|
Kontakty |
místnost: |
B264A |
telefon: |
+420 220 44 3083 |
e-mail: |
Vzdělání a zkušenosti:
2004–2008 | Gymnázium Mnichovo Hradiště |
2008–2011 | Bakalářské studium na VŠCHT Praha Obor: Technologie potravin |
2011–2013 | Magisterské studium na VŠCHT Praha Obor: Technologie potravin |
2013–2019 | Doktorské studium na VŠCHT Praha Obor: Technologie potravin |
2019 do současnosti | Odborný asistent na VŠCHT Praha Ústav konzervace potravin |
Pedagogické aktivity:
Bakalářský studijní program | |
N963014 | Konzultace bakalářských prací |
Magisterský studijní program | |
N352004 | Odborný projekt programu technologie potravin |
N352014 | Laboratoř oboru |
N352015 | Technologický projekt |
N963008 | Konzultace diplomových prací |
Oblasti výzkumu:
Metody stanovení bariérových vlastností obalových prostředků. |
Hodnocení mechanických vlastností obalových prostředků. |
Studium vhodnosti obalových materiálů pro přímý kontakt s potravinami podle legislativy ČR a Evropské unie. |
Posuzování zdravotní nezávadnost obalů potravin. |
Další činnosti:
2014 do současnosti | Odborný pracovník Nezávislá obalová laboratoř VŠCHT Praha – zkušební laboratoř č. 1316 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025 |
Nejvýznamnější publikace:
Vápenka L., Yavuz H. T., Yucetepe A., Dobiáš J., Ozcelik B.: Migration of dipropylene glycol diacrylate and tripropylene glycol diacrylate from paper packaging. Journal of Food and Nutrition Research 57 (2), 130 - 140 (2018). IF 0,687
Vytejčková S., Vápenka L., Hradecký J., Dobiáš J., Hajšlová J., Loriot C., Vannini L., Poustka J.: Testing of polybutylene succinate based films for poultry meat packaging. Polym. Test. 60, 357-364 (2017). IF 2,464
Vápenka L., Vavrouš A., Votavová L., Kejlová K., Dobiáš J., Sosnovcová J.: Contaminants in the paper-based food packaging materials used in the Czech Republic. Journal of Food and Nutrition Research 55 (4), 361-373 (2016) . IF 1,676
Vavrouš, A.; Vápenka, L.; Sosnovcová, J.; Kejlová, K.; Vrbík, K.; Jírová, D. Method for analysis of 68 organic contaminants in food contact paper using gas and liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometry. Food Control 2016, 60, 221–229. IF 2,806
Votavová L., Hanušová K., Vápenka L., Dobiáš J., Kvasnička F.: Occurrence of 2-phenylphenol in food paper packages. Central European Journal of Chemistry, 12(11), 1162-1168 (2014).ISSN 1895-1066. IF 1,17.
Vápenka L., Vavrouš A., Votavová L., Dobiáš J.: Kontaminanty v obalových materiálech na bázi papíru. Sborník příspěvků z XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, str. 236-239, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, 26.-28.5. 2014. ISBN 978-80-7080-903-7.
Hanušová K., Vápenka L., Dobiáš J., Mišková L.: Development of antimicrobial packaging materials with immobilized glucose oxidase and lysozyme. Central European Journal of Chemistry, 11 (7), 1066-1078 (2013).ISSN 1895-1066. IF 1,17.