|
Kontakty |
místnost: |
B264B |
telefon: |
+420 220 44 3015 |
e-mail: |
Vzdělání a zkušenosti:
2002 | Gymnázium a Sportovní Gymnázium Jilemnice |
2002–2008 | Magisterské studium na VŠCHT Praha Obor: Kvasná chemie a bioinženýrství |
2008 do současnosti | Doktorské studium na VŠCHT Praha Obor: Technologie potravin |
2012 do současnosti | Odborný asistent na VŠCHT Praha Ústav konzervace potravin |
Pedagogické aktivity:
Bakalářský studijní program | |
N963014 | Vedení bakalářských prací |
Magisterský studijní program | |
N352004 | Odborný projekt programu technologie potravin |
N352014 | Laboratoř oboru |
N323053 | Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin |
Oblasti výzkumu:
Funkční vlastnosti obalů potravin |
Testování zdravotní nezávadnosti obalů potravin |
Elektromigrační metody v analýze potravin |
Vývoj metod posuzování autenticity doplňků stravy |
Další činnosti:
2014 do současnosti | Odborný pracovník - Nezávislá obalová laboratoř VŠCHT Praha – zkušební laboratoř č. 1316 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025 |
Nejvýznamnější publikace:
Václavíková, E., Kvasnička F.: Quality Control of Chondroitin Sulphate used in Dietary Supplements. Czech Journal of Food Sciences, 33(2015), 165-173. IF 0,675.
Kvasnička F., Čopíková J., Ševčík R., Václavíková E., Vaculová K., Voldřich M.: Determination of phytic acid and inositolphosphates in barley. Electrophoresis, 32(2011), 1090–1093.
Václavíková E., Kvasnička F.: Isotachophoretic determination of glucosamine and chondroitin sulphate in dietary supplements. Czech.Journal of Food Sciences, 31(2013), 55-65.
Václavíková E., Kvasnička F., Synytsya A.: Doplňky stravy na klouby – obsahují deklarované látky? XL. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem. 3. - 5. 5. 2010, Edit.: Holasová M., Fiedlerová V., Špicner J., VÚPP, Praha 2010, 346-349, ISSN 1802-1433 (CD-ROM)
Horsáková I., Duchová I., Ambrozková H., Čížková H., Václavíková E., Grégrová A., Rohlík Bo-A., Voldřich M.: Využití probiotických kultur k přípravě kysaného zelí. XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem. 21. - 23. 5. 2012. Praha 2012, 195 – 198, ISSN 1802-1433 (CD-ROM)
Vůjtová J., Václavíková E., Kvasnička F.: Chondroitin sulphate in dietary supplements. 8th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, Praha 28. - 30. 11.2012, ISBN 978-80-86238-28-9.
Kvasnička F., Čopíková J., Ševčík R., Václavíková E., Synytsya A., Voldřich M.: Determination of phytic acid and inositolphosphates in barley. 17th International Symposium on Electro- and Liquid Phase Separation Techniques. Baltimore 29. 8. 2010
Horsáková I., Gűlseren G., Krestýnová J., Václavíková E., Rajchl A., Rohlík B., Grégrová A.: The Application of probiotic cultures in sauerkraut. 5th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2011), November 1 - 4 2011, Prague, Czech Republic
Duchová I., Horsáková I., Čížková H., Slavíková B., Václavíková E., Voldřich M.: Factors influencing changes of flavor of fruit flavored soft drink. Chemical Reactions in Foods VII, Prague 14. – 16. 11.2012.
Václavíková E., Kvasnička F., Synytsya A.: Doplňky stravy na klouby – obsahují deklarované látky? XL. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem. 3. - 5. 5. 2010.
Václavíková E.: Bezpečnost a autenticita doplňků stravy. Klub techniků na Novotného lávce, Praha 27. 3. 2012.