Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Lidé → Zaměstnanci ústavu → Osobní stránky Františka Kvasničky → Kdo jsem? → Vzdělání a zkušenosti

Vzdělání a zkušenosti

Střední průmyslová škola chemická (1969 - 1973)

VŠCHT-FPBT - 5leté studium (1973 - 1978)

VŠCHT-FPBT - řádné 3leté aspirantské studium (1980 - 1983) ; dizertační práce na téma "Technologická funkce modifikovaných škrobů v pekárenském průmyslu"


1978 - 1980 - cukrovar Čakovice

1980 - 1983 - řádný aspirant katedry Chemie a technologie sacharidů, VŠCHT Praha

1983 - 1990 - vědecký asistent na katedře Chemie a technologie sacharidů;
pracovní zaměření - aplikace analytických metod (GLC, HPLC, kapilární izotachoforéza/elektroforéza, FIA, enzymové metody) v analýze sacharidů, krmiv a potravin

1990 - 1995 - odborný asistent - přednášky z Technologie krmiv; seminář Modelování technologických procesů, Laboratoře oboru

1996 - 1997 - SPOFA, a.s.

1997 - 1998 - odborný asistent na Ústavu konzervace potravin a technologie masa VŠCHT Praha

1999 - 2011 - docent na Ústavu konzervace potravin a technologie masa VŠCHT Praha

od 2012 - profesor na Ústavu konzervace potravin VŠCHT Praha



Souběžně s vědeckou a pedagogickou činností od roku 1990 spolupracuji s firmou RECMAN, se kterou jsem vyvýjel společnými silami řadu automatických isotachoforetický analyzátorů IONOSEP. Tyto analyzátory se již od roku 1994 prodávají v ČR i exportují do zahraniční.

Aktualizováno: 8.2.2018 06:43, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit mobilní verzi