Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Kurzy a poradenství → Kurzy a semináře

Kurzy a semináře

Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin

Školící a konzultační středisko Ministerstva zemědělství ČR pro zavádění systému kritických bodů (HACCP) při Fakultě potravinářské a biochemické technologie VŠCHT pořádá v kurzy pro profesionální pracovníky v potravinářství, zástupce podniků i pro zájemce z řad veřejnosti.

Právě otevřené kurzy a semináře:

 

Technolog neúdržných potravin

Cyklus přednášek a laboratorních úloh zaměřený na vzdělávání středního managementu (mistrů, vedoucích směn a úseků, manažerů, mistrů kvality) organizací působících jako provozovatel potravinářského podniku.  Ale i živnostníkům a začínajícím výrobcům potravin a  osobám, které jsou odpovědné za kvalitu a zdravotní nezávadnost produkce neúdržných potravin a pokrmů (masné výrobky, výrobky z ovoce a zeleniny nebo hotové pokrmy). Kurz slouží k získání znalostí v oboru výroby potravin se zaměřením zejména na technologie, legislativu, zdravotní nezávadnost a kvalitu vyráběných potravinářských výrobků a pokrmů.

  • Datum zahájení kurzu:                  30. 9. 2024
  • Datum ukončení kurzu:                 31. 3. 2025
Podrobnosti o kurzu
Program:

Vyučované předměty v rámci kurzu:

Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin

Základy potravinářské legislativy

Základy konzervace a mikrobiologie potravin

Vybrané technologie potravin živočišného původu

Vybrané technologie potravin rostlinného původu

Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin

Přednášející: doc. Ing. Rudolf Ševčík Ph.D., doc. Ing. Helena Čížková Ph.D.; Ing. Filip Beňo Ph.D.
Datum konání: 30.09.2024
Čas konání: 3 hodiny týdně
Přihlašování do: 9. září 2024 23:00
Cena kurzu: 18000 Kč
Storno podmínky: Přihláška na kurz je závazná. Zrušení je možné nejpozději do 5 pracovních dní před konáním kurzu. Vyplněním přihlášky souhlasíte se storno podmínkami.
Místo konání: Hybridní výuka - online a VŠCHT Praha
Kontakt - další informace:

Absolventi kurzu se seznámí se základy konzervace potravin, legislativou v oblasti potravin a technologií výroby a hodnocením neúdržných potravin. Budou schopni zhodnotit a navrhnout technologii výroby, vypracovat analýzu nebezpečí a příručku systému kritických kontrolních bodů, správně navrhnout značení a etiketu produktu a zhodnotit základní jakostní a bezpečnostní parametry vyráběných potravin. Své uplatnění absolventi kurzu naleznou jak u stávajících provozovatelů potravinářských podniků, tak u nově vznikajících producentů potravin.

Studijní předpoklady:   Ukončené střední vzdělání (maturitní zkouškou, výučním listem nebo závěrečnou zkouškou)

Režim výuky:  Hybridní - část výuky online, část v prostorách školy (povinné laboratorní cvičení), samostudium

Minimální počet účastníků:        5

 

Přihlásit se na kurz

 

Individuální kurzy a poradenství

Nabízíme také individuální kurzy přímo ve vaší firmě nebo poradenství v oboru naší činnosti.

Aktualizováno: 30.7.2024 11:41, Autor: Jan Kříž

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit mobilní verzi