Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Lidé → Zaměstnanci ústavu → Osobní stránky Františka Kvasničky → Publikace → Články

Články

Jsem autorem nebo spoluautorem více než 100 odborných článků ve vědeckých časopisech (domácích i zahraničních), 80 odborných publikací (aplikační listy v oboru kapilární elektroforézy a HPLC), dvou skript a 150 přednášek a posterů, prezentovaných na domácích či zahraničních vědeckých setkáních.

  • Votavová, L., Hanušová, K., Vápenka, L., Dobiáš, J. and Kvasnička, F.: Occurrence of 2-phenylphenol in food paper packages, Cent. Eur. J. Chem., 12 (11) (2014), 1162 – 1168, ISSN: 1644-3624; IF 1,167

  • Kvasnička, F., Kavkova, S. and Honzlova, A.: Electrophoretic determination of histamine, J. Chromatogr. A, 1588 (2019) 180-184; DOI 10.1016/j.chroma.2019.01.024. ISSN 0021-9673, (IF = 3,858, Q1).

  • Podskalská, T., Čížková, H. and Kvasnička, F.: Metody stanovení kyseliny isocitronové ve výrobcích z ovoce, Chem.Listy, 115, (2021), 615-622 (IF = 0,381, Q4).

  • Mirzayeva, T., Čopíková, J., Kvasnička, F., Bleha, R. and Synytsya, A.: Screening of the Chemical Composition and Identification of Hyaluronic Acid in Food Supplements by Fractionation and Fourier-Transform Infrared Spectroscopy, Polymers 13 (22) 2021, 4002,  https://doi.org/10.3390/polym13224002, (IF = 4,329, Q1).

  • Kvasnička, F.: Application of Capillary Electrophoresis to Food Authentication, in: M. Castro-Puyana, M. Herrero, and M. L. Marina (Eds), Capillary Electrophoresis in Food Analysis, Bentham Science, 2022, pp. 356-387, DOI: 10.2174/97898150361521220201.

  • Kvasnička, F., Kouřimská, L., Bleha, R., Škvorová, P., Kulma, M., and Rajchl. A.: Electrophoretic determination of chitin in insects, J. Chromatogr. A, 1695 (2023), 463952; DOI: https://doi.org/10.1016/j.chroma.2023.463952. ISSN 0021-9673 (IF = 4,601, Q1)
Aktualizováno: 17.5.2023 11:26, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi