Výzkum
Vybrané projekty
- Analytické metody pro řešení možnosti průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit, vývoj metod k posouzení autenticity potravinářských výrobků s podílem vajec.
- Hygienické aspekty potravinářských obalů.
- Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel na obalový materiál.
- Využití elektromigračních metod v analýze potravin.
- Dekontaminace povrchu masa.
- Využití pulzního elektrického pole pro konzervaci nealkoholických nápojů.
- Využití biologické ochrany pro ošetření potravinářských surovin a výrobků.
- Metody zajištění zdravotní mikrobiologické bezpečnosti a jakosti nealkoholických nápojů.
- Detekce biofilmů potravinářsky nežádoucích bakterií.
- Minimální ošetření ovoce a zeleniny.
- Biodegradovatelné obaly.
- Aktivní systémy balení.
- Nezáměrně přidávané látky v materiálech pro kontakt s potravinami.
- Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků.
- Studium stability nutričně a senzoricky cenných látek ovoce a zeleniny.
- Využití techniky DART/QTOF v analýze potravin.
- Nové způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin.
Aktualizováno: 12.5.2022 12:13, Autor: Lukáš Vápenka