: Využití impedanční spektroskopie pro hodnocení autenticity pomerančových šťáv. Chemické listy 111, 258-263 (2017).
- Vytejčková S., Vápenka L., Hradecký J., Dobiáš J., Hajšlová J., Loriot C., Vannini L., Poustka J.: Testing of polybutylene succinate based films for poultry meat packaging. Polym. Test. 60, 357-364 (2017).
- Ziarovska J., Rajchl A., Fernandez E., Prchalova J., Milella L.: Identification of Smallanthus sonchifolius in herbal tea mixtures by PCR and DART/TOF-MS methods. J. Food Sci. 34, 495-502 (2016).
- Kreps F., Kyselka J., Burčová Z., Schmidt S., Rajchl A., Filip V., Ház A., Jablonský M., Sládková A., Šurina I.: Influence of deodorization temperature on formation of tocopherol esters and fatty acids polymers in vegetable oil. Eur Lipid Sci. Technol., 118, (2016). IF 1,953. DOI: 10.1002/ejlt.201600027
- Šnebergrová J., Grégrová A., Šístková I., Čížková H.: Determination of quality characteristics for whole milk powder with slight and moderate odour changes. Journal of Food and Nutrition Research. 55, 181-188 (2016). IF 1,676.
- Vápenka L., Vavrouš A., Votavová L., Kejlová K., Dobiáš J., Sosnovcová J.: Contaminants in the paper-based food packaging materials used in the Czech Republic. Journal of Food and Nutrition Research. 55, 361-373 (2016). IF 1,676. ISSN 1336-8672
- Grégrová A., Mazáč J., Čížková H.: Hodnocení robustnosti markerů autenticity potravin: Kritický přehled se zaměřením na isotopový poměr 2H/1H kyseliny octové. Chemické listy. 110, 263-268 (2016). IF 0,272