Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Ústav konzervace potravin → Nabídka analýz → Stanovení glukosy, fruktosy, sacharosy a sorbitolu
iduzel: 41950
idvazba: 45422
šablona: stranka
čas: 7.12.2022 11:28:40
verze: 5243
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 41950
idvazba: 45422
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'ukp.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/home/41949/41950'
iduzel: 41950
path: 8548/6996/6998/7011/7017/41949/41950
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Stanovení glukosy, fruktosy, sacharosy a sorbitolu dle ČSN EN 12630

Oblast
použití

Hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti výrobků

Zkoušené
položky

Potraviny tekuté a kašovité konzistence

Stanovované
parametry/
veličiny

Obsah glukosy, fruktosy, sacharosy a sorbitolu

Stanovení se provádí metodou kapalinové chromatografie, kdy jsou glukosa, fruktosa, sacharosa a sorbitol separovány na ionexové koloně ve vápenatém cyklu izokratickou elucí vodou jako mobilní fází a detektovány pomocí refraktometrického detektoru a kvantifikovány metodou externího standardu.

Aktualizováno: 17.1.2018 13:08, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi