Při Fakultě potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha bylo v roce 1997, na základě dohody s Odborem potravinářské výroby Ministerstva zemědělství ČR, ustaveno Školící a konzultační středisko na podporu zavádění systému kritických bodů (HACCP) v potravinářské výrobě. Školící a konzultační středisko je koordinováno ústavem konzervace potravin. V prvních letech byly pravidelně organizovány základní kurzy zavádění systému kritických bodů, později byly aktivity rozšířeny na speciální kurzy jako příprava pro certifikaci podle GFSI standardů nebo o novinky v potravinářské legislativě. Středisko spolupracuje s Potravinářskou komorou ČR v problematice vzdělávání a při konzultacích v oblastech zajišťování zdravotní nezávadnosti, bezpečnosti a kvality potravin. Kromě přípravy kurzů a seminářů k aktuálním tématům zahrnují aktivity střediska poskytování expertní podpory výrobcům potravin i státním kontrolním orgánům.
O nás
Aktualizováno: 10.5.2019 11:08, Autor: Jan Kříž