Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚKP → Věda a výzkum → Granty a projekty → Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků
iduzel: 45706
idvazba: 60929
šablona: stranka
čas: 29.3.2024 14:53:33
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 45706
idvazba: 60929
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'ukp.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/veda-a-vyzkum/granty/45706'
iduzel: 45706
path: 8548/6996/6998/7011/7097/7108/45706
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků

Od 01. 01. 2019 do 31. 12. 2023 bude realizován projekt č. QK1910100 Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků, který je podpořen z „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025: ZEMĚ“.

Hlavní řešitel projektu: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Partneři projektu:

  • Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
  • BEAS, a.s.
  • Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací, s.r.o.
  • Řeznictví H+H, s.r.o.

Cíle projektu:

Cílem projektu je zhodnocení vlivu reformulace vybraných potravin na jejich stabilitu a kvalitu. Řešena bude zejména problematika technologie výroby reformulovaných potravin a dále vliv těchto reformulací  na trvanlivost konečného výrobku. V rámci projektu budou řešeny reformulace potravin u klíčových kategorií potravin, zejména se bude jednat o mléčné výrobky, masné výrobky a pekařské výrobky. U konkrétních výrobků bude vždy řešena reformulace komplexně, a to s ohledem na nutriční složení, technologii výroby, fyzikálně-chemické a senzorické vlastnosti výrobku včetně jeho trvanlivosti. Dalším cílem projektu je seznámit laickou veřejnost s problematikou reformulovaných potravin včetně jejich přínosů pro lidské zdraví.

Výstupy a výsledky projektu:

Přibližné datum zveřejnění očekávaných výsledků projektu: 31. 12. 2023, výsledky budou k dispozici na: https://ukp.vscht.cz/veda-a-vyzkum/granty/45706/45710 

Výsledky podpořeného projektu budou zdarma k dispozici všem podnikům působícím v příslušném odvětví nebo pododvětví.

Jedním z výsledků projektu jsou semináře organizované řešitelem projektu.

Aktualizováno: 4.1.2024 13:04, Autor: Lukáš Vápenka

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ústav konzervace potravin
Technická 3
166 28 Praha 6 – Dejvice

Tel: +420 220 443 002
Fax:+420 220 444 455
zobrazit plnou verzi