Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Food technology, food quality
iduzel: 48250
idvazba: 54571
šablona: stranka_obrazek
čas: 24.3.2023 22:16:47
verze: 5263
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 48250
idvazba: 54571
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'ukp.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: 'cs'
iduzel: 48250
path: 8548/6996/6998/7011/48250
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Food technology, food quality

Hlavní konferenční sál

Nové trendy v úchově potravin

     22. 02. 2022 09:00-17:00

/    Národní konference

=    Sborník příspěvků s ISBN

-    Vídeňská 1083, 142 20 Praha 4

n    Ústav konzervace potravin

     Vložné: 3 000 Kč bez DPH 

r    Student: 2 500 Kč bez DPH

Přihlášení

Přihlašujte se prosím v elektronickém systému

 

Program

      Food technology, food quality: Nové trendy v úchově potravin

Konference Food technology, food quality navazuje na tradici Konzervárensko-potravinářských dnů, na jejichž odborném zajištění se Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha pravidelně podílel. Původní obsah věnovaný zejména problematice úchovy potravin jsme obohatili i o témata kvality potravin v širším kontextu. Vývoj nových technologií a produktů je pro potravinářský průmysl otázkou konkurenceschopnosti a role výzkumných týmů je v této oblasti nezanedbatelná. Proto je konference určena nejen vědeckým pracovníkům, ale i pracovníkům potravinářského průmyslu, odborným zaměstnancům státní správy a dalším zájemcům o danou problematiku. Věříme, že společná konference vytvoří příležitost nejen pro rozšíření povědomí o aktuálních tématech potravinářského výzkumu, ale pomůže i posílit spolupráci mezi výzkumnou a aplikační sférou.

Konference se koná pod záštitou ministra zemědělství ČR a Potravinářské komory ČR.

09:00 – 9:30  Registrace, káva a drobné občerstvení

 

Úvodní blok

9:30 – 9:40  Úvodní slovo, 

doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., VŠCHT Praha

9:40 – 9:50 Strategie bezpečnosti potravin a výživy,

Ing. Jitka Götzová, Ministerstvo zemědělství ČR

9:50 – 10:00 Nové strategie Evropské unie,

Ing. Miroslav Koberna, CSc., Potravinářská komora ČR

 

Dopolední blok: Technologie potravin

10:00 – 10:20 Nové trendy v technologii potravin,
doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D., Ing. Štěpán Janoud, VŠCHT Praha

10:20 – 10:40 Moderné trendy odstraňovania nežiadúcich látok z potravín,

prof. Ing. Peter Šimko, DrSc., STU Bratislava

 

10:40 – 11:10 - Přestávka na kávu a občerstvení

 

11:10 – 11:30 Gastroodpady – nadměrné plýtvání potravinami,

Ing. Katarína Kajánková, Ph.D., SUEZ CZ, a.s.

11:30 – 11:50 Vybrané parametry kvality jablek sušených na vzduchu předem ošetřených vysokým tlakem, ultrazvukem a pulzním elektrickým polem – srovnávací studie,

za kolektiv autorů prezentuje Ing. Milan Houška, CSc., VÚPP

11:50 – 12:00 Diskuze k bloku

 

12:00 – 13:00 Oběd

 

Odpolední blok I: Balení potravin

13:00 – 13:20 Personalizované obaly a jejich design,

Martin Bělík, DataLine Technology

13:20 – 13:40 Jaké obaly  plní funkci ochranné bariéry  před pronikáním skladištních  škůdců do potravin?,

Ing. Radek Aulický, Ph.D. a Ing. Václav Stejskal, Ph.D., VÚRV

13:40 – 14:00 Reklama a potraviny,

Mgr. et Mgr. Bc. Jiří Hadaš, MBA, RRTV

14:00 – 14:20 Funkční vlastnosti obalů,

Ing. Lukáš Vápenka, Ph.D., VŠCHT Praha

14:20 – 14:30 Diskuze k bloku

 

14:30 – 15:00 Přestávka na kávu a občerstvení

 

Odpolední blok II: Alternativní zdroje výživy

15:00 – 15:20 Maso ze zkumavky,

doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., VETUNI

15:20 – 15:40 Alternativy mléka, budoucnost nebo problém?,

doc. Ing. Šárka Horáčková, CSc., VŠCHT Praha

15:40 – 16:00 Uhlíková stopa potravin v kontextu jejich výživové hodnoty,

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., VŠCHT Praha

16:00 – 16:20 Pohled potravinářského průmyslu na udržitelnost,

Ing. Marie Valentová, Ing. Markéta Veverková, Nestlé Česko s.r.o.

16:20 – 16:30 Diskuze k bloku

 

16:30 – 19:00

Mini banket

Během přestávek mezi jednotlivými bloky budou prezentovány posterové příspěvky.

V případě nemožnosti konání akce z důvodu aktuální situace související s šířením nemoci Covid-19 a příslušných opatřeních bude akce přesunuta na vhodnější termín, případně se uskuteční v on-line prostředí. V případě konání akce on-line bude účastníkům vrácena část konferenčního poplatku.

Aktivní účast

Máte zájem na konferenci prezentovat Vaši práci? Podívejte se na informace o aktivní účasti.

Pro firmy

Chcete se stát partnerem konference? Podívejte se na informace pro firmy.

Vědecký a organizační výbor

Předsedou vědeckého výboru je prof. Ing. František Kvasnička, CSc. z VŠCHT Praha. Členové vědeckého výboru budou posuzovat zaslané příspěvky.

Kudy k nám

Konference se koná v budově Ústavu molekulární genetiky AV ČR, Vídeňská 1083, Praha 4.

Parkování je možné v areálu Ústavu molekulární genetiky AV ČR , při vjezdu je nutné nahlásit na vrátnici účel vjezdu nebo vstupu, tedy účast na konferenci Food technology, food quality.

GPS souřadnice

Loc: 50.017854, 14.466685 (vjezd do areálu)

Loc: 50.014703, 14.465250 (budova ústavu)

Metro a autobus

Metrem do stanice „Kačerov“ (linka C), dále autobusem č. 138 ve směru „Ústavy Akademie věd“ na konečnou stanici.

Metrem do stanice „Budějovická“, dále autobusem č. 193 ve směru „Šeberák“ na zastávku „Zelené domky“, pak 150 m pěšky zpět, odbočit vlevo a dalších 100 m k vrátnici areálu.

Foto budovy (originál)

Mapka 1 (originál)

Mapka 2 (originál)

Kontakt

V případě dotazů, prosím, kontaktujte:

Ing. Magdaléna Hrubá

e     +420 220 44 5103

b      foodtechqual@vscht.cz

Aktualizováno: 17.2.2022 08:19, Autor: Lukáš Vápenka


KódASCDESC NázevASCDESC Platné odASCDESC Platné doASCDESC
Sborník 2020
Sborník 2022

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi