Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Ústav konzervace potravin → Nabídka analýz → Stanovení glukosy, fruktosy, sacharosy a sorbitolu
iduzel: 41950
idvazba: 45422
šablona: stranka
čas: 14.8.2020 13:39:28
verze: 4671
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Stanovení glukosy, fruktosy, sacharosy a sorbitolu dle ČSN EN 12630

Oblast
použití

Hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti výrobků

Zkoušené
položky

Potraviny tekuté a kašovité konzistence

Stanovované
parametry/
veličiny

Obsah glukosy, fruktosy, sacharosy a sorbitolu

Stanovení se provádí metodou kapalinové chromatografie, kdy jsou glukosa, fruktosa, sacharosa a sorbitol separovány na ionexové koloně ve vápenatém cyklu izokratickou elucí vodou jako mobilní fází a detektovány pomocí refraktometrického detektoru a kvantifikovány metodou externího standardu.

Aktualizováno: 17.1.2018 13:08, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi