Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Food technology, food quality → Pokyny autorům posterové prezentace

Pokyny autorům posterové prezentace

Účelem tohoto dokumentu je poskytnout pokyny autorům pro tvorbu posterů, které budou prezentovány na této konferenci.

 1. Jazyk

Oficiálním jazykem konference je čeština.

2. Poster

K prezentaci v posterové sekci, prosíme, dbejte následujících pokynů:

POSTER ROZMĚRY

Každému autorovi bude přidělena jedna prezentační plocha o rozměru 125 cm (výška) x 95 cm (šířka). Doporučujeme, aby autoři dodrželi formát A0, což odpovídá rozměrům 1189 mm (výška) x 841 mm (šířka).

Každá prezentační plocha bude očíslovaná v horním levém/pravém rohu. Ujistěte se, abyste umístili svůj poster na prezentační plochu s číslem odpovídající číslu Vašeho příspěvku uvedeného ve finální verzi programu, který obdržíte při zahájení konference.

Špendlíky na připojení posteru k prezentační desce budou poskytnuty organizátory.

OBSAH

Obsah Vašeho posteru (text, obrázky, grafy) by měly být čitelné ze vzdálenosti 1,5 m.

Obsah posterového sdělení by měl být stručný a výstižný. Využijte krátkých frází a odrážky pro přehlednost. Vyhýbejte se dlouhých výpravných textů bez formátování.

Postery a jejich prezentace by měly být koncipovány v následujícím formátu:

  • Abstrakt: Výstižný souhrn problematiky, metody a výsledků. Umístěte jej v levém horním rohu prezentační plochy.
  • Úvod: Stručný přehled do problematiky prezentované práce.
  • Metody: Stručný popis metodiky a metody měření (přístroje a zařízení), materiálu, vzorků, a zpracování dat.
  • Výsledky: Grafy, spektra, tabulky, obrázky atd. s minimem textu k popisu výsledků.
  • Závěr: Stručný a výstižný popis výsledků. Je též možné uvést doporučení pro budoucí výzkum dané problematiky.

 

Autoři jsou povinni prezentovat svoji práci v sekcích určené k posterové prezentaci.

TIŠTĚNÁ DOKUMENTACE

Autoři mohou během své prezentace využívat i tištěných dokumentů např. A4 verze posterů, grafy, obrázky tabulky atd.

3. Sborník příspěvků s ISBN

 V rámci konference vznikne sborník příspěvků, ke každému příspěvku je nutné zaslat plný text sdělení do 20. 01. 2024.

Pokyny pro psaní fulltextu:

  • Minimálně 4 strany, formát A4, strany nečíslovat!
  • Vzor pro fulltext (s požadovaným formátováním) určený k doplnění autorova textu ke stažení ZDE.

V případě další dotazů neváhejte kontaktovat organizátory na e-mailu foodtechqual@vscht.cz.

Aktualizováno: 17.10.2023 11:13, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi