Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin
Školící a konzultační středisko Ministerstva zemědělství ČR pro zavádění systému kritických bodů (HACCP) při Fakultě potravinářské a biochemické technologie VŠCHT pořádá v kurzy pro profesionální pracovníky v potravinářství, zástupce podniků i pro zájemce z řad veřejnosti.
Právě otevřené kurzy a semináře:
Technolog neúdržných potravin
Cyklus přednášek a laboratorních úloh zaměřený na vzdělávání středního managementu (mistrů, vedoucích směn a úseků, manažerů, mistrů kvality) organizací působících jako provozovatel potravinářského podniku. Ale i živnostníkům a začínajícím výrobcům potravin a osobám, které jsou odpovědné za kvalitu a zdravotní nezávadnost produkce neúdržných potravin a pokrmů (masné výrobky, výrobky z ovoce a zeleniny nebo hotové pokrmy). Kurz slouží k získání znalostí v oboru výroby potravin se zaměřením zejména na technologie, legislativu, zdravotní nezávadnost a kvalitu vyráběných potravinářských výrobků a pokrmů.
- Datum zahájení kurzu: 30. 9. 2024
- Datum ukončení kurzu: 31. 3. 2025
Podrobnosti o kurzu
Program: |
Vyučované předměty v rámci kurzu: Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin Základy potravinářské legislativy Základy konzervace a mikrobiologie potravin Vybrané technologie potravin živočišného původu Vybrané technologie potravin rostlinného původu Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin |
Přednášející: | doc. Ing. Rudolf Ševčík Ph.D., doc. Ing. Helena Čížková Ph.D.; Ing. Filip Beňo Ph.D. |
Datum konání: | 30.09.2024 |
Čas konání: | 3 hodiny týdně |
Přihlašování do: | 9. září 2024 23:00 |
Cena kurzu: | 18000 Kč |
Storno podmínky: | Přihláška na kurz je závazná. Zrušení je možné nejpozději do 5 pracovních dní před konáním kurzu. Vyplněním přihlášky souhlasíte se storno podmínkami. |
Místo konání: | Hybridní výuka - online a VŠCHT Praha |
Kontakt - další informace: |
Absolventi kurzu se seznámí se základy konzervace potravin, legislativou v oblasti potravin a technologií výroby a hodnocením neúdržných potravin. Budou schopni zhodnotit a navrhnout technologii výroby, vypracovat analýzu nebezpečí a příručku systému kritických kontrolních bodů, správně navrhnout značení a etiketu produktu a zhodnotit základní jakostní a bezpečnostní parametry vyráběných potravin. Své uplatnění absolventi kurzu naleznou jak u stávajících provozovatelů potravinářských podniků, tak u nově vznikajících producentů potravin. Studijní předpoklady: Ukončené střední vzdělání (maturitní zkouškou, výučním listem nebo závěrečnou zkouškou) Režim výuky: Hybridní - část výuky online, část v prostorách školy (povinné laboratorní cvičení), samostudium Minimální počet účastníků: 5 |
Individuální kurzy a poradenství
Nabízíme také individuální kurzy přímo ve vaší firmě nebo poradenství v oboru naší činnosti.